Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igen, nem, tartózkodom – Igen. Nem tartózkodom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alakul ez. A Fidesz előkapta a leghitelesebb, legokosabb, köztiszteletnek örvendő, sokat bizonyított politikusát, akinek a szava eddig is szentírásként üzemelt és most is első hallásra, feltett kézzel elfogadja mindenki amit ez a nagyszerű ember állít. Miután Kósa Lajos valószínűleg nem ért rá, Németh Szilárd pedig jelenleg a magyar hadsereghez ért piszkosul, maradt Deutsch Tamásra az a feladat hogy elmagyarázza a kontinens tudatlan polgárainak, miért is lesz szabálytalan, törvénytelen, hazug, aljas és főleg csaláson alapuló dolog a Sargentini-jelentés esetleges elfogadása.

Deutsch gyorsan végighaknizta a pártmédiát a nagy hírrel: ezek csalni akarnak, mert a tartózkodást nem akarják a nem szavazatokhoz sorolni! Matekozzunk gyorsan egyet. Ígérem, rövid lesz és érthető.

Az Európai Parlament 751 tagból áll. Ahhoz, hogy elfogadják a jelentést az szükséges, hogy legalább 376 igen szavazatot kapjon és kevesebb, mint 188 nem szavazat lehet csupán. Tehát ha megkapja a 376 igent, de 188, vagy több nem szavazat születik, a jelentést máris nem fogadták el. Nincs arról szó, hogy a tartózkodást valahová is sorolni kellene. Azért tartózkodás. Ha az adott képviselő a nem mellett dönt, akkor azt a gombot fogja megnyomni, ha az igen mellett, akkor azt. Ha a tartózkodás gombot nyomja meg, az azt jelenti, hogy valamiért nem óhajt állást foglalni, nem pedig azt, hogy ő a nemre szavazott volna, csak a tartózkodás gomb szimpatikusabb volt, vagy jobban kézre állt.

Úgy tűnik, a Fidesz arra számít, hogy több képviselőnek van teli a hócipője a magyar kormány ténykedésével, mint ahánynak nincs. Fennáll az a veszély, hogy az Európai Parlamentben kevesebb rajongója van Orbán Viktor illiberális feudális diktatúrájának, mint amit a párt igyekezett elhitetni a híveivel.

Azon már túl vagyunk – mármint azok vannak túl, akik képesek és hajlandóak saját fejjel gondolkodni -, hogy a Sargentini-jelentés nem a migrációról szól. Orbán hívei persze úgy tudják – hiszen ezt tolja a komplett pártmédia -, hogy arról szól. De nem. A jelentés a magyarországi demokrácia állapotáról, a magyar polgárok jogairól, a jogállamról, a választási rendszer aránytalanságairól, a Fidesz túlhatalmáról, a korrupcióról szól. Tehát mindazon ügyekről, amit a Fidesz a migrációba kapaszkodva igyekszik elkendőzni.

Valószínűleg Orbánék felmérték, hogy mára több ellenségük van az EP-ben, mint barátjuk és jó esély van arra, hogy még a saját pártcsaládjukon belülről sem tudnak elég támogató szavazatot kapni, sokan tartózkodni fognak, hogy mégse kelljen ellenük voksolni. Most azt akarják elhitetni az országgal – mert ez a cirkusz is csak belső fogyasztásra szól – hogy szabálytalan és törvénytelen lesz, ha a tartózkodás nem minősül ellenszavazatnak. Az csak kis mellékzönge a ricsajban, hogy ráadásul Orbán Viktor mindössze hét percet kapott a felszólalására és csupán egyszer szólalhat fel a vitában. Ez a másik ügy, amin hőbörög a pártmédia. Holott akár az is előfordulhatott volna – mert az EP-nek ehhez is van joga -, hogy Orbán egyáltalán nem is kap szót. De kapott. Kénytelen lesz ebbe a hét percbe sűríteni a kampánybeszédét és az itthoni szavazóinak szánt üzenetet. Lesz lehetősége előadni az érveit bőséggel, ha elfogadják a Sargentini-jelentést, ugyanis ez esetben kezdődik meg a vita a hetes cikk megindításáról.

Ismételjük át, min is hőbörög a komplett pártmédia és a megélhetési politikusok sora! Azon, hogy a tartózkodás miért is nem számít nem szavazatnak. Ezen a logikán elindulva:

2018-ban a Fideszre szavazott 2 824 551 ember (amennyiben elfogadjuk a levélszavazatokat jogszerűnek, a tízezrével buszoztatott ukrán álmagyarok szavazatait, a gyanús esetek sorát, a véletlenül rossz listára jóváírt szavazatokat, a NVI honlapjának több mint gyanús leállását).

A szavazásra jogosultak száma: 8 312 264 fő volt a választás napján. Tehát nem a Fideszre szavazott (mert másik pártra voksolt, vagy el sem ment szavazni – ez a tartózkodás ebben az esetben -, esetleg érvénytelenül voksolt) 5 487 713 ember ebben az országban. Mégis kétharmaddal uralkodnak (nem, nem kormányoznak). És a felhatalmazásukra hivatkoznak úton útfélen. Az alig több mint egyharmados felhatalmazásukra hivatkozva ugrálnak a kétharmad torkán. Esetleg, ha Deutsch Tamás erkölcsi érzéke ebben az ügyben is felbugyog és a pártmédia elkezdi boncolgatni ezt a témát is, feltétlenül be fogunk arról is számolni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.