Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar emberek többsége határozottan elutasítja. Azt, amiről meg sem kérdezték

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Koncepciós eljárás, cenzúra, csalás, támadás, ordító migránssimogatás, kettős mérce, igazságtalanság, súlytalan, „IQ-hiányos EP-képviselők” rágalomhadjárata. Ha valamit kifelejtettem, majd úgy is jön a következő betanított papagáj és elszavalja. Addig is ma reggel Schmidt Mária közpénzalkalmazottja a Migráns1 kanálison hozta a néphülyítés hozzáadott, úgy értem, rá kiosztott értékét. Mert a paraszt hétvégén is hülyítve jó, nehogy keddig-szerdáig elfelejtse, mi háborítja fel.

Bizonyos Deák Dániel közpénzelemző, a Figyelő munkatársa becsörtetett az állami hazugsággyár stúdiójába, ahol fejhangon elszavalta a Sargentini-jelentés soros kimagyarázására, lényegének elhazudására kiosztott mantrát. Vagyis a műsorban arról csacsorásztak kedélyesen a felek, hogy a Századvég Alapítvány felmérése szerint a megkérdezett lakosok többsége elutasítja a Sargentini-jelentést. Kénytelen vagyok idézni:

Felkonf: Az egyik legfontosabb döntésére készül az Európai Parlament. Jövő héten szavaznak az úgynevezett Sargentini-jelentésről, vagyis Magyarországról. A Századvég ennek kapcsán megkérdezte az embereket, jön néhány állítás ebből a felmérésből:

  • 10-ből 7-en azt mondják, elutasítják a jelentésnek azt a részét, amely bírálja Magyarországot a kvóták elutasítása miatt.
  • A Sargentini-jelentés azt bírálja, hogy Magyarország bünteti a bevándorlás szervezését. A magyarok többsége ezzel a bírálattal sem ért egyet. Nagyjából 70%.
  • A jelentés szerint Brüsszelnek kellene megállapítania, hogy kik a menekültek és kik a gazdasági bevándorlók, és hogy erről Brüsszelben döntsenek, ne a tagállamokban. Ezt az emberek 80%-a utasítja el.

Mikrofonállvány: Az biztos, hogy minden kérdésben elutasítja a jelentés állításait a magyar lakosság. Ugye, összesen 5 kérdést tettek fel ebben a kutatásban:

Fidesz-elemző: A Századvég Alapítvány arra volt kíváncsi, hogy azokban a bevándorláspolitikai kérdésekben, amelyekben ez a jelentés különböző kritikákat tartalmaz, a magyar társadalom hogyan vélekedik, és az látszik, hogy a magyar társadalomnak a többsége minden egyes pontban azt mondja, hogy a kormány álláspontja helyes, és nem támogatja Judith Sargentininek a jelentésben foglalt állításait. Ezek között ugye a legfontosabb a kötelező kvóta, ennek elutasítottsága 70%-os jelen pillanatban a magyar társadalomban… És azt is elítélik a magyarok, hogy a Soros György által támogatott szervezetek különböző bevándorlást támogató tevékenységet folytatnak. Tehát látszik, hogy azok az intézkedések, és azok a menekültügyi kérelmet, illetve rendszert érintő kormányzati politikák (…) azok a magyar társadalom többségének álláspontját támogatja és osztja. És azt is látni kell, hogy annak ellenére, hogy ilyen komoly nemzetközi offenzíva indult a magyar kormányzat álláspontja ellen, annak ellenére, hogy Judith Sargentini most már hosszú hónapokon keresztül támadja a kormány álláspontját, ennek ellenére a magyarok pártokon átívelő konszenzust élveznek (sic!) ebben a kérdésben. 

Mikrofonállvány: Nagyon érdekes egyébként, hogy mekkora az aránya azoknak, akik nem tudják, hogy mit gondolnak erről a kérdésekről (így, höhö!), illetve nem válaszolnak. 6,7,8, 8 a legmagasabb. Amikor így előkerülnek pártpreferenciák, stb., azért egy olyan 20-30% szokott lenni a nem tudja-nem válaszol arány. Ez nagyon alacsony. Ez is azt mutatja talán, hogy mennyire foglalkoztatja a kérdés a magyar társadalmat, mennyire benne van a közvélemény, mennyire foglalkozik ezzel?

Fidesz-elemző: A napirendet mindenképpen uralja ez a téma és a magyaroknak világos álláspontja van ebben a kérdésben. Tehát szinte nincs olyan ember az országban, aki ne tudna véleményt nyilvánítani ezekről a kérdésekről. Jól mutatja az elutasítottságot, hogy párthovatartozástól függetlenül szinte minden magyarnak ez az álláspontja. Azt is mutatja, hogy még az ellenzéki szimpatizánsok is támogatják a kormány ezen intézkedéseit. (…) Ha bármelyik ellenzéki képviselő igennel szavaz és támogatja a jelentést, akkor azzal a saját szavazóikkal kerülnek szembe. 

Rögzítsük és ismételjük át a tényeket. Az alábbi 11 kérdésről, a Sargentini-jelentés gerincét adó állításokról a Századvég nem kérdezte meg az embereket, mintha azok nem is léteznének és nem képeznék tárgyát az Orbán-kormánnyal szembeni bírálatoknak. A drágajó magyar emberek pedig ennek ellenére határozottan elutasítják azt, amiről meg sem kérdezték őket:

(1) az alkotmányos és a választási rendszer működése;
(2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai;
(3) a korrupció és az összeférhetetlenség;
(4) a magánélet védelme és az adatvédelem;
(5) a véleménynyilvánítás szabadsága;
(6) a tudományos élet szabadsága;
(7) a vallásszabadság;
(8) az egyesülési szabadság;
(9) az egyenlő bánásmódhoz való jog;
(10) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint
a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem;
(11) a gazdasági és szociális jogok.

Akkor hát összegezzük a hazugsággyár hétvégére időzített termésének tanulságait, ha már arra szórják a köz pénzét, hogy a köz szájába adjanak olyan evidenciákat, amelyekről előzőleg meg sem kérdezték:

A Sargentini jelentésben megfogalmazott 12 darab, a magyar jogállamiság állapotával összefüggő témakör kapcsán a Századvégbél feltett 5 kérdést, amiből hármat olyan módon kapcsoltak össze a migrációval, Sorossal és a kötelező kvótás rablómesével, ahogyan az még a végtelenben sem találkozik a kritikákkal. (Fogalmatlan fröcsögőknek ajánlom figyelmébe a 68 oldalas jelentés 24.-28. oldalait, és felkérem őket, hogy ennek alapján támasszák alá a fideszes arcátlan szekértoló abbéli hazugságát, hogy a Sargentini legfontosabb állítása a kötelező kvóta.)

A Sargentini jelentésben megfogalmazott 12 darab, a magyar jogállamiság állapotával szorosan és szervesen összefüggő témakör kapcsán további 11-ről elfelejtették megkérdezni a magyar embereket.

Az ilyetén tendenciózusan elferdített jelentésből önkényesen kiemelt hazugság alapján aztán levonták a következtetést: a magyar társadalom pártokon átívelő többsége elutasítja a Sargentini-jelentést. Teljes egészében. Úgy, hogy előzőleg egy félmondat erejéig, félszájjal elismerték: 10-ből 7-en a jelentés egy részét utasítják el. Azt az egyet, amiről állítólag megkérdezték.

Az MTI tálalásában ugyanaz a hazugság

Mestermunka a javából. Az embert a szégyenérzet kerülgeti, bármennyire is megszokott tempó ez. Egy egész országot ilyen sötét kreténnek tekinteni, ennyire semmibe venni, és ilyen álságos módon belehazudni az arcába, valóban kivételes. Itt már nem az a kérdés, hogy átmegy az a kurva jelentés a EP-n, vagy nem megy át, hogy lesz miért tovább óbégatni hosszú hónapokon át, hanem hogy a szakmaiság, tisztesség már foltokban sincs jelen az állampárt által uralt nyilvánosságban, és ebből az erkölcstelen sötétségből nemigen van kiút. Nem holnap, évtizedek múlva se.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.