Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Belebolondult Orbánba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lábhoz, kisfiam! – tulajdonképpen ezt is mondhatta volna a svéd nagykövetnek Szijjártó Péter külügyi futkosó, mert ritka bunkó ember. Kóvályog a nagyvilágban, reggel felkel, beáll: előttem van észak, hátam mögött dél, balra a Nap nyugszik, jobbra pedig kél. Forog összevissza  Orbán Viktor mindenese. Multifunkcionális pasas. A jobb kéz, aki mindenhez ért. Vagy semmihez. Szaladgál, mint a töketlen kutya, röpköd, mint a harlekinkatica.

Kelettel már végzett a közös büdzsét ürítő kormányturnén. Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kazahsztán, Szaúd-Arábia. Ja, hogy diktatúrákban, féldiktatúrákban teszi az agyát, nem számít, a Főnök örül. Mindenhol ígér valamit, például Vietnamot egy nap alatt rohanta le, ott óriási kapacitású vízművet építenének magyar cégek bevonásával. Mikorra tetszett gondolni? Jut eszembe: a Vietnami Kommunista Párt főtitkára hamarosan meglátogatja Orbán pajtást, aki tavaly örömködött nála. Ott mondta: „stratégiai elemzők szerint a következő harminc évben Vietnam lesz a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa.” Hurrá, de csak Magyarország után, tőlünk tanulnak – hamis dicsekvésre, a lájtos demokrácia vezéreivel együtt tündöklésre futja. Azt elhallgatják, hogy az igeosztás bukta lett, 1 milliárd dollárral csökkent a kelet felé irányuló kivitel – a befekvő KSH szerint.

A Petya-Viki páros nem nyugodott, meghirdették a déli nyitás stratégiáját, fókuszban Afrikával és Latin-Amerikával. Tessék már elárulni: nekem, nekünk mit hoz életminőségünk javítására Ecuadorból, Etiópiából, Ghánából, Angolából vagy Chiléből, Ecuadorból, Peruból, Kenyából? Szegénységért nem kell több ezer kilométert utaznia, próbáljon eljutni Szabolcsba, Baranyába körülnézni, ez igazán nem haladhatja meg kiváló képességeit.

Az már régen kiderült, hogy Szijjártó Péter nem észkombájn. Orbán imádatával sem intelligenciát, sem műveltséget nem kapott. Ezt még a Vezír sem tudja neki elintézni. Ellavírozhatna közöttünk ez az ember, de pechünkre kinyaldosott beosztásával hazánkat képviseli külügyérfiként a nagyvilágban. Szijjártó nem csak cinikusan és pofátlanul védi még pofátlanabbul szerzett vagyonát, de magas IQ-val sem áldotta meg a jó Isten. Orbán-bébi. Tiszta apja.

Erőlködik rendesen. Hogy mennyire nem számít ez a külügyi álszaki, az azért az unióban és migránsügyben tett erőszakos, pökhendi megnyilvánulásaiból kiderül. Kiröhögik. Csicska szerep az övé, hiszen mindent elvállal, amit az uraság mond: mindig ezt csinálta – micsoda karrier! – ha kellett hazudott, ha kellett sumákolt. Honnan a fészkes fenéből lenne ő diplomata? Hiteltelen és nevetséges megjelennie külügyi szakemberként. Mellébeszélő légkörben nevelkedett a Fidesz karjaiban. Kurva sokat dolgozik:

… az elsők között jövök és nagyon az utolsók között megyek, hacsak nem külföldön vagyok éppen. A csúcsom egy nap alatt tizenhat program lebonyolítása, ez Washingtonban volt… Én soha sehol sem maradok nettó kettő napnál tovább, mert annyi idő alatt mindent el lehet intézni. Nettó…

Szar munkához nem is kell több idő, így is rohadt jól lehet gyarapodni Orbán bandájában. Niksz gondolkodás, niksz szakértelem;  gyorsan vett 167 milliós házat, hazudott is mellé, már maga sem tudja, hogy az apja vagy anyja segítette. Nem. Belőlünk teremtett magának luxust. Cserébe igen gondosan dolgozik azon, hogy kiüsse az országot Európából. Na, abból nem eszik. Az ő fő étele a gyűlölet, okoskodás, kivagyiság, mi meg általában ettől hányunk. Belebolondult Orbánba. Így is, úgy is.

Vannak gondjaim az illemtannal, le kéne egy kicsit már porolni a megkülönböztető strófákat. Mert a szerint például a magasabb beosztású nyújthatja előre a kezét az alacsonyabb beosztásúnak; az alacsonyabb rangú ember előre köszön a magasabb rangúnak. Az a magasságos radai rosseb egye meg! Szeretném én azt látni, hogy előre köszönjek egy Szijjártónak, szarok én a rangra, ha azzal nem párosul tisztelet, becsület – semmi emberi. Ezt ossza be a kekk krapek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.