Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


A te gyereked közügy, az ő gyerekük magánügy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt mondta régebben az akkori embertelen miniszter, egy református lelkész, hogy azért kell három évesen óvodába adni a gyerekedet, mert szegény szülőként nem vagy alkalmas a nevelésére. Szegény szülő csak rossz szülő lehet, az állam jó szülő, majd ő neveli a te gyerekedet.

Most azt mondta egy városgazdász üzemmérnök, hogy a gyereked egy darab szikla, amiből ki kell faragni az embert. A jó állampolgárt. Az engedelmes rabszolgát. Majd az óvoda és az egyház kifaragja. Megmondják neked, te honnan, milyen irányba pattinthatod le azt, ami szerintük felesleges. A te gyerekeden, nekik felesleges. A te gyereked közügy.

Az államtitkár gyereke magánügy. A miniszter gyereke magánügy. A miniszterek elnökének gyereke magánügy. Csak a te kölyköd közügy, őt kell faragni vésővel és kalapáccsal, erőszakkal és vallással. Mert te nem tudod megfizetni a drága magánóvodát, magániskolát. Te alkalmatlan vagy a gyereknevelésre. Neked nincs közöd ahhoz, hogy mit tanítanak a gyerekednek és mit nem tanítanak. Nem szólhatsz bele, ha nem tudod megfizetni a vételárat. Akkor a gyereked az államé, a kormányé, a Fideszé.

És nem tudod megfizetni, mert beszorultál a minimálbérbe, a hiteltörlesztőbe, a közmunkába, a kilátástalanságba. Mert ott gürcölsz a pénztárgép mögött, a könyvtárban, a kórházban, vezeted a mentőt, oltod a tüzet, őrzöd a határkerítés tövében az étel helyett kapott penészes kiflit, üríted a kukákat, varrod a ruhákat órabérben, takarítod az árkokat. Te rossz szülő vagy, mert nem tudod megadni a gyerekednek a szabadságot. Nem tudod megvásárolni.

És ez így van jól. Ezeknek így van jól. A lelkészeknek, papoknak, államtitkároknak, strómanoknak, fizetésért bárki seggét kinyaló propagandistáknak így van jól. Ameddig neked havi milliós fizetésért hazudnak a pofádba a bayerzsoltok és géfodorok, ameddig ezek azzal üvöltik tele a füledet, hogy jönnek a migránsok és az uniók, elrabolják a szabadságodat, megtámadták az országodat, elveszik a gyereked jövőjét, védekezz, harcolj, addig ezek veszik el a jövődet, a jelenedet és a gyerekedet. Az életedet és a lelkedet.

Nekik megéri. Az ő gyerekükből az lehet, ami csak lenni akar. Az ő gyerekük megtanul mindent, hogy elérhesse a vágyait. Nyelveket, zenét, sportot tanul, informatikát, történelmet, élőben nézi meg az Eiffel-tornyot, Londonban csiszolja az angol tudását és nyitva áll előtte a jövő.

A te gyerekedet itthon faragják a papok, egyentankönyvből tanulja meg a cselédsors szükségességét és elkerülhetetlenségét. Megtanul imádkozni és félni a pokoltól, megtanulja elfogadni a sorsát, hazafias verseket és dalokat fog magolni és tudni fogja a kötelességét a kormánnyal szemben. A te gyereked nem fog más nyelveket megtanulni, sem az internet világában nem fog otthonosan mozogni, számára nem nyílik meg a világ. Még a falu határa sem nyílik meg, mert soha nem lesz annyi pénze, hogy fogja a holmiját és keressen magának egy élhetőbb helyet, teremtsen magának egy szebb, szabadabb, gazdagabb jövőt. Nem is fogja tudni, hogy van olyan. Hogy lehetne.

A te gyerekednek nem marad más, mint ami neked is osztályrészed. A bezárt, hazugságokkal, rettegéssel és gyűlölettel teli sötét kis világ, amit számára eszkábáltak azok, akik ezért kapják a fizetésüket és a gyereked jövőtlenségéből építik a saját gyerekük jövőjét. Ameddig te erőn felül gürcölsz, hogy enni tudj adni a családodnak, ameddig te nem választhatsz, hogy milyen iskolában és mit tanuljon a gyereked, de mégis neked kell bevinned a krétát és a vécépapírt, addig mások – nem többek, nem jobbak – lovagolni és zongorázni taníttatják a fiaikat és lányaikat, több nyelven fognak beszélni, otthon lesznek a világ országaiban, gazdag, szabad és boldog életet építhetnek maguknak és majd a saját utódaiknak.

A te gyerekednek Kirgizisztán és Üzbegisztán, Putyin és Erdogan a jövő. Az ő gyerekeik Párizsban, Rómában, Münchenben, Londonban lesznek otthon.

Nekik megéri. A kérdés az, hogy neked miért éri meg? Miért éri meg elfogadni, hogy ez így van rendben, ennek így kell lennie, az igazi hazafi engedelmes, béketűrő rabszolga? Miért éri meg elviselni a kormány és az egyház belepofázását a te és a családod életébe, sorsába? Mit kapsz cserébe? Biztonságérzetet? Erzsébet-utalványt? Közpénzből fizetett tankönyvet, ebédet? Komolyan ezt akarod? A gyerekednek is? Az unokádnak is? Mit teszel, ember?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.