Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mit keres Orbán Viktor ezen a csoportképen?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szorgos munkanapra ébredt a propagandagyár. Az MTI jóvoltából már reggel megérkeztek a győzelmi fotográfiák és győzelmi beszédek Kirgizisztánból, a nomád diktátorok 3. világjátékáról. Pardon, a 3. Nomád Világjátékok megnyitóját követő nap reggeléről. Különösképpen egy győzelmi beszédről van szó nyilván, a fényestekintetű őskeresztény félisten, az Európát az Európán kívüli idegen inváziótól testével védő Orbán Viktoréról.

Idézem és mutatom, igazi ínyencség meggyötört lelkű dekadens balliberálisoknak. Nem kevésbé tanulságos a régivágású kereszténydemokrácia nevű maszlaggal táplált hithű rajongóknak:

Magyarország készen áll a magyar-türk együttműködés új fejezetének megnyitására – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a türk nyelvű államok együttműködési tanácsának VI. ülésén a kirgizisztáni Csolpon-Atában hétfőn.

Magyarország mindig is figyelemmel kísérte a türk identitású országok együttműködését. A modern világban is megőrzi nyelvét, kultúráját, hagyományait, tiszteli, ápolja türk gyökereit.

A magyarok Attila kései leszármazottainak tekintik magukat, a hun-türk eredet alapján állnak, nyelvük a türk nyelvekkel áll rokonságban.

Az a nép lehet erős, amely büszke nemzeti identitására.

Korábban sértésnek szánták, hogy Magyarország Európában a legnyugatibb keleti nép, de a türk országok fantasztikus sikerei, gazdasági és politikai fejlődése miatt ma már dicséret, ha keleti népnek nevezik a magyarokat. Megdőlt a régi világrend, amelynek dogmája szerint a tőke és tudás Nyugatról áramlik Kelet felé, hogy ott olcsó munkaerőt keressen. Az új világrendet alapvetően a Keleten felemelkedő államok fejlődése határozza meg.

A magyar miniszterelnök elmondta: 2010-es kormányra kerülése óta Magyarország nyitott a türk országok felé a kölcsönös tisztelet, a sajátosságok és realitások figyelembe vételével.

A türk tanács tagállamai egyre fontosabb szerepet játszanak a magyar külpolitikában. Törökországgal, Azerbajdzsánnal és Kazahsztánnal évek óta stratégiai partnerség szintjén vannak a kapcsolatok, és ez a cél Kirgizisztánnal, illetve Üzbegisztánnal is.

A magyar állam 595 állami ösztöndíjat fizet a hat türk nyelvű ország Magyarországon tanuló fiataljainak, és ezt a számot emelni fogja. A magyar Eximbank pedig 1,5 milliárd dolláros hitelkeretet nyitott meg a hat türk nyelvű országgal való gazdasági együttműködés, a befektetések fejlesztése érdekében.

A tanácskozáson felszólalt Szooronbaj Zseenbekov kirgiz, Nurszultán Nazarbajev kazah, Ilham Alijev azeri, Recep Tayyip Erdogan török és Savkat Mirzijojev üzbég államfő, valamint Ramil Hasanov, a Türk Tanács főtitkára is. (MTI)

Ímhol a dicsőséges csoportkép még egyszer:

lham Alijev azeri, Nurszultán Nazarbajev kazah, Szooronbaj Zseenbekov kirgiz, Recep Tayyip Erdogan török és Savkat Mirzijojev üzbég államfő, valamint Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Ramil Hasanov, a Türk Tanács főtitkára. (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs/MTI/MTVA)

És nagytotálban a kép szélére szorult magyarosan hanyag elegancia:

Mivel tudom, hogy a külcsín alapján nem szabad a belbecsre nézve felelőtlen, igazságtalan következtetéseket levonni, szorítkozzunk a tartalomra, bármennyire is ökölbe szorulna a kezünk a látványtól. Nézzük a csoportképen szereplő virágzó, irigylésre méltó, a fennálló világrendet új irányba terelő, csinos, keleti, államférfiaknak álcázott sötét despotákat, illetve képzeljük mögéjük az általuk képviselt országokat.

Kizárólag didaktiktai célzattal idepakolok néhány statisztikai adatot. Leginkább azért, mert fényességes teliholdunk (nem félhold, telihold!) a magyar kereszténység Európát ápoló és eltakaró önfeláldozásában valami olyasmit magyarázott, hogy midőn eltökélten dörgölőzik ezekhez a figurákhoz, előzőleg figyelembe vette a kölcsönös tisztelet mellett a sajátosságokat és a realitásokat. Nem szeretném összezavarni a híveket és rajongókat, de beszéljünk akkor néhány sajátosságról:

Azerbajdzsán: a lakosság 97-99%-a iszlám vallású (ebből 85% síita, 15% szunnita), a fennmaradó 1-3% ortodox keresztény.

Kazahsztán: a lakosság 57%-a szunnita iszlám vallású, 34%-a orosz ortodox, 2%-a protestáns, további 7% egyéb vallású.

Kirgizisztán: a lakosság 75%-a szunnita muszlim, 20%-a orosz ortodox, 5%-a egyéb vallású.

Törökország: a lakosság közel 100%-a iszlám vallású, az ortodox, örmény ortodox, izraelita, római katolikus és protestáns csoportok jelenléte elenyésző.

Üzbegisztána lakosság 88-92%-a muszlim (főleg szunnita), 6-9%-a orosz ortodox, a csekély maradék pedig egyéb vallású, illetve vallástalan.

Türkmenisztán (a hatodik türk nyelvű ország, amely nem képviselteti magát a csoportképen): a lakosság 85%-a szunnita muszlim, 9%-a orosz ortodox, 2%-a egyéb vallású.

A fentiek fényében azt szeretném kérdezni, hogy mit keres Orbán Viktor muszlim türk identitású, gyökereiket büszkén ápoló országok despotáival egy csoportképen és miért győzelem és dicsőség ez Magyarországnak?

Az elmúlt nyolc év utáni elmúlt nyolc év és különös tekintettel az elmúlt három év kormányzásának legfőbb, kvázi egyetlen csapásirányát és kommunikációs háborúját tekintve (idegen vallású, más bőrszínű csőcselékek ide ne jöjjenek, ne vegyék el a munkákat, a kultúránkat, a kereszténységünket!) mit keres Orbán Viktor nettó muszlim országok nettó autokratáival közös fotón? Hogyan illeszkedik ez a hanyatló Nyugatról a virágzó Keletre kacsingató rablómese a kék plakátok, 1 perces hergelő agymosások csendéletébe?

Ha el is tekintünk attól az ordas orbáni hazugságtól, ami e muszlim türk országoknak a fantasztikus sikereiről, gazdasági és politikai fejlődéséről szólnak (2016-ban a hat türk nyelvű muszlim ország a világ GDP-jének 1,51%-át adta, a török líra meg azóta elég látványosan gyengélkedik), ha nagyvonalúan meg is feledkezünk arról, hogy Orbán Viktor biztosítja az egyik legolcsóbb munkaerőpiacot (milliárdos, bőkezű állami támogatással megspékelve) a már sokezerszer eltemetett, haldokló Nyugat multinacionális vállalkozásainak, hogyan áll össze koherens egésszé az, hogy muszlim diktátorok kegyeit keresi a világ egyik legnyomorúságosabb országában?

Hogyan áll össze az egyszerű, keresztény magyar ember fejében ez az egész, miután évek óta azzal mossák hülyére az agyát, hogy az ember színe fehér, a muszlimok meg nem is emberek? És tényleg megint nem arról van szó, hogy még ezek a véreskezű diktátorok is képesek élére vasalt nadrágban mutatkozni, valahányszor színpadra állnak, csak ez a Duna-menti küldetéstudatos kisember néz ki mindig úgy, mintha Nárcisz alól rángatná ki minden nap a gönceit. Hanem arról van szó, hogy miközben válogatott, dagályosan hömpölygő hazugságokba csomagolva temetik a gyökértelen Nyugatot, mégsem Üzbegisztánba, vagy Kirgizisztánba küldik tanulni, dolgozni, világot látni, nyaralni, tapasztalatokat szerezni a leszármazottaikat, hanem az utolsókat rúgó Németországba, Angliába, Hollandiába, Svédországba. Vajon mi a fenéért?

Hogyan nyeli le az üldözött keresztények utolsó európai végvárának keresztény gyökereire oly nagyon büszke polgára, hogy a főnök tömeggyilkos, az emberi szabadságjokat, a vallásszabadságot (a keresztényekét pláne!) lábbal tipró, a rezsimjeik ellenségeit börtönbe vető elnyomókkal hetyeg? És ami a legborzasztóbb a napi mantra fényében: muszlimokat simogat a homogén magyar nemzetállam nagyobb dicsőségére.

Én nem tudom, hogy ezelőtt húsz évvel bárki nagyobb tételben fogadni mert volna arra, hogy egyszer ide is eljutunk. Abban sem vagyok biztos, hogy maga a főszereplő nem görnyedt volna ketté a röhögéstől, ha valaki azt mondja neki, hogy 2018-ban Kirgizisztánban keresi majd a Nyugat felé áramló virágzó keleti tőkét, és – utolsó igazi, gyökeres mélykeresztényként – muzulmán despoták oldalán harcol majd az Európába özönlő iszlám ellen. De hogy ezen az egészen már se röhögni, se sírni nem lehet, az egészen biztos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.