Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Blabla Viktor és a meleg vízbe áztatott spanyol viasz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rég nem orbánoztam, nem igaz? Akkor majd most.

Nem nagyon értem, de biztos megvan ennek is a magyarázata. Mint mindennek, amihez hozzányúlnak, amit kommunikálnak, amivel a tudomásunkra juttatják, hogy bizony síkidiótának néznek. Miközben például a lopott pénzből működő Magyar Idők hasábjain veretes propagandacikkben ünnepli a vietnami nagykövet úr Magyarország és Vietnam népeinek örök és megbonthatatlan barátságát – hát hiszen Orbán Viktor meghívására jövő héten munkalátogatásra érkezik hazánkba a Vietnami Kommunista Párt főtitkára -, a Havasi Mindenes Zrt. arról valamiért elfelejtette tájékoztatni  a közpénzhírügynöséget, vagyis a populációt, hogy péntek este rövid – szintén – munkalátogatásra érkezett Budapestre Andrej Babiš cseh miniszterelnök. De sőt és pláne: négyszemközt megbeszélést folytatott  a felcsúti üstökössel.

Sebaj, ami késik, az jön alapon az MTI tegnap késő este megkapta a propagandaanyagot, abból szemlézek, mert annyira nagyszerű és elbűvölő:

Észszerű Andrej Babis cseh miniszterelnök javaslata az európai migrációs krízis megoldására és Magyarország boldogan támogatja azt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök péntek este Budapesten.

Az MTI-hez eljuttatott hanganyag szerint a találkozó után cseh újságíróknak Orbán Viktor azt mondta (miután magyar újságírókkal nem áll szóba, a betanított szalagmunkás meg nem újságíró – szerk.): Magyarország mindig is tisztelte a cseheket, akik gazdaságilag egy kicsit előttünk járnak. Jó verseny van a két ország gazdasága között, az elmúlt években mindkettő sikeres volt, európai mércével mérve is.

Kíváncsi volt egy nem tradicionális politikus véleményére a migráció kérdéséről, mert a tradicionális politikusok ugyanazt az európai „blablát” ismétlik és ugyanazt a megközelítést alkalmazzák. A cseh miniszterelnöknek van egy világos elképzelése arról, hogy kellene kezelni a jövőben – egy, az eddigiektől eltérő módon – a migrációs krízist Európában. Szerinte ez egy ésszerű javaslat, amelyet Magyarország boldogan támogat.

A cseh kormányfő „nonszensznek” minősítette a kötelező kvótákat, a róla való beszéddel pedig – mint mondta – Európa éveket vesztegetett el. Európa számára nagyon fontos, hogy globális megoldás szülessen az illegális migráció problémájára.

Szerinte fontos, hogy az olyan, nem „nagy államok”, mint Csehország és társai rendelkezzenek ötletekkel e témát illetően, és a tőlük telhető legjobban igyekezzenek megvalósítani azokat.

Andrej Babis kedden tervét vázolva úgy nyilatkozott, hogy

– Görögországnak, Olaszországnak, Máltának és Spanyolországnak világosan ki kell mondania, hogy nem fogadnak be menekülteket.

– Marokkóval, Algériával, Tunéziával, Líbiával és Egyiptommal kell tárgyalni, hogy a határaikon állítsák meg a migrációt.

– „Szükségünk van egy Afrika-terve, minden egyes ország számára, ahonnan a migránsok érkeznek. Ezek gazdasági migránsok, nem a háború elől menekülnek”.

Van azért valami penetráns, V4-es lábszaga annak, hogy két, a migráció által tradicionálisan nem sújtott korrupt kelet-európai vezető (amúgy a címlapképen Babis miniszterelnök úr tényleg igazi, nem csak odafestették, bár elég rossz bőrben van,  lássuk be) egymás hátának veregetése közben megpróbál úgy tenni, mintha itt és most találták volna fel a meleg vízbe áztatott spanyol viaszt. Mer’ ők ketten tudják mi a fontos, mi a nonszensz, hogy kinek mit kellene kimondania, kivel kell tárgyalni, mire van szükség. Ők ketten tudják, a többi baromarc meg, aki naponta szembesül a problémával, az nem tudja.

Nem túlságosan szórakoztató, amikor egy, a migrációs válság által (leszámítva a jó pénzért bemigráltatott letelepedési kötényesek sokezreit) alig, vagy semennyire nem sújtott ország vérkorrupt vezetője, aki három éve abból él, hogy keresztbe fekszik mindenhol, ahol éppen valami konkrét és hatásos eredményre lehetne jutni az általa népvándorlásnak nevezett világkatasztrófa megakadályozásában – észszerűnek nevez és boldogan támogat három demagóg, homályos, egyébiránt nyomokban aberrált tervnek csúfolt szlogent. Mintha a kibaszatos menekültválságot azért nem lehetett volna eddig megfékezni (amúgy már meg van fékezve, végérvényesen felszámolni azonban még Blabla Viktor vele született zsenialitása sem lesz képes, nyugodjanak meg a kedélyek), mert eddig senki nem szólt Líbiának és Egyiptomnak, hogy állítsátok mán meg a határon azt a kurva migrációt.

Továbbá és más szavakkal: Blabla Viktor, aki régen kinőtte már az európai tradicionális politikusok szánalmas kis homokozóját és eldöntötte, hogy ha már az Egyesült Államok királya nem lehet, azért beverekszi magát a történelemkönyvekbe, akinek az utasítására áprilisban Magyarország egyedüliként, utolsó pillanatban, a szövetségeseit hátba szúrva trollkodta meg az EU-Afrika csúcs menekültinváziót visszaszorítani hivatott megállapodását, most annak tapsol, mint majom a farkának, hogy Babis kolléga beáztatta a spanyol viaszt a meleg vízbe és megvilágosodott: kéne egy Afrika-terv. Ez most észszerű és briliáns gondolat, már csak azért is, mert nem azok mondják és akarják, akikkel mi ugye tradicionálisan szabadságharcolunk, és kurvára rábasznánk, ha végre egyetértésre jutnánk velük.

Külön fantasztikus, hogy a magyar kormánynak áprilisban az volt a baja a megállapodással, hogy abban nem ítélik el elég hangsúlyosan a migrációt, illetve hogy nem tettek elég éles különbséget a menekültpolitika és a bevándorláspolitika közé, ehhez képest Blabla Viktor most annak tapsikol, hogy Babis kolléga hanyag egyszerűséggel leszögezi: ezek kollektíve gazdasági migránsok, nem pedig háborús menekültek. Az összes. Mert ők tudják, hogyan kell éles különbséget tenni a kettő között.

Azt már meg sem merem kérdezni, hogy vajon mit jelent ezeknek a mindenkit kreténnek néző, néphülyítő nagyokosoknak az olvasatában, hogy holnaptól márpedig nem fogadunk be menekülteket? Azon kívül, hogy azonnali hatállyal kifarolnak az összes emberi jogi és menekültügyi egyezményből, de az Európai Unióból feltétlenül.

Vajon megütné a guta ezeket a korrupt gazembereket, ha a közvélemény ilyetén okádék félrevezetése és manipulálása helyett legalább egyszer korrekt módon különbséget tennének a menekültek és bevándorlók között? Lehetőleg még mielőtt kiállnának a pusztába jótanácsokat adni mindenki másnak. Azoknak, akik egyébiránt nem szólhatnak be, hogy mindeközben nekünk milyen kötelezettségeink vannak, mert akkor a toporzékolásügyi harci kakadu mindenkinek leordítja a fejét, hogy megtámadtak és a jajjj, a szuverenitásunk.

Ez így nem fog menni, és pontosan ezért nem fog menni, drága naiv európai barátaink a csodálkozásban! Mert ezek a köpönyegforgató maffiózók, akiknek a legnagyobb politikai üzlet a menekültválság fenntartása, a káosz lebegtetése, a fentihez hasonló fantasztikus mestertervekkel zsibbasztják az arra vevőket. Meg azzal, hogy nekik kell a nemzetállami hatáskör és senki ne szóljon be. Csak akkor azt nem értem, ha mindenki más tradicionálisan hülye, faszért nem állnak neki nemzeti hatáskörben összekapaszkodva cselekedni? Nosza, rá kell szólni Marokkóra és Tunéziára, hogy állítsák már meg a migrációt, hiszen eddig is csak azért nem tettek így, mert nem volt egy tökös megélhetési politikus (tényleg, van annál tradicionálisabb blabla politikus, mint aki egész életében abból élt, hogy politikus volt?), aki rájük förmedt volna.

Összefoglalom a szájkaraté nagymestereinek nagyszerű, előremutató tervét. Felbüfögték ugyanazt, amit már mindenki tudott. Átlőcsölték az álmegoldási áljavaslatokat a frontországokra (lője főbe Spanyolország és társai a migránsokat), ergo oldja meg, aki akarja. Nekünk kell a pénz stadionokra, úgyhogy Marokkónak és Tunéziának fizessen aki akar a menekültek megállításáért, ha kiderülne, hogy ingyen mégsem mennek bele a dologba. Mindenki hülye, aki ezt az egyszerű feladványt nem tudja megoldani, pedig mi már ezerszer elmondtuk, hogy mit kell csinálni.

P.S. A sok nyelven beszélő csirkeháló teljes költségét amúgy mikor utaljátok, tradicionális blabla seggfejek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.