Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Valamikor gondolkodásra képes, ám menekülni nem tudó, tehetetlen értelmiségieket kényszerítenek programozottfideszrobot funkcióba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Nyirkos

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Mintha kicsit nyugisabb lennék attól, hogy kend az utolsó levelében kevesebbet nyavalygott a hazajövetelről. De a tata szerint ez nekünk rossz ómen, mert már onnan is látszik, mekkora pácban van az ország.

Nem is tudom. Egy biztos. Amikor a boltban az anyu félhavi fizetéséért vásárolt tanszereket (táska nélkül, mert a tavalyi hátizsákom megvarrta/ragasztotta/szegecselte a tata és király dizájnos lett) pakoltuk, elbambulva véletlenül megfogtam az anyu kezét, akkor anyu megdöbbent, hogy milyen nyirkos a tenyerem, mikor egyébként nem izzadok. Otthon lázat akart mérni, de a nagyi leintette. Sutyorogtak egy kicsit még, csóválták a fejüket, néztek rám bánatosan és ennyi.

Hanem este apu szóba hozta, hogy a bátyám kezébe nem lehet vasat adni, mert berozsdál a fogásától olyan nyirkos a tenyere. Na, erre a tata letette a fűrészes élű fogát, amit kb. a Maugli olvasása óta használ a félmilliós műfogsor hiányában, és halkan, de nagyon keményen elkezdte nyomni a szöveget. Terjedelmi okokból nem idézem szó szerint. Pedig volt benne néhány olyan irodalmi értékkel bíró káromkodás, hogy már csak ezekért a Felcsúti Művészeti Akadémia dupla gázsit fizetne száz évig a tatának, ha az emlegetett valamennyi aprószentet teszem fel, Hellerre, Gyurcsányra, Sorosra cserélném benne, de nem kizárt, hogy az udvari média bőrkötésben, bibliapapíron is kiadatná.

Namármost azt tudnia kell kendnek – ha még nem írtam volna meg -, hogy a tata nem káromkodik. Sőt. Szerinte a káromkodás a tehetetlen ember pótszere. Béna, nem tud cselekedni. Nálunk, otthon csak az anyunak engedélyezett néhány káromkodás a lightosabbakból a munkahelye miatt. Mert anyut a nagyságosék, a nagyi szerint félrabszolgaként dolgoztatják. Ami azt jelenti, hogy nem fizettek érte a rabszolgapiacon (a keresztény állam kegyura a Vörös Hadsereg sajátszájú kiűzése után hadizsákmányként nekik adományozta, amikor a nemzeti vagyont a családi vállalkozásába olvasztotta). Néha hazajöhet, tehát nem rab, de szolgának tekintik. Nem adnak neki ruhát, fedelet és enni, a többi stimmel. Tűr és szolgál a szűkös megélhetésünkért.

Visszatérve a mondandómra. Lehet, hogy nem fogtam fel mindent a tata szózuhatagából a személyes érintettségem miatt, de amit rögzítettem belőle, azt már írom is.

A falusi gyerekre éhező, autókból kidobott és demokratikus létre kényszerített kutyák miatt kézenfogva vitt bennünket az iskolába éveken át. Egy idő után (szerinte mikortól a Kunó bácsi által kijelölt úton elkezdtek visszafelé masíroztatni bennünket tanárostól) észrevette, hogy az iskolához közeledve izzadni kezd a tenyerünk. És azóta, ő figyel bennünket, de nem tud mit tenni, csak figyel. Eddig nem akart szólni. Mert a tehetetlenséget nem lehet kidumálni azzal, hogy ha így, akkor én majd úgy és stb., mert az élet tettek és nem üres dumák foglalata.

De „a gyerekben keresni a hibát nagy baj”, és ezt itt mondja előttünk. Azt mondta a tata, hogy a gyerekeket kivéve mindenki hülye ebben az országban! A hülyeség mértékében van az egyik eltérés. A másik különbséget csak remélni tudja, hogy még nem mindenki törődött ebbe bele!

„A gyerekek szervezete normálisan működik! Reagál az abnormális környezetre.” (Hoppá, szakértők! Lehet, hogy nem is én szorulok sajátos nevelésre?) A nagyi csak egy fejcsóválásig jutott el a véleménynyilvánításban, meg hogy kinyögte: ne a gyerekek előtt. De a tata (az én békés, hogy is mondják, joviális tatusom, aki a mindennapi nyomorúságunkból is viccet tud csinálni) most feltartóztathatatlan volt.

„Te csak számolj! 12 év az érettségiig, + felnőttként, munka és család mellett összesen 15 évig tanultál egyetemen. Jól. Majdnem az általános óta fogom a kezed, de sosem volt nyirkos az iskolától!” (Most rövidített, szabad fordítás jön, csúnya szavak nélkül) Ez nem csak annyi, hogy az előző diktatúra óta elmaradt tatarozások miatt a falban maradt kampósszögre a Horthy és a Lenin kép után most egy szentképet biggyesztenek ezek a kutyapecérek! Itt most betonba zúzott, valamikor gondolkodásra képes, menekülni nem tudó, tehetetlen értelmiségieket kényszerítenek programozottfideszrobot funkcióba. Akiknek munkaköri kötelességükké tették az indiai muszlim importfejőgulyásnál olcsóbb (és persze engedelmeskeresztény) cselédek előállítását az új földesurak számára. (Az indus természetesen nem migráns és muszlim, mert az Árpi bácsinak hozatott indiai kender tetején nehezékként importálta a fustballos komája és félautomata fejőgépként használják.)

Továbbá. Mielőtt a papok kezére adták volna a nyomorult kölyköket szombat déltől vasárnap délig legalább valamennyire felszáradt a tenyerük. Most a vasárnap délelőtti kötelező mise és a velejáró egrecírozás miatt már évi 10 hónapos gombatáptalajként minimum napi 10 órában gyepálják őket. Engedelmesség, alázat, csigagerinc, bűntudat a menü!

Végül kicsit megenyhülve, már szinte duruzsolva nekem mondta; „Nézd csak a tévében a Bajszi bácsit. A komcsik gyerekként rárakták a jómód tutajára. Azóta dőzsölve, munka nélkül lavírozik az ideológiák tengerén, az árbocon cserélgeti a jelképeket és mióta zátonyra futott a parlament pulpitusán kirakta a keresztet. És van képe nyafogni, hogy mások elveszik az identitását. És most olvasd el a Kelemen bácsikád miket írt a leveleiben a nevelésről és magadtól is rájössz, hogy hány száz évre akarnak ezek visszaterelni a múltba.”

Tényleg. Kend csuda jó fej! Az meg külön okés, hogy rólunk, a leánygyermekek neveléséről állati menő genderes szövege van kendnek. Csak egy baj van: a kend szemlélete NER-telen. Ezért onnan is meneküljön, mert a kerékpáros hegyivadászok már szerintem elindultak kendért Kenderesről.       

Bütyökfalva, 2018. augusztus 29.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.