Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sok fogahullott munkásőr és házmester a mi pénzünkből legyártott milliós műfogsort villogtatva acsarkodik a kormánypártban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Új hét, új ellenség! Amikor ezt a cikket elkezdem írni, még csak hajnalodik. Ezért nem tudom, mit hoz a mai nap ellenség-ügyileg. A már megszokottak mellett hajnalhasadáskor két új szereplő bukkant fel. Az egyik Moldova György, a másik Karácsony Gergely. Oké, Karácsonyt még csak értem. Közeledik az EP választás, a Fidesz pedig soha nem a nagy eszéről volt híres. Talán az lehet a koncepció, hogy baloldali jelöltként is fideszes indul, vagy én nem tudom. Mindenesetre már megkezdődött a szokásos mocskolódás – körbe a pártújságok láncolatán – a szokásosan magas színvonalon.

Nyolcaska kicsit túlmozgásos szokás szerint. A kormányhirdetéssel kitömködött fülkeforradalmi-sorosellenzéki pártújság szerzője szokásosan kiemelkedő irodalmi stílusban, tényekkel és érvekkel alátámasztott eszmefuttatásának a Visszatérne a magyar politika szélkakasa címet adta. Miután Orbán Viktor nem ment el, hogy visszatérhessen, másról lehet szó. Meg hát nem azért van több négyzetméternyi Erzsébet-táboros hirdetés napi többszázezerért, hogy szidni lehessen a vezért. Ki hát a szélkakas? Az első sorok nem hagynak kétséget:

Miután Karácsony Gergely tudomásom szerint nem nagyon volt miniszterelnök, a Fidesz körül pedig nem a szakmai kvalitások, kizárólag a takonygerinc egy adott munkakör betöltésének feltétele (minisztertől az utolsó tévébemondóig mindenhol érvényesül ez a kontraszelekció), marad a logikus következtetés: ez nagyjából ugyanaz, mint amikor a Migránsegy túlképzett hírolvasója szemrebbenés nélkül bemondta, hogy a Fradi vezeti a világbajnokságot. Oda volt írva és mondta. Ez esetben is oda volt írva – elő nem kotrom, hogy megjelent-e már valamelyik darabján a csatárláncnak, vagy a nyolcaska kapta elsőnek a pártutasítást. Az biztos, hogy a PestiSrácok csak most vette át a szenzációs hírt, nyolcaska tegnap este publikálta, a többiek pedig gondolom ébredési sorrendben gondolják pont ugyanazt pont ugyanarról, ahogy szokták -, a költő pedig leírta és ez lett belőle. Jó.

A nap másik közellensége a Nemzeti Együtthülyülés Rendszerében Moldova György. Itt a mandiner.hu kéz a kézben a hirtv.hu-val kezdte a sort, ezt vette át a PestiSrácok, onnan a Magyar Időkön landolt a történet. Mire idáig jutott, lefoszlott az eredeti mondanivaló. A PS-en így indult a dolog:

Sas-kabaréhoz mérhető színvonalon tartotta meg hagyományos rendezvényét, a Baloldali Szigetet az Európai Baloldal elnevezésű szélsőbaloldali csoportosulás a hétvégén. Látható, akkora az elnyomás a mai Magyarországon, hogy egy maroknyi fogahullott munkásőr és házmester részvétele mellett azon ideológia képviselői szervezhetnek tábort, akik hatalomgyakorlásuk idején egészen más típusú táborokat tartottak fenn politikai ellenfeleiknek. Nem is meglepő, hogy az itt előadást tartó Moldova György, a kommunista rendszer zsúrpubija, a Tanácsköztársaságot és a kommunista elnyomást a legnagyszerűbb dolgoknak nevezhette. Ugyanitt a szocialisták EP-képviselője, Szanyi Tibor Auschwitz ligth-ként beszélhetett a határkerítésről, míg a Magyarországi Evangélikus Testvérközösség képviselője, Mihalik Angelika ha nem is micisapkaként, de legalábbis pogány bálványként emlegette a Szent Koronát.  

A Magyar Időkön Pilhál Györgynek jutott a feladat, hogy tovább vigye a forradalmi lángot:

Elüthetnénk az egészet azzal, hogy a 85 éves Gyuri bácsi valószínűleg időskori demenciában szenved. Esetleg csak szimplán meghülyült. Igen ám, csakhogy a Kossuth-díjas ember egész életében ilyeneket mondott (a Kossuth-díját is ezért kapta), vagyis demenciáról szó sem lehet.

Egyrészt engem egyáltalán nem tesz boldoggá, hogy a maradék fogahullott munkásőr és házmester a mi pénzünkből legyártott milliós műfogsort villogtatva acsarkodik a kormánypártban és letagadja azt is, amit tíz perce hazudott, nemhogy azt, amit harminc éve csinált. Moldova 40 éve sem mondott mást, mint most. Pedig bizonyára neki is kifizetődőbb lett volna szemenköpni önmagát, ahogy ezt oly sokan tették.

Másrészt nem mulatságos, de legalább szánalmas amikor a közel hetven éves Pilhál időskori demenciára gyanakszik és Gyuri bácsinak nevezi Moldova Györgyöt. Ilyenkor indokolt elmenni a saját gerontológusához az embernek, mert a demencia egyik fő tünete a paranoia. Számtalan idősebb – 80-90 éves – embert ismerhetünk, akik szellemi képességeik birtokában vannak és nagyon is jól átlátják a történéseket (élettapasztalatuk okán jobban, mint a fiatalok) és ismerhetünk olyan 40-60-70 éveseket, akik ezt véletlenül sem mondhatják el magukról.

Ennyit a pártújságok és az ott munkálkodók erkölcsi és szellemi fölényéről. És még csak hétfő reggel fél nyolc van, amikor befejeztem ezt a kis eszmefuttatást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.