Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne maradjunk Vezér nélkül, tessék gyönyörködni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem keressük Orbán Viktort, elment. Nagyon hiányzik. Pótolhatatlan embere Magyarországnak. Egyetlen pillanatig sem maradhatunk nélküle. Csináltunk egy kis múzeumi tárlatot gyönyörű portréiból – addig is tessék gyönyörködni a hozzá hű és őt imádó (vagy nem) alkotók fantasztikus képeiben.  Az ország leendő királya – koronája már van. Egy szilvásváradi imádója faragta bele a fába. Ez király…

Jámbor-Mihály Mónika 2011-ben készült egyedi festménye az országos kormányablak pályázatra Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Orbán Viktor egy autóban ülve elhalad a városháza előtt, ölében egy újsággal. A festő pályázatát  elutasították „mert túl konkrét volt és nem vállalhatták fel elmondásuk szerint” – mondta a művésznő. Az alkotó egy ismerősének adta oda a festményt, aki új- és használt ruhák, háztartási- és illatszerek, informatikai eszközök társaságában kínálta a portrét. Ez remek befektetés…

Nyíracsádon az önkormányzat által fenntartott Malom Galéria kiállításának exkluzív darabja. Dr. Dóbus György amatőr festőművész urat lenyűgözte Orbán Viktor EU-s szereplése, festményének címe is bődületes: EU élén. Ez miért nincs a Nemzeti Galériában?

Lévai Anikó, Orbán kedves felesége, Nagy Kriszta Tereskova félszáz, Orbán-portrékból álló kiállításának anyagából vásárolt  két képet 114 ezer forintért. Megérte az árát. A kormányfő 2010-es választási plakátjairól azt a írta a vendégkönyvbe a feleség: a művésznő „mint festő láttat, és kérdéseket tesz fel a szemnek, s most sem csalódott benne”. Ó, ez a mosolygós Viktor a horgolt függönnyel igazán ellenállhatatlan. Ez echte hazai…

Van nekünk gyertyánk is ebben a témakörben, a Hegyvidéki Manufaktúra gyártja. Tőlük lehet beszerezni a Lőrinc-perselyt is. Bár kicsit kilóg a sorból, de ide kell tennem, mert kihagyhatatlan.

Íme, Lőrinc barát:

Végezetül a mezőkövesdi Járó Ferenc alkotását ajánljuk mindenki szíves figyelmébe:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.