Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyökértelenek, gyökere(se)k, Kövér Lászlók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rég nem beszéltünk Kövér Lászlóról, nem igaz? Nem. Sebaj. A hülyeségnek nincsen felsőfoka (amúgy azt szeretném üzenni a nálam sokkal okosabbaknak és fontosabbaknak, hogy az optimálisnak sincs, ne erőltessék), márpedig egy mindenbe is (a sorozatban harmadik kétharmadot beleértve) belekeseredett házelnök eszméi alufóliasisak-jellegének se sűrűn van. Úgyhogy a végtelenített rettegés-hergelés párhuzamos univerzumából szól most a nóta.

Az történt az újságírók és az őbajszosfrusztráltságától különbözőképpen gondolkodók védőszentjével (mellékállásban az Országgyűlés elnöke), hogy jelenése volt tegnap Balatonszárszón, ahol Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és a református egyház kebelére borulva hőzönghetett az állampárt kizárólagos kormányprogrammá emelt kedvenc témájáról. A Református Közéleti és Kulturális Alapítvány által szervezett Reformátusok szárszói konferenciáján (ahol tudomásom szerint nem volt téma az állami ünnepség tiszteletére kifüggesztett kereszt alakú feszület, ami reformátuséknak teljes joggal elérhette volna nehezményezésügyileg az ingerküszöbét) természetesen rágták a gumiból készült csontot: bevándorlás, migráció, mindmeghalunk.

Tekintettel arra, hogy ez Magyarország három éve legégetőbb, legbrutálisabb problémája (a saját fizetésük emelését már megoldották, az már nyomasztja gyönge vállaikat). Össze is számoltam gyorsan, hogy idén januártól a mai nappal bezárólag a tömeges migráció által sújtott válsághelyzet országában – amelynek határainál Orbán Viktor szerint milliók ostromolják Európát – összesen 287 darab büdösmigránst sikerült elfogni. Közel 8 hónap alatt. Vagyis naponta olyan 1,2 darabot. Miután a migrációs álsághelyzetre felhúzott nemzeti paráztatási versenyfutás a vártnál is kedvezőbben alakította az április 8-a utáni összeNERezett erőviszonyokat, két ökölbeszorulás között Kövér László is megengedett magának egy adag lazaságot. (Zárójel: nem tudom mire vélni ezt a lazaságot, mert közben Bayer kolléga meg vért izzad, hogy Európa háborúban állását beadagolja a híveknek, mert a vak is látja, hogy nincs háború, amit látni lehetne.)

Szóval Kövér vagy kiesett a szerepéből, vagy megint egy beismerő vallomásnak tapsolhatunk, de a nyomában lihegő MTI, és az MTI nyakában lihegő salakmédia az alábbi gondolati ívet tulajdonította neki:

Az igazi konfliktus nem az iszlám és a kereszténység között van (…), hanem a gyökértelenek és a mindenkit gyökértelenségre ítélni akarók, valamint azok között, akiknek van vallási, hitbeli meggyőződése, és ezt fontosnak is tartják.

Amikor migrációról beszélünk Európában, valójában nem a muszlim bevándorlókkal küzdünkmég akkor sem, ha az elmúlt években minden terroristacselekményhez magukat muszlimnak valló emberek kapcsolhatók. Azokkal állunk szemben, akik meg akarják szüntetni az egyházat, a vallási és minden más közösséget. 

Akkor én most tökön szúrom magam. Jó, nem. De baromira nem értem, fel nem foghatom, miről beszél a költő, pontosabban miről van pofája beszélni. Különösen azok után nem értem, hogy lassan három éve minden korábbinál közelebbi viszonyt ápolok a fideszes propagandamédiában folyó szenny- és ürülék hegyekkel, amelyeket úgy próbálok meg értelmezni, hogy közben lehetőleg a józan eszem ne szenvedjen visszafordíthatatlan sérüléseket.

Namármost ennek alapján elmondhatom: itt ülünk harmadik éve, naponta zabáljuk a nemzeti-kulturális-vallási homogenizáció mérgező maszlagját, tele van a fideszes médiagépezet az iszlám, fekete és egyéb, tőlünk eltérő identitásjegyekkel bíró népek gyalázásával, minden kínunkért és keservünkért a más valláshoz, rasszhoz tartozó migránsokat tesszük felelőssé, belerágták a szánkba helyenként kéztördelve, máskor és máshol harsányan, kidagadt erekkel a nyakukon, hogy ezek nem emberek és egyszerűen nem lehet velük semmit kezdeni, mert muszlimok és kecskével közösülnek, erre most három év tömény egy irányba mutató agymosás után kiáll Kövér a református egyház pódiumára és belekajánkodja az arcunkba, hogy valójában nekik – a plebsszel rasszista-fasiszta-náci plakátokon kommunikáló megélhetési gazembereknek – nem is a muszlim bevándorlókkal van bajuk.

Értem. Nem, egyáltalán nem értem. Mert ha körülnézek a Migráns1-et az Origóval összekötő – a Habony nevű munkanélkülihez köthető, álhírekben utazó, fideszes propagandát toló névtelen zug- és posványportálokat is magában foglaló – tengelyen, akkor azt látom, hogy gyakorlatilag ki sem látszanak a gyökrekeiket féltő keresztény gyökerek a muszlim (!) migránsok gyalázásából. A kormányzati korrupcióról, az Orbán-család maffiatempójáról, a rothadó nemzetstratégiai ágazatokról évek óta kussolnak (Mészáros Lőrincről némelyek nem is hallottak) de minden második hírben az iszlám hordákon pörögnek és a miattuk bekövetkező nemzethalált vizionálják.

Ha körülnézünk az egysejtűeket megszégyenítő rajongó- és kommentelőtábor berkeiben, szinte bugyog az életében muszlimot soha nem látott igaz magyar ember muszlim-gyűlölő fanatizmusa. Hát ha a Kövér László-féle állampárt nem az iszlám és a muszlim bevándorlók ellen uszít harmadik éve, meg valójában nem is velük küzd, akkor ez hogy a picsában lehetséges? Mostanáig szívatták, félrevezették a szektát és most kitalálták, hogy á, dehogy azokkal a büdöstalpúakkal van bajunk, akikkel azért nem lehet együtt élni, mert nem keresztények? Ja, hogy akkor nem is azért éheztetik őket világ szégyenére, mert muszlimok, hanem mert csak?

Ha most éppen a református egyháznak csontig benyaló Kövér Lászlónak (nem is értem, hogy egy református konferencián miért a regnáló rezsim osztja a lapokat, hogy ezeknek tényleg nincs semmilyen más küldetésük, missziójuk, mint csókolgatni a közpénz-politikusok lábnyomát?) egyáltalán semmi baja az iszlámmal, akkor faszért kellett egy választási kampányon keresztül Vona Gábort köpködni az iszlámmal kapcsolatos vélt/valós viszonyáért? Akkor miért óbégatnak, mint a fába szorult féreg, hogy a homogén nemzetállami kultúrában csak annak van helye, akinek fehér a bőre és megvan az összes keresztény gyökere?

Meddig fogják még a horpadt, téglaporos mellüket döngetni a kereszténységgel, amikor minden istenverte statisztika világosan mutatja: hiába akarja hatalomtechnikai okokból a Fidesz ráerőltetni a keresztény ragacsot a populációra, az európai ember számára (beleértve a az engedelmes jó magyar embereket is) az egyház és a vallás nem sarkalatos kérdés. Nem ekörül forog a léte, nem innen indul és nem is ide tér vissza, amikor az identitását meghatározza.

Amellett, hogy Kövér László három évnyi fideszes propagandáról rántotta le a leplet (ami persze eddig is le volt rántva, de most még jobban), szeretném még mindig jóindulattal a figyelmébe ajánlani: az, amiről beszélnek, amivel hakniznak egyik konferenciától a másik nemzeti konzultációig, egyszerűen nem létezik. El kéne engedni ezt a dolgot és a démonokat, Kövér kartárs! A legszebb ideje volna, hogy az össze-vissza hazudozás és agyzsibbasztás helyett ezeken a keresztény konferenciákon olyan kérdésekkel kezdjenek el foglalkozni, amelyek valóban húsbavágóak a magyar társadalom számára. Például lehetne azon lamentálni, hogy a történelmi egyházak hogyan tudnák – állítólagos rendeltetésüknek megfelelően – elviselhetőbbé tenni azoknak a magyar embereknek az életét (akár keresztények, akár nem), akik például hagyományőrzésből nem táplálkoznak csak minden páratlan napon, vagy akiket olyan jól megmentett a magyar kormány, hogy már fedél sincs a fejük felett.

Örülök, hogy segíthettem. Amúgy Kövér Lászlónak szóljon már valaki, hogy soha senki nem követelte, hogy mindenkit válogatás nélkül be kell fogadni. Csak az igazat, Kövér úr, és akkor talán nem kell majd az ilyen szánalomra méltó hazugságok péniszerdejében tátott szájjal rohangálni. Egyik kétharmadtól a másikig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.