Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez csupán az aljasságról, a diktátort kiszolgáló holdudvar mocskos korlátlanságáról szól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újra és újra rá kell jönnöm, hogy egy végtelenül naiv, malacrózsaszín lelkű (by Andrea) lény vagyok, aki azt gondolja – újra és újra, minden áldott nap reggelén – hogy nincs lejjebb, a gödör tovább nem mélyíthető, nincs hová süllyedni. És rá kell jönnöm újra és újra, minden áldott nap délelőttjén, hogy tévedtem. Megint.

Heller Ágnes interjút adott egy lengyel lapnak. Ebben az interjúban azt mondta, hogy Orbán Viktor nem populista és nem is jobboldali, hanem egy zsarnok. Olyan zsarnok, aki nacionalista eszközöket használ. Erre Kovács Zoltán kormányszóvivő azt írta: Heller Ágnes csak egy régi, bigott (és elavult) kommunista. A közpénzből fizetett pártújságok – nyolcaska biztosan, én ott láttam – azonnal fel is kapták a nagy hírt. Kicsit finomítottak rajta, ott már így jelent meg: Heller Ágnes egy öreg, bigott kommunista. Nem tudom, a többi pártlap mikor kapja fel, de én már azon sem lepődnék meg, ha valamelyik vén zsidónak titulálná a filozófust. Ma már ez is simán belefér.

Éppen az ilyen deformált gerincű Kovács Zoltánok és a nyomukban lihegő propagandisták miatt rohad ez az egész. És még csak fel sem tűnik a többségnek, hogy valami eszméletlenül nagy baj van. Márpedig az van.

Heller Ágnes és bárki ebben az országban, legyen az filozófus vagy sírkőfaragó, gondolhatja úgy – és ezt ki is mondhatja, le is írhatja -, hogy Orbán egy zsarnok. Egy kormányszóvivő azonban soha a büdös életben nem mondhat, nem írhat le olyasmit, amit Kovács Zoltán megengedett magának. És nem csak azért, mert egy nemzetközileg elismert filozófusról van szó. Hanem azért, mert ez nem egy véletlen, félrészegen a gépbe pötyögött beszólás. Ez nagyon is tudatos megfogalmazás volt.

Kovács Zoltán – aki szemrebbenés nélkül próbálta letagadni a CEU diplomáját akkor, amikor Orbán Viktor úgy döntött, hogy eltapossa az egyetemet – kutatási területe: a közvélemény és a nyilvánosság története, a kommunikáció-elmélete volt. Szó sem lehet arról, hogy ne tudná, mit beszél és annak milyen következményei lesznek.

A média nyilván foglalkozni fog ezzel, hiszen ezzel kell foglalkozni, nem lehet, de nem is szabad szó nélkül elmenni ilyen súlyosan aljas dolgok mellett. A pártlapok természetesen bő terjedelemben fogják gúnyolni a sajtóvisszhangot, hiszen ezért fizetik őket. A hír eljut mindenkihez. Vagy a független médiából, vagy a pártlapokból, vagy áttételesen, de eljut. Leszivárog a társadalom minden rétegéig. És elindít valamit. Nem, nem is indít, az már megtörtént. Súlyosbít.

Orbán Viktor ebből is győztesen fog kikerülni és ez az egy szempont számít évek óta. Most jön majd néhány széplelkű honfitársunk és igyekszik elmagyarázni, hogy Orbán Viktor egy politikus, a Fidesz egy párt és a kormány egy ezektől független valami. Nem, nem az. Orbán Viktor a Fidesz és ő a kormány is. Róla szól minden. Akkor is, ha egyedül semmire nem menne, ha a Kovács Zoltánok ott lihegnek körülötte és hűségesen szolgálják, mert a személyes érdekük ezt diktálja. Hiszen nélküle talán egy poros katedráról untatnák a kevés hallgatójukat, vagy alulfizetett könyvtárosként, tanárként, hittanoktatóként keresnék a mostaninál nagyságrendekkel soványabb kenyérre valót.

Mindig vannak ilyenek. Minden diktátor körül ott volt ez a szolgahad és ott van Orbán körül is. De minden diktatúra végső soron egy emberről szólt. Ez a miénk most Orbán Viktorról szól, súlyos önbecsapás azzal áltatni magunkat, hogy létezik Fidesz és létezik kormány. Nem létezik. Csak Orbán akarata van és a Kovács Zoltánok érdeke van. És az ilyen nagyon is átgondolt, pontosan célzott kijelentések vannak. Ezek azok, amelyek eljutnak mindenkihez – elég botrányos, elég felháborító, vagy elég primitív hozzá – és az ilyen kijelentésekkel fog azonosulni a társadalomnak az a része, amelyikre Orbán a hatalma megtartása érdekében számít.

A régi, bigott (és elavult) kommunistából máris öreg, bigott kommunista lett és ez még csak a média. Mire ez a mondat eljut a célközönségéhez, vén komcsi zsidó lesz. De már nem csak Heller Ágnes, hanem bárki, mindenki, aki véleményt mer nyilvánítani és az a vélemény nem azonos a központilag kiadottal. Nem Heller Ágnesről szól ez az egész, ő csak egy nagyon jó eszköz. Lehet rá mutogatni, a társadalom erre fogékony része nagyon könnyen be fogja tudni helyettesíteni bárkivel. Bárkivel, akit gyűlölni akar.

Nem, Orbán és bandája nem antiszemita, ez sem erről szól. Ez csupán az aljasságról, a diktátort kiszolgáló holdudvar mocskos korlátlanságáról szól. Az uszításról, elembertelenítésről szól. A hatalom mindenáron való megtartásáról szól. Lehet, hogy ezt soha nem fogja megérteni az, aki ökölbe szorult kézzel ugrik neki mindenkinek, mert végre büntetlenül gyűlölhet, végre nem kell lepleznie azt a feneketlen sötétséget, ami mindig is ott tombolt benne, de valahogy érezte, hogy titkolnia kell. Már nem kell. Már bátran nekironthat a másiknak, hamarosan (el fog jönni az az idő) gyilkolhat is. Megkapta a felhatalmazást és még csak nem is tud róla. Valaki azonban tudja. Mégpedig Kovács Zoltán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.