Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Garantáltan nem lesz még egyszer Dózsa-Pruck ügy Mária néni országában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Szürke

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Igazándiból sok mondanivalóm lenne egyszerre. Jobb is lesz, ha marad egyelőre, míg legalább a tizedét meg nem írom. Majd eldönti, jön-e, ha tájékozottabb lesz kend. Mert azt a leveleiből még én is látom (tudom, nem nagy kunszt, de tőlem mégis), hogy kendnek nem csupán a honi állapotokról nincs halvány segédfogalma se, hanem bizonyos, kendnek ismeretlen szavak is alaposan összekutyulják a kend fogalomkészletét. Így nem is csuda, hogy a hazatérésről ábrándozik, én meg vért izzadok (nem komolyan, szó szerint, csak szokták mondani, és én is mondom, hogy lássa kend mennyire igyekszem, hátha saját érdekében eltántoríthatom a szándékától – meg a nemzeti cenzúra is lássa, hogy nemzeti szólások tekintetében már tudok ezt-azt, ha az éberség miatt belepiszkál a levelezésünkbe).

Lássunk is neki rögvest. A szürke marha témát később vesézzük ki. Kezdjük egy könnyebbel! Igen. A p kezdőbetűn kívül is van azonosság! A parlament és a pankráció Magyarországon a finanszírozás módjában, és külsőségeiben azonos: mi fizetjük, és bennünket szívatnak a (manipulált) küzdelem látványával. Ennyi. Még egyetlen képviselő csontja se tört. Bár régebben volt egy keresztény követ, aki a széles folyosón úgy tudott menni, hogy egy méter távot haladva is képes volt mind a két oldalon súrolni a falat, más teljesítményére nem is emlékszünk. De a néhány tévé közvetítés alkalmával ő se esett ki a ringből, most meg már hazánk képviseletében idegen földön méri dülöngélve az elhivatottságtól a maligánfokot Isten dicsősségére és persze a haza javára, meg a keresztény Európa védelmében, ha igaz.

(Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de mégis mondom, mert tudja kend, az ördög a részletekben lakozik, hogy mindenütt alkoholszondával védik a munkát nálunk, kivéve a parlamentet. Ebből a pirinyó tényből azért kíváncsi lennék, mit tud meg a hazai közállapotokról, mert ha semmit, akkor felejtse el a hazajövetelt.)

Hanem. Most jön a lényeg. Tanuljon kend magyarságot, szakértőktől. Miként hajlik a valóság derékszögbe. Kicsit slampos lesz a levezetés. Minden nüánsznyi részlet nem szivárgott ki a döntésről, mert a jövő történészeire való tekintettel ma már nem dokumentálnak semmit, így a jövőben mindenki azt ír a jelenünkről, mint múltról, amit akar. Garantáltan nem lesz még egyszer Dózsa-Pruck ügy Mária néni országában!

Tehát a Kurultájra készülődő nemzeti éberségnek feltűnt, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület elszabotálja nemzeti jelképünk, a turul beazonosítását. Mindenféle tudományos mérésekkel gatyáznak évek óta, hogy sólyom vagy vércse, de még a kányát se tudták egyértelműen kizárni. Ez utóbbit két jellemzője miatt ódzkodnak említeni. Egyik a színe. A barna inges, meg a vörös inges változata a nemzeti emlékezet szerint nem jött be, az ideálisnak tekinthető, NER kompatibilis narancsszínű változata meg nincs. Másik jellemzője már találóbb, de ciki, vadászik ugyan, de dögevő is.

Hanem. Most csinál a valóság egy hátraszaltót. Ez még döcög egy kicsit. A sámánizmus meg a kereszténység együtt nagyon költségigényes, muszáj volt emelni a benzin árat. Volt értelme a lakiteleki beruházásnak. Jó pénzért szakértővé vált keresztény sámánok kikutatták, hogy Soros pénzeli a madarakat ismerő szakembereket, akik a tudomány álcája mögé bújva próbáltak keresztbe tenni az ősi focimez szárnyalásának (Jaj, most itt nem nagyon ildomos a kereszt szó emlegetése, mert megverik a sámándobot Bugacon, oszt nekem annyi!).

Hanem. Időközben az is kiderült, hogy van néhány terület a képzeleten kívül, ami nem szárnyal úgy most mifelénk, mint ahogy mondják. Sőt mivel a nagy formátumú nemzeti képzelőerőnk vakációzik, most még a képzelet is lemerevedett itthon. Megállt a levegő. Nem belénk szorult, hanem kiszorították belőlünk a szuszt. És ezt a vak is látja. Igaz szürkén, nem feketefehéren. De látja. Szürkén. És ez jó. A szürke az jó. Ha meg még marha is, akkor pláne! Kiváló nemzeti szimbólum. Olyan Árpi bácsisan valóságkanyarító. Mert a XIII és XV között kitenyésztett szegény baromból a régi Árpi bácsi honfoglalót csinált, a mostani Árpi bácsi meg most néz folyamatosan marhának bennünket. Mi meg engedelmesen bele is szürkülünk a feladatba egységesen.

Hát nem?

Ciki.

Mirtill

Bütyökfalva, 2018. augusztus 12.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.