Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez megbocsáthatatlan, Orbán! 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
Bemutatkozom. A nevem: Magyar Ember. Így egyszerűen. Magyarországon születtem, itt élek, anyám nyelve az enyém is. Lehetek sovány, kövér, fiatal, idős; lehetek fekete bőrű, rokkant, homoszexuális, sőt szakállas is (Semjén sikít). Ember vagyok. Gondolkodó, nem agy nélküli bábú. Normális országban elfogadnám, hogy Orbán Viktor az én miniszterelnököm is. Itthon erről szó sem lehet, nem ettem gyapotot. Csak megszenvedem – ahogyan nagyon sokan teszik. Letagadni nem tudom, ez baj. Hogyan tehetném? Ismerik Orbánt és sleppjét Európában, a tengeren túl. Nincs kímélet, kisajátították az országot maguknak. Odáig is elmennek, hogy a köztársaságunk helyett – hol van már? – valamiféle vallásállamot kreálnak. A jó Istenit neki, kitől kaptak felhatalmazást? Itt még Semjén is csak rossz kezdő kereszténynek jó.
Orbánnak vérében van a hiszterizálás mióta politikai pályára vetette a rossz sorsa. Ellenzékben, kormányon csak félelmeket gerjeszt. Miniszterelnök, fideszes, kdnp-s képviselők! Mutassanak egy rohadt sort megfogadott esküjük szövegéből, amelyben benne foglaltatik, hogy népképviselőként elcsalhatják a szabad és demokratikus választásokat; hogy saját zsebre dolgozhatnak; hogy az emberi jogokat ámokfutásukkal etiópiai szintre lökhetik. Már az esküjükkor hazudtak. Annyi felismerés sem szorult önökbe, hogy számon tartsák, minden ember érték, értékes; minden embernek a maga helyén van dolga, ott kell elismerni anyagilag, erkölcsileg – ha kőműves, ha pék, ha orvos, ha tűzoltó… – akkor is, ha nem csúszik-mászik a hatalom retkes lábainál. Közös országban közös ügyünk van/lenne.
Zabálnak a húsos fazékból. Másnak ott nincs helye. Csak azoknak, akik nyalókáznak Orbánnak – éjjel-nappal. Majd ha csupán egy lábjegyzet lesznek valamilyen szennyben, kíváncsi vagyok, hogyan számolnak el lelkiismeretükkel azok az emberek, akik most ott puncsolnak a kis/nagy kiváltságok megszerzéséért. Elszívják a levegőt körülöttünk, beledöglünk a betegségbe, a munkanélküliségbe, az állandó stresszbe. Az életbe. A szakadatlan trauma megöli az erőt, elveszi a Magyar Embertől – kicsitől, nagytól – a boldogságot. Rátelepszik az országra a Fidesz-penész. Dohos úri sötétség ez Európa közepében.
Megteremtették a szkájpos, iméles családok ezreit, több száz vagy ezer kilométerről beszélgetni lehet – unokát megpuszilni, gyermeket megsimogatni nem. Több megbocsáthatatlan bűnük van. A legnagyobb, hogy amíg sok pofára, bankszámlájukra zabálják a luxust, milliók éheznek. Még a primitívnek tartott afrikai törzseknél is maga a törzsfőnök felügyeli, hogy minden gyerek lakjon jól. Nálunk csak egy Hegedűs Zsuzsa jutott. Ő jóllakott. Ártatlan gyerekek sírnak, fogynak, mert üres a gyomruk. Rosszul vannak, kedvetlenek, nem játszanak, nem tanulnak, mert kenyér sem jut az üres spájzba. Megbocsáthatatlan. Ez megbocsáthatatlan, Orbán!
Közben évek óta nyelik el a milliókat, a mi milliárdjainkat Lázárok, Rogánok, Szijjártók, Vajnák, Mészárosok – rokonok és csókosok. Minden fényűzés jár, amit megkívánnak. Pénz, házak, luxusutak, -autók, telefonok, állások, földek, trafikok, pozíciók. Mi álljuk egy rohadt korrupt maffiaállamban a jólétüket.
*”Rühellem a talmi szókat
a partról okoskodókat.
Örökkön jó szelet ígérnek
részvét mosoly
a háborgó vízben
fuldoklónak.
Ők mindent megúsznak
sosem hajóznak.”
Még Jézus sem állította soha, hogy egyenlő lenne a Mindenható Istennel. Pál apostol azt írta: Isten „magasabb állásba… emelte“ Jézust, miután feltámasztotta. Hiába hiszi Orbán, ő sem kiválasztott, csak egy megválasztott politikus. Mégis megszállottként, egy kiválasztott magabiztosságával kényszeríti rá magát országunkra. Nekem, a Magyar Embernek, az a személyes véleményem: kiír bennünket a demokrácia nagykönyvéből; nem érdekli jog és törvény. Alattvalóként bánik mindenkivel. Még saját lányát, fiát is képes ellenszenvessé tenni.
Abban bízom, hogy diktatórikus vezetési módszere nem valamiféle elmebetegség következménye. Remélem, hogy Orbán agyilag teljesen normális, felelőssége teljes tudatában kormányoz, mert akkor büntethető. …lesz, amint táskahordóival együtt elviszi a Magyar Emberek gerjesztette vihar. Mikor?
*Gágyor Péter színházi rendező, drámaíró, színműfordító, publicista

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.