Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Az itthon élő magyarok jókora hányada sem érzi otthonának ezt az országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy hír a sok közül. Elsuhanunk mellette, mert kit érdekel? És mert már régen leszoktunk arról, hogy gondolkodjunk, összefüggéseket keressünk. Jó nekünk a félművelt felcsúti lelkisérült röfögése, vagy a szektatagok bégetése, nincs szükség személyes erőfeszítésre, ami a gondolkodás elengedhetetlen feltétele.

Minek is kellene gondolkodnunk egy olyan országban, ahol a legnevesebb egyetemnek annyi a mondanivalója arról, hogy a tolvajok csapata megszünteti az egyik szakot: Megértjük! Igenis főnök!

Azért mi ne menjünk el szó nélkül a romániai események mellett, hátha találunk benne valamit, amin érdemes eltöprengeni egy futó pillanatra. A hírt minden portál – még a pártpropaganda is – megírta, ahhoz nincs mit hozzáfűznöm. Romániában tüntetések robbantak ki, mégpedig a nyári szabadságukat otthon töltő, külföldön dolgozó románok vonultak utcára. Az MTI – talán figyelmetlenségből – lehozta az alábbi hírt:

A hírtelevíziók által megszólaltatott, külföldről hazatért tüntetők elmondták: ki akarták fejezni szolidaritásukat az anyaországban hátrahagyott nemzettársaikkal, hiszen számukra sem érdektelen, mi történik az országban, van-e hová hazatérni, sikerül-e változtatni azokon a közállapotokon, amelyek miatt külföldön keresték boldogulásukat. A tüntetők előrehozott választások megrendezését, a korrupt személyeknek kedvező törvényalkotás leállítását követelik, és a bukaresti „bürokrata, korrupt, haszonleső, kormányzásra alkalmatlan” vezetést teszik felelőssé azért, hogy Romániában nem tudtak érvényesülni.

Na, itt akadjunk is el és gondoljuk végig a dolgot! Kezdjük onnan, ahonnan kell, de észre sem vesszük, hogy ott kezdődik a történet. A külföldön dolgozó románok – gondolom, romániai magyarok is, erre nem tér ki a sajtó és ebben az esetben nem is fontos – hazamennek a szabadság idejére. Tömegesen. Rendszeresen. Ehhez tegyük hozzá, hogy Románia gazdaságán igen nagyot lendít az a tény, hogy a külföldön dolgozók hazaküldik a fizetésük nem csekély hányadát és nem csupán azért, hogy az otthon maradt családtagjaikat támogassák, hanem jórészt azért, mert otthon vásárolnak, vagy építenek házat. Ott akarnak élni. Haza akarnak menni, amint ennek megteremtették az alapját. Nem mindenki persze, de a többség igen.

Ezzel szemben a külföldön dolgozó magyarok nem jönnek haza tömegesen a szabadságukat tölteni, főleg nem jönnek haza tüntetni. Sokan nem érzik az otthonuknak azt, amivé ez az ország züllött. Ennél nagyságrendekkel súlyosabb, hogy az itthon élő magyarok jókora hányada sem érzi otthonának ezt az országot. Az évek óta tartó szartenger elmosta, de legalábbis vastagon belepte azt a helyet, amit hazának érezhetne mindenki, aki itt született.

A kormánynak hazudott bűnbanda nem csupán az ország ingó és ingatlanvagyonát rabolta szét. Nem csupán fizikai rombolást végeznek a fák kiirtásával, közterek háborús bűnösöket mentegető átalakításával, hanem olyan súlyos mentális rombolást is végeznek, amire szerintem nincs példa még a nagyon kacifántos magyar történelemben sem. Ma már teljesen megszokott dolog, hogy az eredendően idióta, vagy idő közben elhülyített földbuta szektatagok hörögve magyarkodnak és küldenek el a picsába mindenkit, aki szót mer emelni  az ő lelkileg rokkant bálványuk, vagy az általa építgetett náci-bolsevik-kommunista-feudális (mindegyikből a legszarabbat megvalósító) rendszer ellen.

Ma már a leghülyébb szektatagtól a leghülyébb miniszterig bárki bátran fröcsögheti a honfitársa pofájába, hogy az takarodjon innen, ez nem az ő hazája. A pártlapok komment szekcióiban általában kórusban követelik az igáslovak, hogy igenis, Orbán Viktor tiltsa ki az országból azokat, akik ellene mernek lázadni, vegye el az állampolgárságát mindenkinek, aki gecinek meri nevezni a gecit, tolvajnak a tolvajt, hazugnak a hazugot.

És most senki ne jöjjön azzal, hogy Gyucsány kezdte! Nem, nem ő kezdte, az éppen úgy orbitális hazugság, mint minden más. Többnyire még az önmagukat ellenzékinek tartók is lusták megnézni, mi a faszra mondta Gyurcsány, hogy el lehet innen menni. És kinek mondta. Én már leírtam, újra nem fáradok vele. Aki akarja, olvassa el.

A lényeg: a hazaszeretet tananyagként bevezető, a vallás háta mögé bújó bűnbandának sikerült elérnie, hogy aki már külföldön él, az ne gondoljon erre az országra úgy, mint hazájára, de aki itt van és nem szolgálja elég jól a csútit, az se érezhesse hazájának. És ehhez nem elég persze egy elhízott kocafocista, ehhez kell a fél ország aktív segítsége. Mára elmondhatjuk, hogy Magyarországról ki sem kell tennünk a lábunkat és úgy is migránsnak érezhetjük magunkat.

A megvetett, lenézett, ostobának, szőröstalpúnak titulált románok már megint példát mutattak ennek a nagyszerű, kiválasztott, mindenkinél okosabb, hősiesebb, becsületesebb, büszkébb, nemzetibb, keresztényibb országnak. Nem először.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.