Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tobzódnak a fideszes liba libánszkik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi szopatunk egészségügyi miniszteriálság. Az arcátlan orcájú Orbán-szárnyasoknak tetszik.

Más sem hiányzott, csak a Bábiné. Tudják ki az a Bábiné Szottfried Gabriella? Nem? Az meg hogy lehet? Az előző Orbán-érában országgyűlési képviselő volt. A kormány fő-fő védőnője. Ebből a szakmából lett a védőnői szolgálat megújításáért felelős miniszteri biztos. Még a rágófoga is fideszes. Mire nem jó a párthűség? Jól fizető, nesze semmi, fogd meg jól akármire. A biztosnő nem sokra vitte: a születések száma csökken, a babát pedig egyedül is meg tudják az anyukák büfiztetni. Nem sokat produkált. Amiről mégis ismerhetik ezt a páholyos büfiztető szakembert, az a következő: szerinte annak kell szégyellnie magát, akinek nincs munkája, pedig minden bizonnyal találna magának, ha igyekezne. Puff neki! A kis politikai kinevezett moralizáló. Kiver tőle a víz. Arrogáns kis buta liba libánszki. Száz farmnyi van belőlük. Azóta is szándékosan nyomorognak milliók az országban. Az a sok tróger dologtalan rettenetesen élvezi a helyzetét. Örül a választás lehetőségének: a hidegbe vagy az éhezésbe dögöljön bele! Direkt.

Balról jobbra: Szőnyi Kinga, Rétvári Bence, Bábiné Szottfried Gabriella, Fazekas Anita az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett konferencián (Fotó: KDNP)

Az általános iskola után a váci Egészségügyi Szakközépiskolában tanultam tovább. Az ott eltöltött négy év megtanított az empátia és a humánum fontosságára

– írta önéletrajzában Bábiné. Kihúzni eddig senki sem merte. Az arcátlan orcájú, Fidesz-szárnyasoknak tetszik az ilyen. Taccs ki tőle.

Bábiné asszonyság ma már nem képviselő, nem is biztos, hanem az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnő tagozatának elnöke. Markolja a kezét a hatalom. Ilyen Bábinék kellenek. Előkerült. A napokban az anyatejes táplálás világnapján rendezett sajtótájékoztatónÉgszakadásföldindulás! Ott Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár bemondta a tutit: laktációs (szoptatási tanácsadó) képzést indít a jövőben a kormány, hogy ezzel is segítse a védőnők munkáját, mert bizony a kormány felelőssége hatalmas az anyatejes táplálás ösztönzésében. Hát abban nagy, kedves, tudatlan anyukák! Ugye?

Lesz majd kérdésem, de előbb Bábiné Szottfried Gabriella világrengető mondanivalójáról: fontosnak nevezte a laktációs szakemberképzés elindítását a védőnőknél. A szoptatás támogatásában komplex szemléletmódot kell kialakítani a család, az ellátó- és védőnői rendszer együttműködésévelHíjnye na! Ezt bírta kitalálni. Az Orbán haveri körben tobzódnak a semmirevaló pozíció halmozók. Ilyen ez a B. Sz. Gabriella is. Normális országban a pökhendi, nagyképű, másokat államilag keményen megsértő embereket úgy küldik el a zavarosba, hogy a nevüket is elfelejtik. Nálunk érdem, elvárás is ügyefogyottnak lenni.

védőnői szolgálat 2015-ben Hungarikum lett. Ünnepélyesen és büszkén, minden utcasarkon dicsekedett a hatalom, hogy  egyedülálló Európában, sőt a világon is a legjobb. Legyen. Akkor miért nem hagyják békén a védőnőket, miért találják ki az íróasztalra borulva az újabb magyar viaszt a miniszteriális emberek?  Megmondom, mert fogalmuk sincs mit karattyolnak, csak hatásos legyen. Be kell ikszelni valamit a munkás (hahaha) naplójukba.

világszínvonalú munkát kötelező megfizetni. Erről a védőnők tudnak mesélni: kizsigerelve, méltatlanul kevés fizetésért dolgoznak. Ötszázan (2010-ben még csak 250-en) fordítottak hátat a hivatásuknak, 284 körzetben nincs szakember. Ott majd nem szoptatnak szabályosan – ahogyan a hatalomban kitalálták – az édesanyák? Ragozott szoptatási felelősök lesznek: ő szoptat, ti szoptattok, ők szoptatnak. Kitalálta a mi szopatunk egészségügyi miniszteriálság. Mégis csak van hatása Bábiné hőbörgésének, karöltve Fidesz-haverjaival. Úgy van bizony: akinek nincs munkája, talál magának, mert igyekszik. Egyre többen dolgoznak a széles e hazában helyett a nagyvilágban. Színvonal? Yes.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.