Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a NER-ben dagonyázó, önámító életük nem is számít, de a gyerekeik sem számítanak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a lakájpropaganda teli tüdőből tolja a Svédországról szóló, ócska, elhasznált, büdös panelekből építkező fröcsögéseket, amiért a skandináv ország beavatkozik az Európai Bizottság oldalán a külföldről támogatott civil szervezetek vegzálását szavatoló fideszes jogszabály miatt Magyarország ellen indított perben az Európai Bíróságon, az elhajlított magyar valóság mögül mindegyre kikandikál a NER-disznóságok lólába (enyhe képzavar, maradhat?).

Mindeközben a földhözragadt, ámde sokak húsába Sorosnál és a heti egy betolakodó migránsnál némiképp közvetlenebbül belevágó magyar rögvalóságban – minden más mellett – dübörög az oktatáspolitika. Jó, most átmenetileg botrány és anarchia van az egészségügyben, de szóra sem érdemes. Az oktatás legalább jól működik.

Június végén volt téma néhány kósza napig, hogy a NER megsértése miatt (!!!) rúgták ki és szüntették meg közalkalmazotti jogviszonyát a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatójának.

Tegnap olvastam, hogy az igazgató menesztésében segédkező jó elvtárs és névtelen feljelentőművész és minisztériumi ellenőr korábban egy másik iskola, a BGSZC Katona József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Felnőttképzési Gimnáziuma vezetésének lefejezésében is aktívan részt vett. Van ilyen. Amikor egy elvetemült NER-katona mindenáron igazgató akar lenni, nem érdemes válogatni a módszerekben.

Nem mellékes információ, hogy a vérengzést követően mindkét oktatási intézményben tömegesen mondtak fel a tanárok, de mint tudjuk, az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc év hibáit nem lehet nyolc év alatt kiküszöbölni, és különben csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Úgyhogy bár a franc se tudja, miképpen értelmezhető az, hogy valaki megsérti a NER-t, a tanárhiány nem probléma, oldják meg.

Ezekhez képest a Fidesz-elmebaj szorgos hétköznapjai újra kidugták a fejüket a NER pöcegödréből. Röviden (itt a teljes sztori): Kósa Lajos cívis városában vagyunk, ahol a nemzet egyik legostobább politikusát (mellékállásban bukott miniszter, kupakszakértő és minden háztartásbeliek védőszentje) a lakosság körülbelül 50%-a vígan megszavazta április 8-án, és az államnak pártja egyébként is hugyosra nyerte magát. Ebben a fantasztikus városban az Ady Endre Gimnázium vezetésére kerestek embert, ketten pályáztak a tisztségre:

  • Rózsavölgyi Gábor, aki 32 éve itt tanít, 2002 óta igazgató, és élvezi a tantestület, a szülők és a diákönkormányzat támogatását;
  • és Türk László történelemtanár, aki soha nem tanított az Adyban, sőt középiskolában sem, viszont fideszes önkormányzati képviselő.

Tanulság? Bár az igazgatói kinevezésekről a minisztérium dönt, korábban többször hangsúlyozták, hogy figyelembe veszik a szülők, a diákok és a tantestület véleményét. Ehhez képest az oktatási államtitkár mindenféle indoklás nélkül utasította el Rózsavölgyi pályázatát.

Fussuk le a kötelező igénytelenségi köröket: ki a francot érdekel, hogy mi történik Debrecenben, mi nem vagyunk debreceniek, nincs iskoláskorú gyerekünk, nem vagyunk tanárok, tehát nem tökmindegy, hogy ki lesz az igazgató az Adyban? Tehetetlen dühvel kérdezem: nem volt még elég ebből? Tényleg ennyire nem számít, hogy mivé lesz ez az ország ebben a NER-nek csúfolt ragacsos takonyban, ahol minden pártutasításra lihegő csókosnak kell találni egy helyet, ami történetesen működik, történetesen jól működik, hogy azt kedvére szétverhesse?

Igazságtalan leszek, de valahol mégis jogos a felvetés: tessék, kedves debreceni polgárok, szülők és tanárok, erre tetszettek szavazni sokadszorra is. Hogy telibeszarják önöket, és azt mondhassák, bocs, de erre kaptunk felhatalmazást. Mondjuk, a gyerekeiket hagyják ki ebből a rácsodálkozásból, mert nem ők szavazták a saját nyakukra ezeket a csengeri háztartásbeliek által is lóvá tehető szarkupacokat, hanem önök.

De tényleg ennyire nem számít semmi, most sem számít? Se a jelen, se a jövő? Ha a saját tyúkszaros, NER-ben dagonyázó, önámító életük nem is számít, de a gyerekeik sem számítanak ennyit sem? Szóval:

  • A nevelőtestület tagjai közül 62-ből 61-en támogatják Rózsavölgyi vezetői programját. Türk elképzeléseit viszont 56-6 arányban leszavazták.
  • A Szülői Választmány Rózsavölgyi pályázatát nyílt szavazással, ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatja. Türkét 3 igen, 27 nem és 1 tartózkodással nem támogatja.
  • A Diákönkormányzat szintén egyhangúlag, 40 igen szavazattal támogatja Rózsavölgyit, miközben Türk egyetlen igent sem kapott, a 38 nemre jutott 2 tartózkodás.

Önök mit értenek ebből? Hogy minden rendben van? Hogy önök számítanak bármit is ennek a bagázsnak, amelyiket kilógó nyelvvel segítettek hatalomra zsinórban harmadszor (senki ne vegye magára, akit nem illet)? Nem világos még mindig, hogy ott, ahol arra hivatkozva ki lehet rúgni egy iskolaigazgatót, hogy megsérti a NER-t, ott az önök demokratikus szavazatai szart sem érnek, ha egy tányér- és talpnyalónak kell bársonyszéket tolni a lehetőleg semmihez nem értő segge alá?

Végignézik, ahogy egy hozzáértő szakember évek munkájával létrehoz egy értékes oktatási intézményt, ahol működnek és világosak a pedagógiai elvek, ahol az önök gyerekei vélhetően azt kapják ebben a NER-terhes mocsárban is, amit sokan mások talán nem, majd jön az ejtőernyős pártfunkcionárius, akinek semmihez semmi köze, életében nem csinált ilyet, de lojális a párthoz és képes percek alatt szétverni valamit, ami működött? Végignézik, hogy senkit nem érdekel, önök mit akarnak?

Tudom, nincs igazam, nem mind Fidesz-szavazó, aki debreceni, de ott, ahol Kósa Lajost pedagógusnap alkalmából kitüntetik, nem nagyon találom a felmentéseket. Én már korábban is azt hittem, hogy nincs hova hátrálni, de tévedtem, belátom. Mindent el tudok fogadni, a migránsoktól rettegéstől az utolsó apró kis alamizsnáért való hálálkodásig mindent. Azt viszont nem bírom sehogyan sem felgoldozni, amikor szülők nem állnak ki egy emberként a gyerekeik mellé. Pedig ez már a nagyon sokadik alkalom, amikor csak együtt kiállva, ellenállást mutatva lehetne megakadályozni, hogy a NER ragacsos mázába belefulladjon egy értékes oktatási intézmény. Amelyikről tudható, hogy nem a BMW debreceni összeszereőüzemének futószalagja mellé képez olcsó munkaerőt.

Megint csak azt tudom mondani, hogy egyenként mindenkit felzabál a NER, a szolidaritással viszont nem tud mit kezdeni. Ez a rendszer kismilliószor bebizonyította, hogy nem csak az ellenségeit tiporja el, hanem a rajongóit is, ha a harácsolás, kisajátítás, elnyomás perverz gyönyörűsége úgy kívánja. Kedves szülők és tanárok, most van itt az ideje, megint itt az ideje a közös kiállásnak. Ha most sem jön össze, akkor pedig szó nélkül, fejet lehajtva bele kell törődni a megváltoztathatatlanba. Az utókor meg majd meghozza az ítéletet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.