Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Óvszertelenül taroló kéjdózer

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Brigi fűben, padon, kerítésnek döntve kóstolgatta a keserűvé vedlett gyönyört. Fejre állt a család. 

A tizenöt éves Brigitta először nyaralt a Balatonon. Jól érezte magát. A szüleinek ajándékot is vitt onnan a szép napok után. A papának badacsonyi bort, a mamának Füredről fülbevalót, az öccsének pólót. Ajándékból jutott még. A legemlékezetesebb. Csak később osztotta meg a családdal. Egy vacsoránál valamiféle frontális ütközésről mesélt a lány. Elég homályosan. Azt gondolták a szülei – külsérelmi nyomok híján -, hogy a lányuk humorizál. Rötyögős családi barkochba után Brigi elcsendesedett, nem nézett egyikük szemébe sem, és bevallotta szex-balesetét, nem titkolva annak maradandó belső, lelki nyomait sem. Babája lesz.

Szó bennszakadt, hang fennakadt. Először az apa ocsúdott. Az anya zokogott. Az öccs kérdezett: – A Laja a tettes? A nővér lánytárstettes szipogva elmesélt mindent. Az együttlét minőségére két pontot adott. Nem volt valami jó. Csak lefeküdt Lajával. Brigi fűben, padon, parkban, kerítésnek döntve kóstolgatta a keserűvé vedlett gyönyört. Fel sem fogta, hogy kapott Lajától egy másik életet. Az anya és a probléma megoldásában idegesen résztvevő apa álltak, mint szamár a hegyen. Fejtetőn, mert felfordult a családi idill. Nem értették, hogy az ő okos lányuk miért felejtette el a tanmeséjüket méltóságról, büszkeségről, érzelemről? Miért dőlt bele egy pótolhatatlannak hitt, korai szexuális együttlétbe? A kaland abortusszal végződött.

Gyermeknőgyógyász ismerősöm mérges: egymást hajszolják a tuti kalandokba a fiatalok. Ismeri Brigit, ahogyan sok meggondolatlan fiatalt. Bevallotta azt is, sokszor tehetetlen, legyintenek orvosi intésére. Ő nem prédikátor, nem szent beszédeket tart, a valósággal szembesít családokat. Úgy szexszelnek a fiatalok, hogy nem ízlelik meg a meghitt összefonódásokat, a testi vágyakat kielégítő szárnyalást. Mert lelkileg éretlenek. Brigi is elfelejtette a leckét: védekezés nélkül tarolta le őket a meg nem élt kéjdózer. Ő is a következményektől terhesen állta ki az egész életére ható tortúrát – a megtanulható, biztonságos, erkölcsösebb út helyett.

Nagyon sajnálom a családot, minden családot, amelyikben egyszer csak lecsap a terhesvillám. Nincs jó megoldás ilyenkor. Hiszen tizenévesen az abortusznak millió következménye lehet a fájdalomtól a lelki összeomlásig. Van ahol a szülők vállalják, majd ők nevelik a „véletlenül” lett unokájukat, hadd tanuljon, szórakozzon még a gyerekanya, -apa. Igen, csak így a fiataloktól veszik el – akarva vagy akaratlanul – a babázás minden gondját, örömét. És ezt a picike ember megérzi.

Lányos anyaként azt mondom: valahogy meg kell ezt oldanunk, és szülőként akkor is marad bennünk frász: hol van, kivel; mi történik a gyerekemmel? Beszélgetni, beszélgetni lányunkkal, fiunkkal. Sokat. Nagyon sokat. Tabu téma ne legyen: párkapcsolat, szex, orgazmus, szerelem, abortusz, jöhet minden. A fiatalok szexuális felvilágosításának ezernyi irodalma van. Vallom, hogy a legjobb ismeretterjesztő könyv az anya és az apa. Idáig eljutni nem könnyű. A bizalom, a természetesség, az igazmondás kötelező – talán kisebb az esélye a frontális szex ütközéseknek. Talán.

Marie-Claude Monchaux könyve A sehány éves kislány. A szerző kedves pasztellképeivel. Mi is ezen nőttünk fel. A legkisebbeknek szóló felvilágosító történet. Babavárásról, szülésről, szoptatásról… Egyszer a barátom kisfiának adtam elolvasni. Amikor visszahozta, megkérdeztem tőle: – Barnus, tetszett, mindent értettél? Azt válaszolta nagyon komolyan: – Tetszik tudni, azt értem, hogy jön ki, de azt nem, hogy megy be.

Barnus akkor hatéves volt. Választ később kapott a nagy dilemmájára. Az apjától. Per pillanat kielégítőt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.