Február 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


M1, a hazugsággyár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Illegális bevándorlás – Szakértő: a migránsok 85-90 százaléka gazdasági bevándorló 

Budapest, 2018. augusztus 4., szombat (MTI) – A migránsok 85-90 százaléka gazdasági bevándorló, csak 10-15 százalékuk valódi menekült – közölte Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában szombaton.

A szakértő azt mondta, komoly politikai szándékkal és megfelelő módszerekkel – például adatbázisokkal – ki lehetett volna szűrni, hogy ki mond igazat. Hozzátette, az Európai Unióban különböző vélemények vannak, de a 2019-es európai parlamenti választásokkal el fog dőlni, hogy hol szeretné a társadalom visszakapni a biztonságát, és hol gondolják, hogy a bevándorlás jó.

Újabb szakértő nyilatkozott meg az M1 “közszolgálati” csatornának, hogy alátámassza a Fidesz által, immár évek óta hangoztatott hazugságot. Hogy ezt Horváth József milyen adatokra alapozva állítja, azt az MTI sajnos nem közölte, noha arra kíváncsiak lettünk volna. Hogy miért is? Talán azért, mert olyan felmérés, melyben ilyen adatok szerepelnek, egyszerűen nem fellelhető az interneten.

Az ENSZ menekültügyi szervezetének, a UNHCR-nek is mindössze becslései vannak a témával kapcsolatban, ám még ezek a becslések sem támasztják alá a Horváth József biztonságpolitikai szakértő által elmondottakat.  A szervezet által 2015-ben kiadott – abban az évben, amikor messze a legtöbb menekült érkezett Európába – becslések szerint, a menekültek több mint 50%-a Szíriából érkezett. Az ország pedig nem arról híres, hogy ott béke honolna, inkább a véres polgárháború az, ami elsőként az eszünkbe jut az ország nevét meghallva.

Na de mondhatjuk azt, hogy ez 2015-volt, most meg most van. Lássuk hát az elmúlt 2 év számait

Ki tudja mi a közös a listán szereplő első három országban? Terrorizmus, polgárháború. Vajon az onnan érkezők szinte mindegyike gazdasági menekült lenne? Szíriából, Irakból és Afganisztánból azért menekülnek, mert rossz a fizetésük és már nem telik a legújabb Kanye West cipőre? Nem annyira hiszem. Hogy Horváth József mégis honnan vette ezeket az adatokat azt nem tudom, talán maga Orbán Viktor súgott neki, esetleg a Fidesz vezérkar, hogy csináljon egy kis propagandát a nemzeti párt számára a soron következő Európa Parlamenti választások előtt.

Fake news.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!