Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Tisztelt hölgyeim és uraim! Kérem, hagyják abba a siránkozást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelt hölgyeim és uraim! Kérem, hagyják abba a siránkozást a HírTv miatt. Fölösleges és értelmetlen krokodilkönnyeket hullatni ezért a csatornáért, mely mindig is magánérdekeket szolgált ki, épp aktuális politikai köntösbe bújtatva.

Értem én, hogy jó volt egy olyan médiacsatorna, ahol a valóság hangja szólalt meg 2015-től, de azért ne feledjük, volt egy azt megelőző időszaka is a csatornának, méghozzá ugyanazzal a tulajdonossal, mint a későbbiekben.

Megprobálom hiányos tudásom ellenére röviden összefoglalni az elmúlt évtizedek eseményeit.

Adott két jó barát, akik a kollégiumi szobán osztozkodnak, együtt katonáskodnak, együtt tervezik a jövőjüket, karrierjüket. Egyikük a jogi diplomája után a politikai pályát választja, másikuk az üzleti életben keresi a boldogulását. Mindketten hataloméhesek és feltörekvők.

Aztán az egyik politikai hatalomra kerül, a másik meg nekilát ennek a hatalomnak a leple alatt egy gazdasági hátország kiépítéséhez. Közösen kidolgozzák azt a rendszert, amely mentén hatalmas vagyonra tehetnek szert.

Simicska sikeresen levezeti a hosszú bájtok éjszakáját, amikor is APEH-elnökként, egyetlen éjszaka alatt megsemmisített (vagy részben megsemmisített, de erről később) a hatóságnál minden olyan terhelő dokumentumot, amibe később csalás, sikkasztás vádjaival belebukhatnak. Aztán asszisztál az új választási törvény kidolgozásához, és mikor mindez stabilan áll, akkor megalapítja a Közgép Rt. nevű cégét, mely pillanatok alatt hasít a magyar gazdaság vizén, sorra nyeri a tendereket, és 4 év alatt tulajdonosa oligarhává, cége birodalommá fejlődik. Ebben az időben alakul a HírTv, mely a kormánymédia záslóshajója, és kimondottan a kormány, azon belül Orbán érdekeit szolgálja.

Aztán jön a G-nap. Hogy most elszámolási vita válotta ki, avagy ideológiai, teljesen mindegy. Simicska összeveszik Orbánnal, és kezdetét veszi a két nárcisztikus ember hiúsági harca. Megkezdődik a kölcsönös kibaszósdi. Röpködnek a sértések, jelzők mindkét oldalról. Elhangzik az elhíresült mondat: „Orbán egy geci”!

Innentől fova szétválik, ami eddig összenőtt. Simicskát felváltja bizonyos Mészáros Lőrinc gázszerelő, és egy telejes kormányapparátus dolgozik azon, hogy Simicskát – nem hogy kiszorítsák a piacról – lehetőleg eltüntessék. Simicska többször hangot is ad abbéli félelmének, hogy ellene terveznek valamit, kinyilatkoztatja, hogy ha vele történik valami, akkor az csakis a G utasítására történhetett. Megváltoztatja a tévéje, lapjai, rádiója politikai irányvonalát, és a szabadságharcos hős szerepében tetszeleg, aki egymaga felveszi a kesztyűt a kizsákmányoló, korrupt és elnyomó hatalommal szemben.

Természetesen biroldalma átpolitizálodásának megvannak a maga áldozatai, mikor is megválik azoktól az alkalmazottaktól, akik ezeddig meggyőződésesen az orbáni idea szekerét tolták, tehát nemkívánatosak többé. Kimondottan ellenzéki riportereket, műsorvezetőket szerződtet és beindítja az ellenzéki televíziózást, újságírást.

A másik oldal sem rest, felvásárolja a Tv2-t, létrehoz egy rakás habonyizált, politikai hirdetésektől tocsogó bulvárlapot, megveszi a megyei lapokat. Végül új törvényeket alkot, melyek révén bekeríti és ellehetetleníti Simicskát.

A választások előtt, mint egy utolsó mentsvárként Simicska a teljes, még működőképes apparátusát csatasorba állítja, belengeti, hogy itt atombombák fognak robbanni, és reménykedik az orbáni rendszer bukásában. Ne legyenek illúzióink, neki nem ideológiai változás kell, nem is az átláthatóság megteremtése. Neki a pénz és a hatalom kell. Aztán szépen elpárolog az álma és a lehetőségei is, hiszen a Fidesz 2/3-dal nyeri a választást. A sors fintora, hogy azzal a választási törvénnyel betonozza be többségi kormányzását, melynek kidolgozásában Simicska aktívan részt vett.

Semmilyen atombomba nem robbant, de még petárda sem.

Simicska a választási vereség után felismeri, hogy itt neki már babér nem terem. Belátja, hogy ebből a helyzetből csakis menekülni lehet, mielőtt teljesen tönkremegy. Tehát el kell adni mindent, amig még ér valamit.

A orbáni gépezet szíve szerint kicsinálta volna Simicskát. Mindegyikük mája akkor hízott volna a legnagyobbra, ha Simicska földönfutóvá válik, de tudták, hogy nem egyedül vannak a piacon, tehát mindenáron meg kell szerezni a Simicska-birodalom feletti tulajdonjogot, mielőtt egy multi, avagy egy tőkeerős (külföldről támogatott, pl. civil csoport) ellenzéki társaság kaparintja meg azt.

Ezen lemérhető Simicska valódi motivációja és elvtelensége, hiszen nem azt mondja, inkább éhenhalok, de nektek soha sem adom el (mármint a Fidesz holdudvarnak), hanem megint a pénz dominál, ahogy mindig is. Mivel a jelenlegi médiapiac kizárólag a kormányhirdetésektől függ, így nyilván a Fidesz kínálhatta a legtöbb pénzt, tehát egy jó időben tett, okos ajánlattal bemondták az all in-t, és vittek mindent.

Simicska a közvélemény elött eljátszotta a hattyú halálát, hogy őt kicsinálták (ami részben igaz is), majd szépen zsebrevágta az appanázsát, és Isten tudja éppen hol van. Az ő helyében én biztos valami rettentően visszataszító, giccses pálmafás, fehérhomokos, azúrkék tengeri szigeten lennék.

Természetesen ismételten megüzente, hogy ha vele történne valami, akkor letétben van egy videofelvétel, amit halála esetén hozhatnak nyilvánosságra. Szerintem ebben az egyben igazat mond. Tényleg van ilyen felvétel, és tényleg van a birtokában olyan dokumentum, amely minimum megrengeti, de lehet meg is buktatja az Orbán-rezsimet. Csakhát ha ezzel előjött volna, akkor magára is terhelő vallomást tesz, hiszen ezeket a dolgokat még ő vezényelte le. Mondjuk például tudja ki Joszip Tot, avagy Kaya Ibrahim. Meg aztán napjaink ügyészsége nem azzal foglalkozna, kiről van szó a dokumentumokban, hanem azt vádolná, aki az éket probálja a rendszerbe beleverni. Lásd Horváth András zölddossziés sztorija. Magyarul mondva: ezek az „atombombák” csakis halála után kerülhetnek a nyilvánosság elé, mert akkor már baja nem származhat belőle.

Tudja ezt Orbán is, tehát a kör bezárult, kéz kezet mos, és élnek mindketten a maguk világában, mint Marci Hevesen.

A tegnapi HírTv-ben történt hatalomátvétel kapcsán törtek  felszínre az indulatok a jónépben. Tiltakozások, tüntetések szerveződnek (inkább kevesebb, mint több sikerrel), miközben ennek semmi értelme. Ha lefejtjük róla az előzményeket, ez egy sima üzleti tranzakció. Márpedig az új tulajdonosnak jogában áll eldöntenie és megmondania, kikkel akar együtt dolgozni és kikkel nem, akár tetszik ez a közvélemény bizonyos részének, akár nem. A régi-új seprű jól seper. Pont ugyanolyan jól, ahogy 4 éve a G-nap után a Simicska partvis tevékenykedett.

Tegnap már új műsorokkal jelentkezett a csatorna, ahol a jelenlévő meghívott lakájmédia képviselői kifejtették, hogy a G-nap után itt az I-nap, az igazság napja, hogy csak visszavettük azt, ami a mienk, stb.

Tudjátok mit? Azt mondom, igazuk van! Ez tényleg az övék, és ők teremtették anno maguknak. Hogy ez így maga az igazság, avagy igazságos ez így? Ki tudja, attól függ honnan nézem. Mert ugye abszolút igazság nincs.

De Orbán se attól geci, mert Simicska azt mondta, hanem csak úgy, mert hogy az, hiába az I-nap!

Végezetül annyit, nem kell „sivalkodni, ajvékolni” (by 888), mert tényleg semmi értelme. Azt kell csinálni, amit a Simicska által vezetett HírTv első 4 évében tettünk: nem kapcsolunk oda!

Azt mondjuk, ne kérdezzétek meg tőlem, hogy na jó, de akkor hova kapcsoljunk, mert erre nem tudok válaszolni.

Talán a megoldás az online ellenzéki média felkarolása. Azaz, ha olvasni, látni akarsz a kormánypropagandán kívül bármit is, akkor karolj fel egy vagy több számodra szimpatikus online ellenzéki portált és havi szinten anyagilag támogasd őket, mert ha nem teszed, előbb-utóbb ők is lehuzzák a rolót, miközben éhenhalnak az ott dolgozó ellenzéki ujságírók, riporterek.

V.Z. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.