Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Zsiványosi kultúrfölény: az emberi gondolatokat hordozó, értékkel bíró könyvekkel az inkvizítorok csülkös pacalt főznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Kultúrfölény

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Na. Kend is jól kinéz! Az a kis tépett glória, ami még fityegett a kendék feje felett, az is fideszült, úgyhogy meg se kíséreljen hazabódulni, mert porcizzák kendéket grammra a hittérítők, pedig kend janzenistaként a hátát mutatta az összes kincstárikeresztény akolnak.

Mert semmi nem úgy van, ahogy kend legénykorában a franciák földjén gondolta. Az európai nyelvjárás mifelénk nem honosodott meg. Ami nem lenne baj, de hogy a gondolkodás azóta folyamatosan visszafejlődik nálunk, az már igen. Pedig egy Spengler nevű fószer más égtájra jósolta az alkonyatot. (A tegnap esti holdfogyatkozásról meg nem is tudott). Ez komoly. Írok kendnek egy több ezer esztendős európai tőmondatot: „Családja nemzedékeken át a progresszió élharcosa volt”. Magyarul? „Nagyapja nyilas, az apja ávós, a gyerek fideszes”.

Sajnos ez nem vicc. A képmutatás, ön-, és közámítás nemzeti sajátosság. Majd tessék elolvasni a Béla bácsi könyvét, az EZERÉV-et. Remélem e-könyv is lesz belőle. A könyvvásárlás ma nálunk az ára miatt úri kiváltság, a tartalma miatt többnyire tömegtakarmány, az emberi gondolatokat hordozó, értékkel bíró könyvekkel pedig az inkvizítorok pacalt főznek csülökkel. Az más tészta, hogy uraink nem költenek könyvre. Az uniós pályázatokon kastélyvásárlás és építés nyerhető, könyvnyeremény nincs. A magunkfajta igazi könyvet nem tud venni, pedig a nagyi még a könyv illatát is szerette.

Mindenki több valósághajlító történetet tud kapásból a kultúrfölényünkről. Még öregnek se kell lenni hozzá. Minden eset a tipikus magyar kultúrfölény hordozója:

A munkában kitűnni nem tudó melósból lett „muszáj MSZMP titkár” fia KISZ ajánlással szokott le a proli tarhonyáról és friss diplomásként a Szovjetunióba ingyen járó Békevonaton ismerkedett meg a kaviárral, ami olyan intenzív hatással volt az érzékszerveire, hogy MDF alapítóként egy kis kurultájozással a MIÉP-en át meg sem állt a FIDESZ-ig. Az apja is jól érzi magát a kommunista szombatokon szociális otthonnak épített és most egyházi tulajdonba züllesztett szegényházban, mivel a KISZ táborokból ismert pol-beatesek nyomják a zsoltárokat uniós gázsiért és kormányhű oligarchák aranyáron szállítják a böjti étkeket.

Az én tatám szerencsés. Mi látásból se ismerünk annyi embert, amennyi barátja van. Már aki él még a barátai közül (a politikaielnyomórendszerváltás a proli cimbik több mint felét, a nyakkendősöknek késleltetve és szakaszosan harmadát kiirtotta). Azokkal tartja – többnyire az informális – kapcsolatot, akik még úgy, ahogy működnek, mert majd mindegyikőjük „műszaki hibás”. De ha ezek nagyritkán együtt vannak, hát annyira komolytalanok, hogy a nagyinak jól megfájdul az oldala a nevetéstől, és könyörög, hogy csak egy kicsit maradjanak csendben. Pedig innen nézve nem vicces, amiket megéltek, amiket mondanak. A kommunisták által egyetemre üldözött kulák-orvos-suszter-ügyvéd „élmunkáscsemetékből” Soros pénzen liberális szabaddemokratává csökevényesedett értelmiség keresztényi megvilágosodása a nemzeti vagyon ellopásától a tatáéknak abszurd komédia, az országnak tragédia. Komolytalanok.

Ha azt gondolná kend, hogy tőlük tiltom kendet, téved. Az isiász, reuma és társai ellenére vidáman elficánkolnának itt kendék a magas/alacsony vérnyomásveszély keretei között. Hanem a klíma. A zsiványosi kultúrfölény. Életveszély annak, akinek menetközben nem termelődött megfelelő mennyiségű immunanyag.

Nincs mit szépíteni. Most is telefonált valamelyikük a hírrel, hogy a csúti váteszt többet nem engedik a Siratófalhoz, mert megbontotta az az elementáris kisugárzása, ami van neki. Nyafognak itt a liberálkomcsistbé zsurnaliszták, hogy így, meg úgy, de arra senki nem gondolt, hogy egyszerű munkavédelmi okokból (a sugárveszély miatt) csak azokat az újságírókat engedik a közelébe, akik be vannak oltva. Képes lett volna a köveket elorozni, a Felház alapozásához. Azért ment olyan nagy repülővel. De a kákabélű mitfárerei nem tudták felemelni, mert az uniós pénzek lenyúlásához satnyult az izomzatuk. A kisfia – tudja, akinek Jézus a cimborája – meg direkt nem akart még kérkedni az erejével, mert majd ha Alaptörvényszerűen megtörténik a hivatalos eljövetele, akkor egy legyintéssel az egész falat fogja Felcsútra teleportálni, hogy takarja a királyi portát a szurkolók elől, amikor a család stukkolósat játszik, mert apu fittsége nemzeti érdek. Minden esetre a leszállópálya kijelölésére világító kereszteket már megrendelte az állam. (A stukkolósdit nem írom meg kendnek, mert ha véletlenül kedve szottyanna erre a játékra, akkor előtte napi néhány száz guggolással nem árt, ha bemelegít.)

A zsiványosi betyármeetingen most szóban játssza a stukkolót a magát a pálya ördögének vizionáló birkapásztor. Alszik egyet, betankol némi D vitamint, elzavarja a ’68-as elitet, mint az oroszokat és teljhatalommal tarolnak, mint ’90-eselit! Hát nem gyönyörű jövő? A szomszéd országokból százmilliárdért vásárolt Fideszeseket a szomszédos országok kormányai becsületes orgazdaként tárolják, mert semmiért ilyen jól még nem fizetettek nekik legálisan, és a markukba röhögnek mondván: „Enyém a vár, tiéd a lekvár!”  

Persze most nem tudom, hogy kend jobban belát-e a kilátásainkba, de én igyekeztem és kezitcsókolom.

Bütyökfalva, 2018. július 28.

Mirtill