Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ne hagyjuk, hogy a tej kifusson a végén!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi mást csináljon az ember lánya hétköznap este, rekkenő hőségben, mint női princípiumát valósítgassa megfelé? Hát, mivel szülni mostanság nem fogok, gondoltam, legalább főzök. Kedvcsinálónak felbaktattam a Zinternetre, recepteket nézegetni. Roppant szimpatikus volt a magyar tenger importcsodája, a hekk, ami persze nincs a fagyasztómban, úgyhogy akkor lapozzunk… lapoztam. De nem ám önszántamból, hanem lapozott helyettem a Zinternet, és megjelent, ki nem találná a kedves olvasó (dehogynem…)

Magyarország Kormányának hirdetése. Rántott migráncs Soros-módra, tejszínhabos euro-árfolyammal. Na jó, nem. Valójában azt javasolta Magyarország Kormánya, hogy készítsek mangalicát, mert a mangalicahús különleges.

Persze nem azért, mert a Pénztáros Lőrincke mangalicatenyészete hirdetésre szorul, csak úgy, merő véletlenségből. A mangalicahús persze valóban különleges. Kerül is legalább másfélszer, de inkább kétszer annyiba, mint a mezei röfi, amilyet Kósa mama tenyészt, és a kormány szintén lelkesen reklámoz.

Kicsit jobban belegondolva egyébként nem is akkora baromság, hogy Agyarország Ormánya újabban gasztro-propagandára adta a fejét. A magam részéről a „Megvédjük Magyarországot”, „Pfuj Soros” és „Gyünnek a Migráncsok!” plakátok helyett buszmegállókban, házak falán, médiafelületeken sokkal szívesebben olvasnék ilyeneket, hogy:

„Tudta? A házi készítésű paradicsomszósz sokkal finomabb a boltinál!”,

vagy

Ne hagyjuk, hogy a tej kifusson a végén!”,

vagy

A hazai paprika kapszaicin-tartalma erősödik!”.

A vegetáriánus Krisna-hívek helyett pedig oszthatná az ételt minden utcasarkon jókora kondérból a KDNP, nemár, hogy olyan nemkeresztény nemhúsevő dolgokkal kelljen táplálkoznia a nemlétező nemisszegény neméhező nemrászorulóknak, amikor a kormány bőségesen adja ingyen a jó mangalicapörköltet úton útfélen…

Na jó, a receptnézegetést mára befejeztem. És főzzön a nyavalya, csinálok egy idegnyugtató citromfű teát, aztán lefekszem aludni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.