Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hódmezővásárhelyi Fidesz és az öntökönrúgás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jelentem, megtaláltuk az Origo kistesóját. Éppen olyan minősíthetetlen, az újságírással köszönő viszonyban sem lévő, névtelen uszító cikkekkel operáló üzemegység, mint a nagy tesó, csak ez a hódmezővásárhelyi emberek életét teszi szebbé, jobbá, boldogabbá. Jó, tudom. Fideszék sok ilyen pártpropaganda-lerakatot csináltak vidéken is, mert számukra a kéményen hülyített kisember boldogsága és félretájékoztatása az első. Azt azért különösnek találom, hogy ezeken a felületeken annyira egy kaptafára gyártják az anyagot, ami már nem lehet véletlen. Olyan, mintha lenne néhány, pénzért bármit összelapátoló alkalmazott és azok gyártanák ezeket a műveket kilóra, aztán valahol felbukkannak. Origón, vidéki lapokban, itt-ott. Meg amott.

Hódmezővásárhely kiemelten fontos, hiszen a Fidesz soha be nem gyógyuló tyúkszemére merészelt lépni a város lakossága, amikor megválasztották Márki-Zay Pétert polgármesternek. Ezt soha nem fogja nekik megbocsátani a Párt sem és természetesen Lázár János egyszerű vidéki politikus sem, aki azóta azon dolgozik, hogy megbuktassa a Márki-Zay-vezette önkormányzatot. Bármi áron. Legalábbis ez a látszat. Hogy a háttérben mi húzódik, esetleg látszathőbörgésről van szó és ha véletlenül borul a Nagy Fideszes Bili, netán meginog a trónus, akkor ki kivel fogna össze és ki pattanna elő a susnyásból, mint hótiszta (néhány hét alatt a komplett magyar társadalom képes elfelejteni bármelyik politikus éveken át felhalmozott legnagyobb disznóságait is, ha az nincs napi szinten a képébe tolva. Ha a Fidesz nem propagálná Gyurcsány Ferenc elévülhetetlen bűneit, már ember nem emlékezne rá. Lázár Jánost márpedig nem propagálják sem pozitív, sem negatív értelemben. Mintha soha nem is létezett volna Orbán egyik balkeze) politikus, aki képes és alkalmas betölteni az űrt.

De azért Márki-Zayt utálni nemzeti kötelesség. Botka Lászlót és Hadházy Ákost szintén, mert Botka minden erőlködés ellenére Szeged polgármestere tudott maradni – éppen az ő és Márki-Zay példája mutatja, hogy nem szabad a polgárokra bízni a polgármesterek megválasztását, mert ilyen különös dolgok történhetnek időnként – Hadházy pedig áruló, ráadásul igen kellemetlen dolgokat szokott mondani.

Most pedig az történik, hogy ez a három gyűlölt figura közös pártot akar létrehozni, sőt, még Róna Péter is csatlakozik hozzájuk. Már ha helyesek a fiók-Origo információi. Ezért aztán haladéktalanul ki kellett adnia a Fidesz hódmezővásárhelyi harci egységének egy szokásosan színvonaltalan, egészen útszéli közleményt, ezt pedig – megfelelő ráhangoló kommentárral – le kellett hoznia a helyi propagandalapnak. Imígyen:

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, az idei évben egy kicsit más lesz Vásárhelyen az államalapítás ünnepe, ugyanis a koncertek előtt politikusok fognak politikai kérdésekről értekezni. Márki-Zay Péter polgármester mellett színpadra lép majd az LMP-ből távozó Róna Péter, valamint Hadházy Ákos szélkakas politikus is.

Miután az olvasó ráhangolódott a dologra és ha nem is tudja, de legalább érzi, hogy ezek az alakok csak rosszat akarhatnak neki, jön a helyi Fidesz megfelelő színvonalú (mármint párton belül ez felel meg) közleménye:

a sajtó már tényként kezeli, hogy a jelenleg éppen az LMP-t eláruló, hazug és becstelen Hadházy Ákos a hódmezővásárhelyi polgármesterrel, Márki-Zay Péterrel együtt alapít pártot, amelyhez csatlakozik a szegedi polgármester, Botka László, és a szintén LMP-ből távozó Róna Péter is.

Ez arról jutott fideszék eszébe, hogy az augusztus huszadikai városi ünnepség előtt a fent felsorolt politikusok színpadra lépnek. Ami borzalmas, ilyet egy párt soha nem csinál. Mondja a Fidesz.

politikai cinkostársait szponzorálja és pártalapítást szervez a méltó ünneplés helyett

Így folytatódik a közlemény. Amúgy nem hiszem, hogy bármelyik politikus fellépti díjat kér, valószínűleg meztelen táncosnők se lesznek, hangosítás meg amúgy is van, tehát eléggé nehezen látom a szponzorálás tényét. A politikai cinkostárs kifejezés azonban egészen szívbemarkoló. Még az az egyszerű gondolkodású (fideszül: síkhülye) szavazó is tudja, hogy az jót nem jelenthet.

Az államalapítás ünnepén tehát Hódmezővásárhelynek méltó ünnep helyett majomparádé, kultúra helyett a legrosszabb pártállami időket idéző politikai agymosás, közös ünneplés helyett mocskolódás, gyűlölködés, és az adófizetők pénzén szervezett pártalapítás jut.

Folytatódik a közlemény. Méltó ünnep az, ha Orbán Viktor hörög a mikrofonba gyilkos migránsokról és bukott ellenzékről a nemzeti ünnepen, majomparádé pedig az, ha nem fideszes politikusok beszélnek. Értjük, elvtársak. És ezen a ponton előkerülnek a magyar családok, melyeket meg kell védenie a Fidesznek foggal, körömmel, tűzzel, vassal, fossal, nyállal:

Az augusztus 20-i ünnepség ismét megmutatja, hogy Márki-Zay Péternek csak a saját politikai karrierje fontos, aminek érdekében gátlástalanul átgázol az ünneplő hódmezővásárhelyi családokon is. Az államalapítás a magyarság közös ünnepe, nem értjük, miért kell ebbe is gyűlölködést, uszítást és pártpolitikát keverni.

Meg kell a szívnek szakadni! Egy gyűlölködő, uszító, mocskolódó, egyértelműen pártpolitikai érdeket szolgáló közleményben gyűlölködésnek és uszításnak minősíteni egy még meg sem történt eseményt egészen fenomenális öntökönrúgás.

Végül – lényegében ezért íródott ez a cikk – javaslom azoknak, akik még nem mondtak le arról, hogy ez egyszer egy élhető ország lesz, hogy figyeljenek a hódmezővásárhelyi eseményekre, ha már így felhívta rá a figyelmet a Fidesz. Hátha bekövetkezik az, ami már tegnap is késő lett volna és végre elkezd formálódni egy valódi ellenzéki párt. Tudom, hogy mindenkinek van egy rossz mondata bárkiről, aki politikára adja a fejét, de kivételesen várjuk ki, mi lesz ebből és ne verjük agyon még az indulás előtt őket. Jó?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.