Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megzsarolták őket, tehát megszavazták

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó reggelt mindenkinek! Aki esetleg korán ment aludni múlt éjszaka, az lemaradt egy sporttörténelmi eseményről. A foci világbajnokság mellett ugyanis futott egy szintén patinás esemény, mégpedig idehaza Debrecenben. Az U-20-as női kézilabda vb-nek kicsiny hazánk adott otthont, melyet a tegnapi napon meg is nyert a magyar válogatott. Egy sokáig szoros mérkőzésen a kézilabda nagyhatalom Norvégiát sikerült 28-22-re legyőzni azután, hogy a félidőben még az ellenfél vezetett két góllal. Nagyszerű siker ez a csapatnak, amely akár hamarosan utánpótlást is jelenthet a felnőtt csapat számára. Sokan ugyan temették a hazai kézilabdát és annak utánpótlását, azonban úgy tűnik, tévedtek. Gratulálunk a csajoknak!

Azután, hogy maga Orbán Viktor nyugtatta meg a hazai dolgozókat arról, hogy nem veszik el a cafeteriát, pontosan azt tették. Igaz, hogy átalakításnak nevezik, de pontosan tudja mindenki, hogy ez az átalakítás egyenlő azzal, hogy szinte teljes mértékben megszűnik az eddigi havi több ezres támogatás. Ha pedig ez nem lenne elég, az RTL Klub híradója szerint még a dolgozók nettó jövedelme is csökkenni fog. Az általuk megszólaltatott szakértő szerint ugyanis a béren kívüli juttatások nagy részét ezentúl bérként fizetik majd a munkaadók, magyarán a dolgozók kevesebbet fognak kézhez kapni az adókedvezmények hiánya miatt. Olyan ez, mint a mentősök béremelése ami után kevesebb lett a fizetésük. Persze ezt is megmagyarázzák majd, a cafeteria nem tűnt el, csak átalakult.

Az Independent brit hírlap hosszabban foglalkozott Orbán Viktor politikájával, melynek egy részében kitért a Stop Soros törvénycsomagra is, mely büntethetővé tette a menekültek megsegítését. Sokan, akik korábban szívesen vállaltak munkát hazai NGO szervezeteknél, a Stop Soros-t követően meggondolták magukat. A brit újság interjút készített Iván Júliával, az Amnesty International magyarországi igazgatójával, aki a következőket nyilatkozta:

A gyakornokok, akiket tavaly vettünk fel, hogy idén nyáron velünk dolgozzanak, elvégezték az alapképzésüket. Aztán a Stop Soros törvény életbelépett februárban, melyet Orbán Viktor áprilisi újraválasztása követett. A korábbi gyakornokaink közül pedig senki nem jelent meg, hogy megkezdje a nyári munkáját. Mindannyian megrémültek attól, hogy a jövőjük szempontjából mint jelentene egy olyan szervezetnek dolgozni, mint az Amnestsy International – és mindez egy EU-s országban történik.  

Ehhez talán nem sok mindent érdemes fűzni, hiszen Iván Júlia szavai mindent elmondanak arról, mit is jelentett a Stop Soros törvény a valóságban. Köszönjük, nemzeti kormányunk.

Szintén az RTL Klub utánajárt annak is, hogy miért szavazta meg a fél ellenzék a képviselői fizetések megemelését. A válasz pedig, mondhatnám hogy meglepő, de igazából annyira nem, ismerve a kormánypárt politikáját. Kiderült, hogy megzsarolták az ellenzéki pártokat, ha nem írják alá a képviselői fizetések megemeléséről szóló javaslatot, akkor megnyirbálják a költségvetésüket. Azonban az ellenzéki pártok nem felháborodtak ezen és mondjuk a sajtóhoz fordultak, hanem behódoltak a Fidesznek és aláírták a javaslatot. Kérdem én, ezek után mi értelme volt átvenni a mandátumokat? Annyi hatalommal rendelkeznek a tisztelt házban, mint mondjuk én. Az pedig, hogy a kormánypártok ehhez a módszerhez nyúltak pontosan megmutatja, hogy azt tesznek amit csak akarnak. A szabályok őket már nem kötik, hiszen azokat ők maguk írják.

Van azonban egy jó hír is így kora reggel. Egy borsodi község, Ricse pályázaton pénzt nyer arra, hogy panziót építsen. Időközben azonban a dolgok megváltoztak és a panzióból idősek otthona lesz. A polgármester szerint ugyanis az elmúlt években a fiatalok többsége elhagyta a községet, ezzel sok idős, magányos embert hagyva maguk után.

Turisztikai szálláshely bővítésként indultunk, de menet közben változott a világ, változott a helyzet a településünkön is. Nagyon sokan elköltöztek, elvándorolnak, elmennek dolgozni Ausztriába, Angliába. A szülők itt maradnak nehéz helyzetben. Ezt követően, ahogy elkezdték az építkezést, jött a gondolat, hogy úgy alakítsuk ki az épületet, hogy átadás után ez egy idősek otthonaként is tudjon működni – nyilatkozta Vécse István polgármester.

Az idősotthonban 15 embernek tudnak helyet adni, valamint 5-6 ember számára jelenthet munkát a januárban nyitó intézmény. Kicsit jobb egy ilyen hírt olvasni, mint azt, hogy egy újabb polgármester költözött be a támogatással épült panzióba. Ezzel a jó hírrel fejezném be a reggeli posztot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.