Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kenyérszakadék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Éppen a nyugdíjemelésről akartam írni, de nem teszem. Minek foglalkozzak azzal a havi 3 500 forinttal, amit Rétvári Bence, a kormány örömfelelőse jelentett be: 2,7 százalékos növekedés várható. Az idén az átlagnyugdíj 130 500 forint, így jövőre akár már 3 500 forint pluszt is vihet a postás. Hurrá! Táncol, szórakozik, vihorászik azóta is minden idős ember. Hagyjuk a fenébe, már hangyányi hús sincs a nyugdíjcsonton!

Az örömfelelős saját magáért is örömködhet. A kormányzóknak nagyon-nagyon sürgős volt intézkedni, viszketett a zsebük. A képviselők, ha elfogadják, (komolyan), az átlagbér háromszorosát kapják, 900 ezer forintot. Az emelés 30 százalékos. A javaslattal csak a Demokratikus Koalíció nem értett egyet, az LPM nem volt ott a bizottsági ülésen. Bátor kis párt.

Gratulálok az összes képviselőnek, 200 000 forinttal – nem 3 550 – kapnak többet ezután, a frakcióvezetők, a frakcióvezető helyettesei még és még többet. Bizottsági tagságért is jár a még és még több. Egymillió forintnál többet kaszálhatnak a honatyák, honanyák.

Dehogy akarom, hogy minimálbérét dolgozzon az igen tisztelt ház. Még azt is hajlandó vagyok elhinni, az uniós országokhoz képest ebben is le vagyunk maradva. Hamahama pótolják a szégyent – maguknak. A többiek lépjenek bele a lócitromba, hátha nagy szerencse éri őket. Egy istennek se akarom, hogy rágják a választók küszöbét. Mondjuk, azét a kétmillió emberét, akiktől elvették a cafetériát. Ezek még időzíteni sem képesek, mert azt, hogy nincs bőr a képükön, régóta tudom.

Azért is gratulálok, mert olyan kiváltságokat élveznek, amit senki más. Lassan semmiért nem fizetnek. Így telik a családi büdzsé.

Kapnak:

– üzemanyagkártyát

– lakhatási támogatást – többet, mondja a Fidesz, mert megemelkedtek a kiadó lakások árai. A ló farát neki!

– laptopot, telefont – tessék megnézni a vagyonnyilatkozatokat, több százezer forint értékűt. Milliók számoljanak az ujjaikon; vigyék a hírt, mint Philipidész Marathon és Spárta között. Semmi nem számít, úgyis tolatunk vissza a középkorba.

– egyikük sem rollerrel közlekedik

– többségük máshonnan is felvesz fizetést

tiszteletjegyekhezVIP-ellátáshoz, kedvezményekhez is hozzájutnak.

Na ugye, így mindjárt más a Nagyalföld fekvése.

…és akkor vártam, vártam az újabb híreket. A nyugdíjról. Arról, hogy a képviselők fizetésük mellé ne vehessék fel a nyugdíjukat. Nincs hír. A törvény rájuk nem vonatkozik, arcátlan kivételezéssel markolják fel az öregségit jó néhányan. Ne tessék kábítani azzal, hogy jótékony célra költik. Ne költsék, hanem ne kapják. A törvénytelenség a törvény házában is törvénytelenség. Lenne. A leghumorosabb érve Lázár János úrnak (nem Jani) volt: ők nem fizetést kapnak, hanem tiszteletdíjat. Jó duma, de a tisztelet már fogy, a díj pedig egyre nő. Én arra emlékszem, amikor Harrach Péter (240 ezres nyugdíjat simán felvesz) egy nyugtalan éjszakája után bejelentette, hogy most már fel kéne emelni a legkisebb nyugdíj összegét. Üdv a gondoskodó, emberbarát, visszafogott KDNP-nek!

Brutális szakadék van a gazdag és a szegény között Magyarországon. Mondok példát: egymilliós fizetéssel 3 300 darab kilós kenyeret lehet venni, az átlagnyugdíjjal 435-öt. Ez a kenyérszakadék. Hűen tükrözi a vagyoni különbségeket. Túl a számokon, a kormány rendre a megalázás, a megvetés politikáját gyakorolja. Átkozottul rossz gazdagok. Arrogánsak, pökhendiek, önzőek. Bármit megengednek maguknak felsőbbrendűségük tudatában. Azért is utálom ezt az egész brancsot, mert itt akkor számítasz leginkább, ha az emberi méltóságodat, szabadságodat pénzzel megváltod.

Ó, anyám, én nem vadvilágot akartam!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.