Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Van itt keresztény nemzeti hagyomány bőven. Rakétamód tolatunk az időben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Rückwarts

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Szégyen, nem szégyen, bevallom: néha az az érzésem, hogy feleslegesen terhelem a kend fantáziáját. Váltig ismétlem, ne jöjjön! Még azt se kívánom, hogy elképzelje, milyen lehet itt vegetálni. Vagy nehezebbet, milyen most nálunk a lelkiismereti-, a szólás-, a sajtó-, stb. szabadság. De azt gyakran írom kendnek, hogy „tessék elképzelni”, mintha az mindig olyan egyszerű lenne. Mint most például.

Képzelje el, hogy van olyan kedves ember itthon, aki azt hiszi, hogy tudok számolni. Csak rosszul. Mikor először is nekem papírom van arról, hogy nem tudok számolni. Másodszor a sajátos nevelési igényem miatt én már tavaly is felmentett voltam matekból. Ez is dokumentált, ahogy apu mondaná. De apu nem ér rá vitatkozni. Hajnalba már megy kenyeret keresni és sötétedés után jön meg, de mindig csak a munka, kenyér meg alig.

Viszont. Nem én mondom. Az apu. És, amit az apu mond, az meg van mondva; „ A 10.285 szavazókörbe hány tagot delegált az összes ellenzéki párt? Ötszázat, ezret, ötezret? Akkor mit pampognak! És egész számokat egyesével nem tudtak összeadni? Az EBESZ se? A mi falunkból tíz manus is tudta volna hová üssön annak a vacak számítógépnek, hogy ketyegjen! Sumák pancserek! És az én kölykömet cincogtatják a tört számokkal!” Természetesen ehhez nekem nincs mit hozzáfűzni. Több okból. Mert például a delegált az mi?

Annyiszor mondtam/írtam már kendnek, hogy én nem értem, amit a felnőttek beszélnek/írnak/számolnak, én csak megjegyzem, amit hallok/olvasok. Kár velem kukacoskodni. Próbálkozom a szó szerinti idézetekkel. Akkor meg abba köt bele kend. Persze lehet, hogy csak érzékeny vagyok és kend nem is kukacoskodik velem. Most úgy mondják: trollkodik. Mert azt mondják, megszűnt a politikai korrektség. (Nos, én azt sem tudtam, hogy volt, de nagy a gyanúm, ebben a „nemtudásban” nem voltam egyedül.) Vegyem úgy, pátyolgat? Okosít?

Az árfolyamrés szót is hallottam. Ezt sem tudom mit jelent. Most próbálok a magam esze szerint eljárni és nagyon elképzelhető, hogy rosszul teszem és (nem egyedül ebben az országban) a „rést” összekeverem a „bástyával”, de az is lehet, hogy az árfolyamot, az ázsióval. Tőlem kitelik, de kend majd összerakja mi hová való, mert okosabb nálam, meg kitelik az idejéből.

Mert vannak dolgok, amiknek minden eszközzel direkt növelik az ázsióját és akkor az ügyet ész nélkül végrehajtók jól járnak, a zsoldjuknak akár négyszázszorosát is hazavihetik az erkölcsi elismerésben szűkölködő családjuknak. Most nálunk a kereszténység az innováció. Azt fizetik jól. Nagy az ázsiója. És most sokan rástartoltak. Nagy pénz van benne. Hogy mennyi, az nevesítve benne van az állami költségvetésben. Pontosan? Az más! A szakemberek elárulják kendnek, hogy ezt mennyivel kell megszorozni, hogy az állami hittérítés valódi költségeit kikövetkeztesse. Ezt nem én mondom, hanem a Peti bácsi, aki az előző diktatúrában évtizedekig presbiter volt, de az importmagyar pap mohósága miatt még az Istennek is hátat fordított.

Találtam egy rendeletet, amiből összehasonlíthatja kend, hogy mennyivel jobban lehet most minálunk keresni a kereszténységgel. Szent István kezétől való. A Vatikán levéltárában megőrizték:

„I. István király tanácsbeliéivel aláíratott és törvénnyé lett rendelet, amelynek értelme szerint: Domokos esztergomi érseknek a magyar keresztény egyháznál leendő keresztülvitel és egyúttal általa Szilveszter pápával leendő közlésül kiadatott: Mely szerint Szilveszter pápa tanácsolása folytán határozatott, hogy a magyarok, székelyek, kunok, valamint az egyházi magyar keresztény papság által is használt régi magyar betűk, vésetek, a jobbról balra pogány írás megszüntetődjék és helyébe a latin betűk használtassanak. Itt rendeltetik, hogy a papság azok használatára jutalmazás mellett betaníttassék és a pogány írástól, valamint tanításától papi állásának vesztése és 20 arany pensasnak büntetése fizetése mellett eltiltassék. Továbbá, hogy az egyházakban található pogány betűkveli felírások és iratkönyvek megsemmíttessenek és latinval felcseréltessenek. Valamint pedig azok, akik régi pogány iratokat beadnak, 1-től 10 dénárig kapjanak jutalmat. A beadott iratok és vésetek pedig tűzzel és vassal pusztíttassanak el, hogy ezek a kiirtásával a ‘pogány’ vallásra emlékezés, visszavágyódás megszüntetődjék.”

/ Vitéz András rozsnyói kanonok fordítása latinból/

Amint látja kend, van itt keresztény nemzeti hagyomány bőven. Rakétamód tolatunk az időben és nem véletlenül szűnt meg a Népszabadság.

Jó egészséget kívánva nagyon kérjük kendet családilag, óvatosan közlekedjék kend mostanság. Mert a mi kis fejedelmünk kiruccan megköszönni a nagy komájának, hogy feltalálták nálunk a meleg vizet hajdanában és próbáltak rászoktatni bennünket a fürdőzésre. Jó. Igaza van kendnek, az itthon terjengő szagokból ítélve, az a 150 év kevés volt napi szokássá tenni.

Hanem kendnek most ne a fürdőzésre legyen gondja. Arra vigyázzon kend, hogy fel ne ismerje valamelyik léhűtő a kíséretből. Mert kend bizony a levelei alapján még ennél is nagyobb betűs FAKE NEWS a gondolatelhárítók szemében. Ha meg ráadásul a szultántól kapott nyuszt mentében páváskodik kend tudatlanul, akkor kampec a székelységének, meg a magyarságának is. Simicskázzák a kedvencek listáról, és a Mága se játssza el a nótáját, pedig már ki van fizetve!

Bütyökfalva, 2018.07.09.

Mirtill 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.