Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán az EU pénze nélkül csak egy pénz és hatalom nélküli tolvaj, semmi más

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mondok egy vicces dolgot. Tíz évvel ezelőtt azt mondták, Nigel Farage az Európai Unió legrosszabb rémálma, mert ki akar lépni az unióból. Most azt mondanám neked, Orbán Viktor az Európai Unió legrosszabb rémálma, mert ő nem akar kilépni. Ő egy komolyabb probléma, én egyszerű voltam, mindössze az uniót akartam elhagyni. Most vannak emberek, akik az uniót belülről akarják szétrombolni.

Ezek Nigel Farage szavai, melyek egy Daniel Cohn-Benditnek adott interjúban hangzottak el. Az, hogy Nigel Farage egy szélhámos pojáca, az szerintem nagyjából mindenki számára egyértelmű. Azt viszont, hogy a fenti kérdésben igaza van, igen nehéz lenne vitatni. Orbán Viktor ugyanis az Unió legalapvetőbb alapelveit szándékosan, stratégiai megfontolásból tiporja sárba, amit az EU kvázi szó nélkül eltűr. Miközben az EU-t és pláne Brüsszelt szinte napi rendszerességgel, évek óta szapulja, annak pénzéből alkotta meg királyságát Magyarországon.

Az Orbán-kormány az elmúlt években kiépítette azt a rendszert, mely több milliárd forinttal lopja meg mind az Uniót, mind pedig a magyar embereket. Kamu pályázatok és túlárazások kísérnek minden hazai beruházást. Előre lezsírozott sémák alapján, baráti és családi cégeken keresztül zabálják fel az uniós pénzeket. Erről az Unió is tud már évek óta, mégsem történik az égvilágon semmi. Nincs az az OLAF-jelentés, amely bajba sodorhatná a hazai maffia működését.

Orbán nem akar kilépni az Unióból, önszántából legalábbis biztosan nem. Pontosan látja, hogy tehet szinte bármit, az uniós tagországok képtelenek teljes mértékben összefogni azért, hogy megregulázzák azt, aki az európai értékek ellen cselekszik. Kiváltképp most, amikor az Orbán által is képviselt nacionalizmus egyre több EU-s tagországban szedi áldozatait. Orbánt követte Lengyelország, majd legutóbb Ausztria és Olaszország is. Ezzel a magyar kormány partnerekre talált a korrupcióban és abban, hogy az EU működése ellen ágálhasson.

Az vitathatatlan, hogy az Uniónak komoly reformokon kell átesnie, ha működőképes szeretne maradni, ugyanis a mostani rendszer már sok ország számára nem jelent opciót. Ennek jele az is, hogy egyre több országban szavazták meg a nacionalista pártok képviselőit. Az uniós lakosok milliói csalódtak az Unióban, ezért változást szerettek volna. Változást bármi áron. Amennyiben ezt nem látja be végre az Európai Unió, úgy darabjaira fog hullani, vele pedig a második világháború utáni álom is szertefoszlik. A véresszájú nacionalizmus elharapódzása tudjuk hova vezet, hisz nem volt olyan régen 1939.

Orbán mesterterve egyelőre működik. Belülről bomlasztja az EU intézményét, aminek előre megjósolhatatlan következményei lesznek, ha az illetékesek nem kapcsolnak időben. Nem most, már évekkel ezelőtt időszerű lett volna, hogy valós büntetést szabjanak ki az uniós alapelvek ellen cselekvőkre. Az Európai Unió ugyanis azzal, hogy képtelen valós állásfoglalásra, a korábban Magyarországon, most már azonban Lengyelországban is elterjedő nacionalizmust támogatja. Az uniós pénzek tudniillik – afrikai mintára – nem a lakosságot segítik, hanem a hatalomban lévők még hatalmasabbá tételét. Orbán az EU pénze nélkül csak egy pénz és hatalom nélküli tolvaj, semmi más. Jó lenne, ha ezt Brüsszelben is észlelnék. Minél előbb.