Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kövér: fizessenek a nyugati országok a kivándorolt fiatalokért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Idegen kultúrájú népesség bevándoroltatása helyett az EU ösztönözze az európai népesség demográfiai katasztrófájának elkerülését célzó nemzeti politikákat – szorgalmazta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Varsóban, a közép- és a kelet-európai országok parlamenti csúcstalálkozóján.

 Az értekezleten Kövér László a fenntartható fejlődés témájában szólalt fel. A demográfiai és a munkaerő-piaci fenntarthatóság kapcsán rámutatott: a munkaerő-piaci gondokkal küzdő nyugat-európai országok 1990 óta több mint 25 millió szakképzett embert vontak ki Kelet-Közép-Európából, és 2050-ig ez a szám a becslések szerint további 20 millióval növekszik. 
    Javasolta: a térség országai közösen kérjenek az Európai Uniótól pénzügyi kompenzációt a kivándorolt munkaerő képzési költségeihez. Emellett vegyék rá az EU-t, hogy ösztönözze „az idegen kultúrájú népesség tömeges bevándoroltatása helyett az őshonos európai népesség demográfiai katasztrófájának elkerülését célzó, összehangolható nemzeti politikákat „. (MTI)

Na még egyszer:

a térség országai közösen kérjenek az Európai Uniótól pénzügyi kompenzációt a kivándorolt munkaerő képzési költségeihez.

Mindenki úgy érti, ahogy én? Kövér László komolyan arról hadovál, hogy ők bizony fejpénzt akarnak kapni azok után a fiatalok után, akik jórészt a Fidesz országrombolásának köszönhetően húztak el innen a véreres francba? Hogy fizessenek a nyugati országok a maffiának a mi gyerekeinkért, testvéreinkért? Esküszöm úgy hittem, én már soha többé semmin nem tudom felhúzni magam az idegrohamig, de most mégis sikerült.

Miután nem sikerült megpumpolni a külföldön élő és dolgozó magyarokat – pedig voltak erre remek ötletek, csak egyiket sem merték meglépni – most ezt találták ki? Vezessük ezt le.

Adva van egy fiatal, aki szakmát és/vagy diplomát szerzett. Ebbe nagyjából anyagilag belerokkant a család, ő maga valószínűleg nyakig ül a diákhitelben. Miután szembesült vele, hogy az összes diplomájával annyit tud keresni, amiből nagyjából ötvenhat éves korára visszafizetheti a diákhitelt, de ha harminc évig se nem eszik, se ruhát nem vesz, hanem szorgosan spórol, a híd alatt lakik és a patakban mosdik, akkor össze tud kuporgatni egy garzonra valót és marhára nem tetszett neki ez az opció, ezért elment oda, ahol megfizetik a munkáját, azok után most fejpénzt akar szedni a mi dicsőséges kormányunk?

Kinek a pénzéből működik az oktatás? Segítek: közpénzből. A mi adóinkból és a kibaszott tandíjból, amit a Fidesz vezetett be, de nem tandíjnak hívjuk. Tehát az adófizetők, a családok, a fiatalok – diákhitel vállalása, mellette munka és tanulás – erőfeszítéséből akar profitálni a kicsoda is? Hová is kerülne az a pénz? Hogy nem az oktatásba, azt innen helyből megmondom.

Mi a fasz van? Fogy a szétosztható pénz? Túl mohók lettek a srácok? Nagy a család? Nőnek a gyerekek?

Komolyan azt mondja ez a bajuszos istencsudája, hogy meg akarják vágni a nyugati országokat, mert azok képesek normális fizetést és fejlődési lehetőséget biztosítani azoknak, akiknek a saját országa nem, mert a kurvaeget is szétlopták az egymást követő kormányok, kiemelten az elmúltnyolcév? Ha már nem tudják sehogy megrabolni a külföldön dolgozókat, akkor majd így csinálnak pénzt abból, hogy kénytelenek voltak elmenni?

És ha nem fizetnek a nyugati gecik, akkor mi lesz, drága Kövér elvtárs? Mi lesz a következő lépés? Az itthon maradt családokon fogják behajtani? Vagy kitalálnak valami jó kis adót, amit azok fognak fizetni, akik nem tudnak magyarországi munkahelyet igazolni? Esetleg rádobnak a hazautalt pénzekre némi sarcot?

Miért nem vág bele a kormány mindjárt a rabszolga-kereskedelembe? Az lenne a hétszentség, hogy a frissen végzetteket egyből meghirdetnék külföldön és akire van kereslet, azért egymilliót lehetne kérni. Vagy kettőt. De akár ötöt is. Aztán akit eladott a kormány, az tíz évig köteles lenne az őt megvásárló cégnek dolgozni. Olyan lenne, mint a letelepedési kötvény, csak ez fordítva működne. Nem ide jönnének bűnözők, hanem innen mennének a szakemberek. Úgy is ez történik, csak éppen nem keres rajta mészároshabonyráhel.  A lényeg, hogy Rogán, vagy Habony gyorsan csináljon egy ügynökséget erre, senki másnak ne legyen joga a rabszolga-kereskedelemre, csak nekik. Aztán indulhat is a biznisz.

Tényleg ez a tuti, esküszöm! Rommá lopni az országot, lerabolni a piacokat, mindenkit kiszorítani, aki nem tartozik a brancsba, üszkösre adóztatni a kisvállalkozókat és a munkavállalókat, vastagon kitömni közpénzzel az ide települt összeszerelőüzemeket, a lehető legtöbb uniós forrást a haverokhoz terelni, egész régiókat nyomorba lökni, és aki még ezek után is képes piacképes szakmát szerezni és még arra is van pénze, hogy valahogy elvánszorogjon ebből a búvalbaszott országból, azokból is kisajtolni némi pénzt a nyomorultak után, mert a feneketlen zsebek országában ezt is lehet.

Hát én okádok ettől az egésztől.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.