Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amúgy köszönik, felveszik a nyugodt megélhetéshez bőven elegendő fizetésüket és igénybe veszik a nekik járó extra juttatásokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az új emberminisztert nem kell talán bemutatni, aki nagy elkötelezettséggel vetette bele magát a feladatába. Lesz már diagnosztikai gépek helyett tízparancsolat és kézfertőtlenítő helyett kampány arról, hogy miért is hasznos a kézmosás.

Telik mindenre, amire csak szükség van ebben az országban. Selyemtapétára a Várban, fegyveres őrségre Matolcsy körül. Nem tudom, Orbán Viktor üldözési mániáját hány testőr vigyázza, amikor elvegyül a nép között, de hogy nem kettő, az biztos. Építjük a kerítést milliárdokért, sőt, már más országoknak is építünk, mert telik rá. Reklámozzuk közpénzből a rettegést, mert félni jó. Van kisvasút, vannak stadionok orrvérzésig, lesznek szép új helikopterei a honvédségnek. Új templomok épülnek és régiek újulnak meg közpénzből.

Rétvári Bence boldogan meséli, hogy csökkent a mélyszegénységben élők száma, lám csak, az Eurostat is megmondta. Azt elfelejti hozzátenni, hogy Magyarországon már gyakorlatilag lehetetlen mérni ezt a számot, ugyanis az egyik összetevője ennek az adatnak az alacsony munkaintenzitás, amit a közmunka bevezetésével sikerült kiütni. Hiába alacsony egy család jövedelme, hiába nem telik alapvető élelmiszerekre sem, ha a munkaintenzitás megfelelő, az eddigi rendszerben nem minősül mélyszegénységben élőnek az, aki egyébként mélyszegénységben él. Ennyire egyszerű.

A kilakoltatások zökkenőmentesen folynak, családok ezrei kerülnek kilátástalan helyzetbe. A CSOK által felvert ingatlanárak az albérletek árát is felhúzta, alacsony jövedelemmel, pláne több gyerekkel szinte lehetetlen albérletet találni.

Az érettségizők és a diplomát szerzők száma folyamatosan csökken. Sok településen megoldhatatlan gondot jelent a szaktanárok hiánya, számos faluban a nem vallásos családok is kénytelenek egyházi iskolába adni a gyereket, mert nincsen más lehetőség.

A kormánypárt elfogadta a jövő évi költségvetést. Lesöpörték az asztalról az ellenzéki pártok javaslatát, hogy a tartósan beteg családtagját ápoló emberek munkája számítson munkaviszonynak és a bérezés érje el a minimálbér összegét. Ehhez mindösszesen 6 milliárd forintra lett volna szükség (egy stadion ennek átlagosan a duplájába kerül, a Vár felújítása és alkalmassá tétele Első Orbán Viktor fogadására az év elején már meghaladta a 38 milliárd forintot és ez még nem a vége, a vizes vb költsége 110 milliárd fölött, a felcsúti világhírű focialapítvány 2017-2018 évre 5,39 milliárd forint TAO pénzt kap, az elmúlt hét évben a fociba 228,6 milliárd forint ömlött csak TAO-ból, tehát a cégek az adójuk egy részét nem az államkasszába fizethették, hanem a fociba, magyarul közpénzről beszélünk), de sajnos nem volt. Nem telik rá.

A parlamentben ücsörgő ellenzéki pártok képviselői naponta írnak egy nyilatkozatot, esetleg sajtótájékoztatót is tartanak. Amúgy köszönik, felveszik a nyugodt megélhetéshez bőven elegendő fizetésüket és igénybe veszik a nekik járó extra juttatásokat. Mert ami jár, az jár. A nem ellenzéki politikusok pedig nyomják a gombot utasítás szerint, lényegében mindenki elégedett a sorsával.

A SZOCSOMA csoport – hosszú évek óta segítik a rászorulókat – a Klubrádió hallgatóinak – és persze Pikó Andrásnak, aki beszélt az esetről a rádióban – köszönhetően tudott vásárolni egy házat egy olyan családnak, amelyet a gyámügy szétszakított a szegénység miatt. Az emberek összeadták a pénzt, mennek és fizikailag is segítenek a berendezkedésben.

A Krisnások (szebbik nevükön: Ételt az Életárt Alapítvány) az ország több pontján osztanak meleg ételt és tartós élelmiszercsomagokat. Nem csak karácsonykor, főleg nem a választás előtt, hanem az év minden egyes napján. Teszik ezt minden melldöngetés és öntömjénezés nélkül, szeretettel, empátiával. Most gondoltak egy nagyot:

 

Az az érzésem, valami nem jól van, valami felborult. Senki nem ott van, ahol képességei és embersége okán lennie kellene. Rosszul gondolom?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.