Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindent a honvédelemre, semmit az emberek védelmére

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

100 milliárd forintért 20 új helikoptert vásárol a Honvédelmi Minisztérium, számolt be róla a minap az MTI. Benkő Tiborék a francia Airbusszal állapodtak meg, mely az elkövetkezendő években ki fogja cserélni a korábbi leharcolt helikoptereket. Ennek akár örülni is lehetne – mondjuk a háború réme továbbra sem fenyegeti országunkat –, azonban ez egy akkora összeg, amelynek lehetett volna akár jobb helye is. Példának okáért a hazai légimentőknél.

Emlékszünk még arra a hírre, miszerint nyár végétől a bérelt osztrák gépek helyére 9 darab, 8-10 éves használt norvég helikopter érkezik, hogy ellássa a hazai légimentést? Noha ezeket a kormány közbeszerzés nélkül, természetesen áron felül vásárolta – „új” M3-as metrószerelvények, hello – a gépek technikai felszereltsége mégis hagy némi kívánnivalót maga után. Nem mellékesen, a Népszava által megkérdezett szakértők szerint akár 9 új (nem felújított) gépre is futotta volna ebből az összegből. Meglep még valakit?

A kormány a magyar légimentésre 13 milliárd forintot költött – értsd „új” helikopterek vásárlása – szemben a honvédség 100 milliárdos költésével. Ezzel bebizonyította, mit is tart fontosabbnak: egy tucat katona parádézását országszerte – mert háborús övezetekben ezek a gépek szinte kizárt, hogy bármikor is bevetésre kerülnének – ,vagy pedig több száz élet megmentését. A legjobb technika nem azokat illeti meg, akik sokszor saját életüket kockáztatják azért, hogy családtagjaink életét megmentsék.

Igaz ez a magyar tűzoltóságra is, ahol magyar fejlesztésű technikai hulladékkal cserélték ki a szervezet gépparkját. Teljes mértékben semmibe vették a tűzoltók véleményét, így a drágán kifejlesztett tűzoltó autók sokszor még tűzoltásra is csak korlátozottan alkalmasak. Hogy miért? Mert a magyar kormány ott spórol – noha fecskendős kocsik drágán készültek el, mégis ócska anyagokból, hiányos technikai felszereléssel -, ahol csak tud. Azokat hozza kiszolgáltatott helyzetbe, akik munkája sokunk számára talán a legfontosabb. Miközben a titkosszolgálatok, valamint a honvédség száz milliárdokból kapja meg a legmodernebb technikai felszereléseket, addig a valós problémákkal nap mint nap küzdők be kell hogy érjék több éves, leselejtezett hulladékkal.

Éjjellátók, tankok és rakéták a honvédségnek, 8-10 éves, túlárazott, leselejtezett helikopterek a légimentőknek, tűzoltásra alkalmatlan fecskendő kocsik a tűzoltóságnak. Omladozó kórházak, összeomló katasztrófavédelem, szemben a honvédség új, több milliárdos Airbus gépeivel, valamint a terrorelhárítás új szuperkamionjával és a majd 3 milliárdos új szuperszékházával. A nem létező külső veszély ellen több száz milliárd forintot költ a magyar állam, miközben a magyar állampolgárok legalapvetőbb ellátását sem képes biztosítani.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a kormány következő lépése, ugyanis ne felejtsük el, hogy Orbán Viktor hamarosan Izraelbe utazik, hogy tárgyaljon Benjamin Netanjahuval, a több milliárdos Vaskupola rakétaelhárító rendszer urával. Vannak itt még lehetőségek bőséggel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.