Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz minden erejével a valóság eltörlésén dolgozik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az elmúlt napok történései arról tettek tanúbizonyságot, hogy idehaza minden gond és baj megoldása egy vödör diszperzitben megtalálható. Orbánt kifigurázó graffiti? Pruck Pált ábrázoló festmény Dózsa László nevével? A megoldás mindkét esetben egy – vagy több – vödör festék. Az igazság nagyszerűen eltakarítható onnan, ahol a kormány annak nem látja helyét.

Az elmúlt napokban az MKKP több Banksy koppintással – egy többségében Angliában alkotó, ismeretlen graffiti művész – figurázta ki országunk pártvezérét. A felcsúti kisvasúton ücsörgő Orbán stencil azonban kifigurázta a kedves vezetőt, így annak természetesen el kellett tűnnie. Az első graffitit azonban egy újabb követte, ezúttal a János Kórház egyik omladozó falán. Az MKKP – tanulva a korábbiakból – pontosan tudhatta, hogy a graffitit hamarosan le fogják mázolni. Ebben nem is tévedtek, hisz órákkal a műalkotás falra kerülését követően, az évek óta omladozó vakolatot azonnal fehérre festették. A vezetőből ugyanis nem lehet viccet csinálni. Török és észak-koreai mintára – hogy parancsra, vagy saját szorgalomból az kérdéses – azonnal eltüntették még csak a nyomát is a valóságnak.

Hasonló dolog történt nemrég a már-már világhírűvé vált Pruck Pál festménnyel kapcsolatban is. Mint ismeretes, Schmidt Máriáék, az 56-os emlékév alkalmából egy pesti tűzfalat mázoltak le a Time magazin fotósának híres képével, amely Pruck Pál pesti forradalmárt ábrázolja. Igen ám, csak a képfeliratra nem Pruck neve, hanem Dózsa Lászlóé került. A hibát azonban Schmidték nem voltak hajlandóak kijavítani, sőt, perre vitték az ügyet, amit persze el is veszítettek. Bocsánatkérésre és a hibásan feltüntetett név kijavítására kötelezték őket.

Ez azonban nem történt meg, ugyanis a képet ábrázoló falat egyik napról a másikra egyszerűen fehérre mázolták. Olyan tudniillik elő sem fordulhat, hogy Schmidt Mária, vagyis a NER hibázik. Volt festmény, nincs festmény. A NER rendszerével nem lehet szórakozni, pláne nem lehet bocsánatkérésre kötelezni. A rendszer egyszerűen megsemmisíti, eltörli azt, ami számára nem kedvező. A diktatúrákat idéző, a lakosságot teljes mértékben hülyének néző rendszer már nem csak kiépülőben van, hanem itt van közöttünk. Ezentúl arra a kérdésre, hogy miért nem cserélték ki Dózsa László nevét a képen valóban szereplő Pruck Pálra, már csak az a válasz fog érkezni, hogy melyik képen?

A mostani rendszer számára nem tetsző Nagy Imre szobrot nagy valószínűség szerint úgy fogják eltakarítani a Kossuth-tér mellől, mintha az korábban ott sem lett volna. A hatalom minden erejével azon dolgozik, hogy saját képére formálja az országot. Többé már nem kérdeznek, hisz felhatalmazást kaptak egy olyan választási rendszerben, melyet a saját előnyére formált a Fidesz.

Schmidt Mária és az általa vezetett intézmény tehát nem hazudott, még kevésbé hamisított történelmet. Pruck-ügy ezentúl nem létezik, így nincs is miért magyarázkodni. A hatalomnak minden a kezében van ahhoz, hogy úgy formálja a valóságot – ha tetszik meghajlítsa – ahogyan csak szeretné. A gyermekéhezés megszüntetése, a szegénység felszámolása, rezsicsökkentés? Mind-mind hazugság, a kormány mégis képes volt ezt úgy kommunikálni a társadalom felé, mintha igaz lenne. Addig nézhetnek bennünket hülyének, ameddig mi ezt hagyjuk. Nem volt még elég?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.