Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Itt nálunk, a fehérek szigetén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Zászlót bontott a mégjobbik. A legjobbik. A Mi Hazánk mozgalom bejelentette, hogy párttá alakul. Dúró Dóra kedves, gödröcskés arcú mosolyával, Toroczkai László és Novák Előd jóképű fiatalemberekkel. Már nem a Fidesz szárnyai alatt megerősödött Jobbikban kapálgatják az ordas eszméket, hanem elérkezett az ideje, hogy átálljanak egy másik parcellába.

Dúró Dóra természetesen nem adja vissza a mandátumát, hanem függetlenként építgeti az új pártot a Parlament falain belül. A Jobbik kommunista párt lett hirtelen a volt jobbikosok szemében. Nekik eszméik vannak. Dúró Dóra az egyik legtehetségesebb fiatal politikus. Ezt nem én mondom, hanem egy tévés beszélgetésen mondta egy független újságíró, vagy politikai elemző. Nem tudom már ki volt, nem figyeltem. Mindegy is.

Az ifjú nemzetmentők az öreg nácik tapsvihara közben elmondták, hogy fehér szigetet akarnak létrehozni Európa közepén. Akkor is, ha megmarad az Unió és akkor is, ha felbomlik. Itt rend lesz, fegyelem, hazaszeretet és fajvédelem. Szaporodnak és sokasodnak. Nemzeti rockra vigadnak sírva. A cigányság lélekszáma megduplázódott, miközben a fiatalok elhagyják az országot, hüppögik a zászlóbontók. Előkerült hát megint a cigány-kártya és volt lelkes közönség, az ilyesmire mindig van. Dübörög a hazaszeretet, a hon védelme, a nemzeti identitás mindent felülíró csodálatossága. A fehérbőrű, magyar, keresztény, sokgyermekes hazaszeretet gyökeret eresztett és hamarosan szárba szökken.

Nem olyan sok az a négy év, ha az embernek víziói vannak. Nagyívű, messzire látó víziói. Előre kell tekinteni, mindig egy lépéssel az ellenség előtt kell járni. Mi arra a garancia, hogy négy év múlva még él Soros György? Milyen ütőkártya marad, ha az Európai Unió ez idő alatt képes lesz hatékonyan kezelni a menekültválságot? Már most is belezsibbadtak a hívek mindkettőbe. Soros Györgyről a legtöbben azt sem tudják, hogy valójában kicsoda, a migránsokról is csak annyit tudnak, amennyit Sorosról: rettegni kell tőlük. De hosszú távon nehéz rettegni valamitől, amit soha nem látott az ember. Főleg a mai világban, amikor – ha lassan is – eljutnak a hírek a legkisebb faluba is egy idő után. Ha máshogy nem, hát úgy, mint a népmesék. Szájról szájra.

Négy év akár elég lehet arra, hogy csillapodjon a rettegés, az önvédelmi kényszer enyhüljön. Márpedig ellenség nélkül nem lehet fenntartani egyetlen diktatúrát sem. Tartósan nem lehet. Ha nincsenek új migránsok, még mindig elő lehet venni a régieket. A cigányságot. Talán a zsidókat is, de ez eléggé kétélű fegyver, bár szükség esetén be lehet vetni. A melegeket is. A liberálisokat, vagy akiket annak cimkéznek, azokat is ki lehet állítani a pellengérre. Szelfizni is lehet velük esetleg. Hiszen ellenük hergel jó ideje a propagandagépezet. Tessék csak beleolvasni bármelyik közpénzből fideszribanc portálba.

Nem most kezdődött ez, jó ideje farigcsálnak a háttérben a szorgos iparosok. Négy év elég lesz az új pártnak, hogy felépítsék azt, ami a dolguk, aminek a tervrajza már régen ott hever előttük. Mire azon kapjuk magunkat, hogy megint itt a választás és most igazán, de tényleg dönthetünk, el is készül a tákolmány. Megint lesz kitől-mitől rettegni. A cigányság tömött sorokban rohan a Fideszre szavazni, mert csak Orbán Viktor védheti meg őket az árpádsávos lobogó alatt lengedező kakastollaktól. Akiben még maradt egy hangyányi jó érzés, az legjobb meggyőződése ellenére is az egyetlen olyan pártra fog szavazni, amelyik meg tudja akadályozni, hogy bakancsok masírozzanak a kert gyepén.

Addig is, Dúró Dóra megkapja a fizetését a köz pénzéből, a pártnak is bizonyára csurran-cseppen valami módon, a propagandisták tolják majd a szekeret – tessék csak már most szétnézni a kormánymédiában -, miközben hangosan óbégatnak, hogy ők éppen megállítani akarják és a végén, amikor dönteni kell, hogy hova húzza az ember az ikszet, kiderül, hogy bizony Orbán Viktor az a legnagyobb humanista, aki képes megakadályozni az elvakultan szélsőséges eszmék teljes térhódítását.

A végén behúzza a negyedik négyharmadot a Fidesz és az ország megkönnyebbülten borul le a nagy ember szaros gumicsizmája elé. Mindenkinek megéri. Legfeljebb az ország népe jár rosszul, de a politika már csak egy ilyen agyafúrt játék.

Ebből persze semmi nem igaz. Én vagyok a paranoiás. Megint. Egy demokráciában hogyan is lenne lehetősége a kormánynak megakadályozni egy párt létrejöttét? Sehogy. Csak azt tudják meggátolni, hogy hatalomra kerüljenek a szélsőséges erők. Azt is csak akkor, ha ők kerülnek hatalomra. Megint. Nincs itt semmi összeesküvés. Hamarosan pedig olyan sem lesz, aki ilyesmiről beszélhetne, írhatna. Nem lesz ki és nem lesz hol. A demokrácia már csak így működik. Itt nálunk, a fehérek szigetén.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.