Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Emberek, gyün az ellenség!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Emlékszünk még Lányi Zsolt elhíresült kijelentésére?

A magyar katona egy szál szuronnyal többet ér, mint egy amerikai katona ötezer rakétával.

A szép emlékű kisgazda képviselő ostobaságán jókat röhögtünk. Mi mást is lehetett volna? Megmondta Svejk is: „Nem lehet mindenki okos, óberlajtnant úr… kell, hogy a hülyék kivételek legyenek, mert ha mindenki okos volna, akkor annyi ész volna a világon, hogy attól minden második ember teljesen meghülyülne.”

Azt nem tudom, ki a minden második ember, egy biztos, hogy a kulcsfontosságú helyzetben lévő Orbán Viktor péntek reggeli rádió hadovájában sem szuronyról, sem íjról, sem csúzliról nem beszélt. Jó felszerelt magyar hadseregről igen. Kell ez nekünk, „mert egy fegyveres támadást csak korlátozottan tudnánk kivédeni”.

Iszonyatosan sok pénz  – 270 milliárd – ment már el a migráció elleni védekezésre, határkerítés kiépítésére, és legújabban: alaptörvény-módosítással tették bűncselekménnyé a legális menedékkérők jogi támogatását is. Aljas módon. Fokozva a gyűlölködést.

Engem nem érdekel, hogy a magyar hadseregnek mennyi harckocsija, páncélozott járműve, rakéta-sorozatvetőjeGripen vadászgépe van. Az sem, hogy csupán pár ezer hadra fogható katonánk van. Az azonban foglalkoztat, ki fenyegeti édes kis hazámat, hol van az az átkozott ellenség? Kik ők? Sárgák, feketék, pirosak, szomszédok vagy földön kívüliek? Amíg egyszer csak kiderül, ennyi tudok mondani:

Harci készültség van. Hűha!

Kinyitom az ajtót, nézek jobbra. Nincs ellenség.

Nézek balra. Nincs ellenség.

Biztos, ami biztos, hátra is nézek. Nincs ellenség.

Nézek előre. Ott áll egy picike, zilált, hadonászó, valahonnan ismerős fickó, és ordít: Gyün az ellenség! Harcba hívjuk Magyarország polgárait! Harcba hívjuk Magyarország poolgááraiiiit! Harcba hívjuk Magyarországpooooolgáááááraiiiit!

Hűha! Becsukom az ajtót, és tárcsázom a 104-et.

Tóth Ilona

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.