Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Minket már régen inzultálnak az utcán is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy sokan unják már a Tudományos Akadémia körül kialakult vitát, mert mit érdekli őket a dolog, mindenkinek megvan a maga baja. Ez így is van, mindenkinek megvan a maga baja. A külön kis bajok mára összeálltak egy szép nagy bajjá, de még ez sem közös baj. Rendes magyar ember nem közösködik senkivel. Szívjon mindenki a maga során, senkit nem érdekel. Dögöljön meg a szomszéd szomszédjának a tehene is, de még az én tehenem is dögöljön meg, akár utólag is. Ez egyfajta nemzeti mentalitás. A magyar nép nagyon összetartó. Bármikor össze tudunk tartani abban, hogy semmiben nem tartunk össze. Pont.

Ebből következik, hogy a tudósok kínja nem igazán hozza lázba azokat, akik nem tudósok. Ahogy a tudósokat sem érdekeli a bírók problémája, a bírók tesznek a tűzoltók gondjaira, a tűzoltókat hidegen hagyja a pedagógusok baja, a pedagógusok sem jönnek lázba az ápolónők nehézségeitől, az ápolónők nem is tudnak az állattartók helyzetéről, az állattartók nem is értik a postások panaszait, a postások nincsenek tisztában az idősotthonokban dolgozók lehetetlen helyzetével és még hosszan sorolhatnám, hogy a végén szépen körbeérjünk. Kevesen maradnának ki ebből az áldatlan társasjátékból, a kimaradókat hívjuk NER-lovagoknak.

Lovász László, az MTA elnöke interjút adott az Indexnek. A Figyelő című izé listázós cikkére azt találta reagálni Lovász úr, hogy:

A következő az lesz, hogy az utcán inzultálják őket? 

Jó reggelt kívánok! Igen, az lesz a következő. Van, akinek ez már a véres jelen. Akit leordítanak az utcán, mert valamiért kendő van a fején. Akit megpofoznak, mert angolul szólal meg. Akire kihívják a rendőröket, mert azt hiszik, migráns. Akit megfenyegetnek, megaláznak, mert nem a Fidesz vécédeszkáját fényesíti a nyelvével. Akit kirúgnak a munkahelyéről, akit ellehetetlenítenek, mert ki meri mondani a véleményét akkor is, ha az nem azonos a maffia éppen aktuális irányvonalával.

Az okosok tornyából valószínűleg nem látszik, de ez egy ilyen szar ország. Közpénzből kitartott pártpropagandisták hada dolgozik azon, hogy eltakarítsanak az útból mindenkit, aki túlságosan önálló személyiség ahhoz, hogy jó cseléd lehessen. Az Akadémiáról nem látszott, hogy bedarálták az önkormányzatokat? Hogy elvették az oktatás szabadságát? Az egyetemek autonómiáját? Hogy megölték a sajtót? Nem tűnt fel, hogy összeállt a kormánypárt az egyházzal és kéz a kézben lépnek a demokrácia torkára?

Minket már régen inzultálnak az utcán is. Aki nem fideszes, akinek sötétebb a bőre, akinek más vágású a szeme, aki férfi létére férfit, nő létére nőt szeret, aki nem keresztény, aki nem hajlandó szülni, aki nem akar apává válni, aki nem házasodik, aki nem akar ebben az országban maradni, aki nem vallja magát konzervatívnak és kereszténynek, aki szegénynek született, aki csak a közmunkáig vitte, aki sérült, fogyatékos, beteg, öreg, azt szabadon lehet inzultálni. Sőt, kötelező.

Ha majd sikerült megkötni az alkut a Fidesszel, esetleg érdemes lenne egy olyan kutatási projektet indítani ami azt tárná fel, hogy mennyiben felelős mindezért az ország szellemi elitnek nevezett része. Persze ez akkor már nem lesz egyszerű, mert addigra az Akadémia tagsága valószínűleg kicserélődik semmihez nem értő, átütően tehetségtelen, de legalább műveletlen bugrisokra, akik egyetlen dolgot tudnak hibátlanul: a hatalom seggét nyalni. Bizony, ilyen időket élünk. Mi már régen, a tudós urak és hölgyek pedig mostantól.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.