Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gulyás Márton és a körkörösen meghajlított valóság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A tegnapi napon belefutottam egy cikkbe, amely Gulyás Mártonnal foglalkozott. Az oka ennek az volt, hogy az Act of Democracy nevű, Amszterdamban két évente tartott fesztiválon meghívott vendégelőadóként vett részt. Gulyás – a videó tanúsága szerint – beszélt többek között a hazai politikai helyzetről, a választások körüli csalásgyanús eseményekről, valamint arról, hogy a Fidesz úgy szerzett kétharmadot, hogy nem kapta meg a szavazatok kétharmadát. Ezzel viszont nem értett egyet Hollandia magyar nagykövete Dr. Kocsis András, így – mondanám, hogy megpróbált vitába szállni, de nem ez történt – megpróbálta kioktatni Gulyást.

Az, hogy Gulyás Márton pontosan miről is beszélt a fesztiválon, nem igazán derül ki az általa posztolt videóból, az azonban biztosan tudható, hogy kormányellenes hangot ütött meg. Így tehát Kocsis András megpróbálva menteni a mundér becsületét, elkezdte isteníteni a kormányt. Noha elvileg egy kérdés miatt szerette volna megkapni a mikrofont, kérdezni mégsem kérdezett semmit. Kérdés helyett igyekezett ledorongolni az oda vendégelőadónak meghívott Gulyást.

Miközben a magyar nagykövet a dialógus fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy az arrogáns kijelentések nem segítenek, képtelen volt vitába szállni Gulyás Mártonnal. Sőt. Pont a nagykövet által fontosnak tartott dialógust szerette volna lefolytatni Gulyás, Kocsis azonban elmenekült a kérdések elől. Sem vitába szállni, sem interjút adni nem kívánt a Magyarországot Hollandiában képviselő sufnidiplomata. A fideszes diplomácia felső foka tehát valami ilyesmi: mondok valamit, de azzal ellentétesen cselekszem. No, nem mintha Kocsisnak nem lett volna kitől tanulnia…

Ez lenne a hír egyik része, konkrétan az a része, ami a történetet alátámasztja, és amiről videófelvétel is készült. Ezzel mégsem volt vége a történetnek. Ugyanis a kormány valagában tenyésző Origo is lehozta a történetet, viszont annak nem sok köze volt a valósághoz. Hogy ez már Steve Bannon – a fake news egyik Magyarországra invitált fenegyereke – áldásos tevékenységének köszönhető, vagy az Origo szerkesztői maguktól ennyire zseniálisan buták, az még kérdéses. A cikk egy olyan párhuzamos valóság képét festi le, ahol Gulyás Márton lebukik, ahogy elvtársai előtt a szent hazát mocskolja.

Az Origo (és azóta már persze körbeért a történet a lakájmédia tengelyén) szerint nem történt más, mint hogy Kocsis tönkretette Gulyás mestertervét, ami abból állt, hogy Gulyás külföldön mocskolja Magyarország jó hírnevét és valótlan állítások tucatjaival próbál meg uszítani. Az Origo szerint ugyanis Kocsis elmondta a valóságot a hazai helyzetről. Szó szerint pedig:

Ezen a kiváló rendezvényen váratlanul megjelent Dr. Kocsis András, Magyarország holland nagykövete is, aki megvédte hazánkat az összegyűlt sorosista, liberális publikum előtt.

Kocsis tehát megvédte a hont, így Szijjártó Péter és talán még Orbán Viktor is büszke lehet rá, hisz jól odamondott Gulyás Mártonnak. Legalábbis ezt ő maga, illetve az Origo így látja, ez pedig elég is lehet számukra. Kit érdekel a való világ? Kit érdekel az igazság, amikor Orbán Viktor szerint akár a valóságot is képesek vagyunk meghajlítani? Ezt Kocsis András és az Origo is tökéletesen végrehajtotta, úgy meghajlította a valóságot, hogy ők maguk is részeseivé váltak annak.

Kocsis megvédte a hazai választási rendszert is, mely szerinte a szabályoknak megfelelő, így a választáson kétharmadot szerző Fidesz legitimitását megkérdőjelezni badarság. A választáson tehát nem történtek visszaélések és csalások, mert Kocsi András azt mondja.

A megfélemlítő és idegenellenes retorika, a média elfogultsága és a nem átlátható kampányfinanszírozás szűkítette a valódi politikai vita terét – korlátozva a választókat abban, hogy teljes tájékozottság birtokában dönthessenek.

A fenti sorok az EBESZ munkatársainak véleményét takarják, akik a hazai választások idején, mint független megfigyelők voltak jelen Magyarországon. Az EBESZ ezen kijelentésére persze megvolt anno a kormány reakciója is, miszerint a szervezet túllépte hatáskörét a választásról kiadott jelentésének egyes megállapításaival. Vagyis a kormány nehezményezte azt, hogy valaki szóvá meri tenni a választások kérdéses részleteit.

Itt sem történt más: Kocsis a kormány képviseletében – hogy őt a Fidesz személyesen kérte-e fel a megjelenésre, vagy magától volt ilyen buzgó, azt nem tudjuk – próbált meg hazugságokat elhitetni az ott összegyűlt hallgatósággal. A videó alapján nem Gulyás volt az, aki a kérdések elől az épület felső szintjére menekült, hanem Kocsis. Nem Gulyás volt az sem, aki arrogáns módon, kérdések helyett megpróbálta kioktatni a meghívott vendégelőadót, hanem Kocsis.

Nos, tehát magyarra fordítva nem történt más, mint az, hogy Gulyás lebukott. Lebukott, hogy a Soros által kitartott, és főállásban a spekuláns szócsöveként tevékenykedő bukott provokátor külföldön próbálja lejáratni hazánkat (origo.hu)

A tények mindenesetre továbbra sem zavarják az Origo szerkesztőségét. Meg a többieket sem. Élnek tovább az általuk kreált párhuzamos valóságban, ahol mindenki Soros György által kitartott, liberális provokátor. Mindenki migráns, de leginkább mocskos hazaáruló. Ebben a párhuzamos világban Orbán Viktor Európa ura, aki úgy ugráltatja a világ vezetőit, ahogy ahhoz kedve szottyan. Minden negatív hír a kormány háza tájáról pozitívvá válik az Origo szerkesztőségében és minden vereségből győzelem születik. Reméljük mind Kocsis, mind pedig az Origo szerkesztősége büszke magára, ugyanis az Orbán Viktor által létrehozott valósághajlítást tökéletesen végrehajtották. Ezúton is gratulálunk nekik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.