Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ezért a teljesítményért még gőgösebbek is lehetnének, mint amilyen felfuvalkodottak pillanatnyilag

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Gőg

Mikes Mirtill: E- mail Rodostóba

A tatámék mindig mondják, hogy nagy esze van kendnek! Én lüke azt hittem, hogy azért mondogatják, mert kend nem jött ide ebbe a pocsolyába, hanem eszegeti odakint a jómódban a törökmézet, esetleg az itthoninál olcsóbb magyar almát kedvére. De nem! Illetve is.

A nyári konyhában megtartott trianonibúsulóson azután az öregek levezették a mit, miért, hogyan, meddig és kinek az anyja virágárus. És, ha nem is összefüggően, de most már sejtem. Mert a Micike néni férje nem tud már járni és a tévé előtt ül és a fél utca helyett ő nézi a tévét. Tévénézőképviselő. 

Aztán valamelyik gyerek a pártállami adóra kapcsolta véletlenül a készülékét. Mert akkor épp valami állatot mutattak (becsszó, nem én kapcsoltam). Mert ő állatosakat szeret nézni, nem ilyen beszélő igazolványképeket, de a távkapcsolóba majd a megfelezett rokkantnyugdíjból tudnak elemet venni, és arra mentek be a szobába, hogy a Micike néni férje nagyon hörög, meg levegő után kapkodna, ha tudna, és folyik a nyála, pedig csak köpni szeretett volna. És a Micike néni elmesélte nálunk a nyári konyhában a nagyiéknak, hogy a férje látta a tévében a kötcsei szellemi holdudvart, az intellektuálist. Attól lett rosszul. (Vajon mi lehet az az intellektuális, ami ilyen rohamot vált ki?)

A mindent összeolvasó Marci bácsi próbálta védeni ezt a nemzetmentő szellemi műhelyt, de csak rosszabb lett a helyzet. Mivel fogalmam sincs, mi bajuk lett a Marci bácsi mondandójától, csak írom, amit mondott, és kend majd eldönti jó- e ez nekünk.

Azt mondta a Marci bácsi, hogy az európai kultúrkörben gyökerezik, meg interdiszciplináris ez a mai magyar politikai kurzus (ezt majd kend kibogarássza a szótárból, hogy mi a francot jelenthet):

A gyerekeket elveszik a családtól és reggeltől estig a papok mossák az agyukat és tömik a fejüket, mint a Franco idején a spanyol diktatúrában.

Létrehozták a hivatásrendeket, hogy minden foglalkozást állami ellenőrzés alatt tartsanak, mint Mussolini fasiszta diktatúrájában.

A sorosozással pontosan olyan zsidóellenes propagandát folytatnak, mint Goebbels a hitleri diktatúrában.

Ráadásul ők az egész országból Gulágot csináltak, mint Sztálin.  

Mindezt rövid idő alatt, és a nép zokszó nélkül behódolt, és a Marci bácsi szerint ezért a teljesítményért még gőgösebbek is lehetnének, mint amilyen felfuvalkodottak pillanatnyilag.

Na, erre mondta a tata, hogy legalább kend jó helyen van, de azt továbbra sem értem, hogy a jómódú kötcsei hűbéresek anyukájai miért árulnak virágot.

Bütyökfalva,2018. június 4.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.