Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Baráti ölelés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem túlságosan izgalmas hír, mert mi közünk van hozzá? A kormánymédia nem feszegeti, a fideszes dalnokok nem susogják, vagy éppen üvöltik a hívek fülébe, bár mintha ébredeznének propagandistáék. Mondhatni, mély kuss van a dologról, szép csöndesen átsiklunk felette. Orbán Viktor kebelbarátja és harcostársa a migránsok és Soros György elleni küzdelemben, megbukott.

Nikola Gruevszkiről van szó, aki Macedónia miniszterelnöke volt tíz éven keresztül, 2016-ig. Majd elbukta a királyságot, le kellett mondania, a miniszterelnöki posztot párttársa vette át. A nagyarányú tüntetések hatására a kormány megingott, a kormányépületekre dobált színes festékbombák miatt színes forradalomnak nevezett országos tüntetéssorozat elsöpörte a Soros György és a migránsok gyűlöletével, a macedón emberek mindentől való megvédésével, az ellenzék kerítésbontó, migránsbetelepítő céljaival kampányoló populista, magát jobboldalinak valló kormányt.

A tüntetéssorozat csúcspontján, amikor a kormánypárt bukása már biztos volt, az akkori köztársasági elnök – Gjorge Ivanov – nem fogadta a helyzet rendezésének céljából összeállított EU delegációt, hanem farokfelvágva elrohant. Hogy hová? Hát Orbán Viktorhoz.

A kétoldalú kapcsolatok folyamatos erősítése és Macedónia euroatlanti integrációjának elősegítése volt a legfőbb téma Orbán Viktor miniszterelnök és Gjorge Ivanov macedón köztársasági elnök hétfő délutáni megbeszélésén, az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Orbán Viktor a tárgyaláson hangsúlyozta: Magyarország baráti érzelmekkel viseltet Macedónia iránt. A kormányfő rendkívül nagyra értékelte a macedón segítséget, amelyet az ország Európa védelméhez nyújt a balkáni migránsútvonal zárva tartásával – közölte a sajtófőnök. (MTI – 2017. március 20.)

Európa védelmezője nem tudta megvédeni a Putyinnal szintén jó viszonyt ápoló, a nemzeti megvédés oltárán ugrándozó barátját és annak pártját.

Nikola Gruevszki 2017-ben pártjával indult a helyhatósági választásokon. Mégpedig aktív fideszes segítséggel. A kampányban Gulyás Gergely és Németh Zsolt támogatta, életnagyságban, személyesen. Mert első a barátság és a migránsok elleni harc. Akkor, 2017 októberében volt téma utoljára propagandáéknál Nikola Gruevszki és Orbán Viktor szívmelengető barátsága. A PestiSrácok készített interjút a jóemberrel, vastagon kiemelve, hogy Gruevszki szerint Orbán Viktor Európa védelmezője. Meg persze az ő védelmezője is. Mármint az volt. Gruevszki és pártja brutálisan eltaknyolt a választásokon. Azóta valamiért a fideszes propagandisták nem nagyon foglalkoznak az egykori baráttal.

Mostanában jelent meg a hír, hogy Gruevszki nemzetmentő pajtás börtönbe vonulhat két évre. Jelenleg öt ügyben folyik ellene vizsgálat korrupciós és egyéb visszaélési ügyekben. Ezek közül az egyikben – egy közel 200 millió forint értékű páncélozott autó törvénytelen beszerzését (amit aztán gyorsan el is adtak) – látta bizonyítottnak a bíróság és egyelőre még nem jogerősen két év börtönnel jutalmazta. A többi ügy, melyekben a vizsgálatok még zajlanak, jóval húzósabb.

Ezen a ponton jelent meg ismét egy hír a Fidesz háza tájáról. Az Alapjogokért Központ közleménye. Ide teszem, mert nagyon vicces:

Az Alapjogokért Központ szerint „Soros György hálózata” áll Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök elítélése mögött.

A szervezet keddi elemzése úgy véli, hogy a hálózathoz tartozó civil szervezetek keltette káoszban megbuktatták „a tömeges migrációt ellenző kormányfőt„, majd az Európai Unió és az Obama-adminisztráció nyomására felállított speciális ügyészi szervezet révén jogilag is ellehetetlenítették. 

Gruevszki kormánya komoly eredményeket ért el a migráció feltartóztatásában, ezért a Macedóniában is igen aktív Nyílt Társadalom hálózat és szövetségesei őt terveik akadályaként, veszélyforrásként azonosították – írták

Az elemzés szerint „Soros György hálózata” a migrációs útvonalak szempontjából fontos Macedóniát kísérleti labornak tekintette, hogy „kipróbálják, eszméik hogyan működnek a gyakorlatban„.

Ennek a kísérletnek a része a macedón belpolitikai élet instabilitásának kihasználása, további destabilizálása – írták.

A „politikai nyomásra létrehozott” speciális ügyészi szervezet révén pedig „sakkban tarthatóak azok, akik nem osztják a nyílt társadalom határok és határvédelem nélküli ideáját” – vélekedik az Alapjogokért Központ.   

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt május 23-án két év börtönbüntetésre ítélte egy szkopjei bíróság hivatali visszaélés vádjával.

A vád szerint Gruevszki miniszterelnökként politikai befolyását latba vetve, törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót a kormány, voltaképpen saját maga számára 600 ezer euróért (191,28 millió forint). (MTI)

Az Alapjogokért Központról csak annyit, hogy magát független, civil szervezetnek valló akármicsoda igazgatója, Szánthó Miklós a saját szájával mondta Baló György műsorában (arra a kérdésre, hogy milyen pénzből működik a szervezet):

A Polgári Magyarországért Alapítvány, ez a Fidesznek a pártalapítványa, illetve többek között jegybanki alapítvány is, és én személy szerint nagyon büszke vagyok rá, hogy akár Balog Zoltán, akár Kövér László, akár Matolcsy György támogatásra érdemesnek tart minket.

Valóban tök függetlenek ők. Mint a CÖF.

Tehát adva van Nikola Gruevszki, Orbán Viktor kebelbarátja. Aki 10 éven át építgette kicsit szélsőjobbos, kicsit Putyinbarát, némileg korrupt, egy hangyányit megfélemlítő és elnyomó rendszerét Macedóniában. A vádak (és ezek a vádak bizonyítékokkal vannak megtámogatva) szerint Gruevszki 20 000 macedón (ellenzéki politikusok, újságírók, bírók, ügyészek, rendőrök) illegális lehallgatásáról szólnak. Szintén a vádak szerint ezeket az illegálisan a kormánypárt és főleg Gruevszki birtokába jutott információkat használta Orbán legjobb barátja arra, hogy megzsaroljon, megfélemlítsen, vagy tönkre tegyen olyan embereket, akik veszélyeztethették volna a hatalmát.

A színes forradalomban nem sok-sok Soros György vonult utcára és döntötte meg a diktatúrát építgető rezsimet, hanem az ország polgárai. Ez Alapjogékat nem igazán zavarja.

Tanulság is van: ha egy ország polgárainak elegük van egy kormányból, nincs az a zsarolás, sem az a megfélemlítés, ami vissza tudná őket tartani attól, hogy megdöntsék a rezsimet.

Mondom ezt abban az országban, ahol az új törvények hamarosan lehetővé teszik, hogy azt hallgassanak le, figyeljenek meg a kormány szolgái, akit csak akarnak. Ebben az országban, ahol a kerítésépítésen, a hon és az identitás megvédésén, Putyin ajnározásán, Soros György feketére mázolásán, a migránsokkal való riogatáson és a gyűlöletkeltésen kívül a korrupció és az esztelen gazdagodás virágzik teljes erőből, minden más hullaszagtól bűzlik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.