Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden kedves állampolgárt köszöntünk Európa legszabadabb országában!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hamarosan érkezik a nyár, ezzel párhuzamosan pedig az állam ismét lehetőséget ad a Kádár-korszak besúgóinak, hogy újra egykori fényükben tündökölhessenek. Július elsejével ugyanis olyan változások következnek be, melyek szerint egy büntetőeljárás megindításához többé nem lesz szükség bűncselekmény gyanújára. Ehhez elég lesz az is, ha valaki bűncselekmény elkövetőjeként szóba jöhet. Magyarul bárki, akit a szomszéd néni, vagy az erkélyen hallgatózó bácsi gyanúsnak vél, az bizony ezentúl bűncselekmény elkövetője lehet, de legalábbis annak gyanúja fennáll. Igen, ez ma Európa legszabadabb országa, kedves barátaim.

Ez az Európában, – de lehet a világon – is egyedülálló módszer július elsejétől adhat újra lehetőséget a házmestereknek, hogy bemószeroljanak mindenkit, aki számukra valamiért nem szimpatikus. Persze nem csak számukra jelenthet ez egy komoly lehetőséget, hanem a hatalom számára is, akik bármiféle indokkal ráküldhetik a titkosszolgálatokat azokra, akiket el akarnak hallgattatni. Ezzel a lehetőséggel élve Juhász Péterek és Hadházy Ákosok házait, lakásait kamerázhatják be és hallgathatják le, mindenféle valós ok és bizonyíték nélkül. Vagyis megalapozhatnak egy eljárást, korábban illegálisnak számító módszerek használatával.

A megfigyelt illető lakását bekamerázhatják, telefonját lehallgathatják, elektronikus levelezését megfigyelhetik, azonban ez még messze nem minden. Ugyanis ezek után lekérhetik adóbevallását, egészségügyi adatait,vagy épp bankszámla információit. A határ tehát a csillagos ég. Azonban ez csak a törvény alapja, ettől az bőven továbbmegy. Magyar György ügyvéd blogjában ezt pontosan ki is fejti, lássuk hát a törvénytervezet egyik idézett részét:

… akiről megalapozottan feltehető, hogy a bűncselekmény elkövetőjeként szóba jöhető személlyel közvetlenül vagy közvetve kapcsolatot tart…

Vagyis a hatóságok bárkit követhetnek és lehallgathatnak ezek után, aki szerintük gyanús. Visszatér tehát az az idő, amikor az ember megválogatta, hogy kivel beszélget, használ-e telefont, vagy inkább csak személyesen találkozik egyes személyekkel. A Tanú című film ismét megelevenedik, az egykori beépített ügynökök pedig ismét reaktiválhatják magukat, hisz újra feladatuk lesz. A hatalomnak ismételten szüksége lesz ezekre a gerinctelen besúgókra, akik képesek a saját anyjukat is felnyomni, ha azzal – úgy érzik – segítik a rendszert.

Ha esetleg – bármennyire is szerette volna a besúgó, de valamiért – nem találják még csak nyomát sem bűncselekménynek, úgy a nyomozást anélkül szüntetik meg, hogy erről a megfigyelt állampolgárt értesítenék. Vagyis a hatalom akár hónapokig figyelheti anélkül, hogy ezt valaha is megtudná az egykor megfigyelt személy. Ha valami, hát ez a totális diktatúra egyik fontos eleme, mely olyan hatalmat ad a kormány kezébe, amivel képes szinte bárkit eltakarítani az útból, aki valamiért szúrja a vezetés szemét.

Politikusok és újságírók kerülhetnek a kormány célkeresztjébe, mely ezentúl bármiféle valós ok, vagy indok nélkül megindíthatja nyomozását a nem kívánatos személlyel szemben. Képzeljük csak el, ez micsoda adu ászt ad a hatalom kezébe akkor, amikor már így is képesek voltak politikusokat tönkretenni koholt vádak alapján? Ezután nem kell Hadházy autóját feltöretni egy ismeretlen személlyel, hogy az ott talált dokumentumokat a lakájmédiájukban leközöljék. Elég lesz a fent említett törvényre hivatkozni és azonnal megindulhat a titkosszolgálati megfigyelés.

Ezentúl nem lesz szent senki otthona, vagy személyes adatai, hisz azt a titkosszolgálatok bármikor bepoloskázhatják, ha arra indokot látnak. Márpedig lesz ott indok, ha valamelyik felső vezetőnek, vagy politikusnak az az érdeke. A kormány már bőszen építi ehhez a megfelelő apparátust, így eszközben biztosan nem lesz hiány. A legmodernebb lehallgatókészülékek és ügynökök sora fogja várni azt a pillanatot, amikor végre újra munkába lendülhetnek, hogy ezzel visszahozzák azt az időt, amikor besúgók országa voltunk. Az áprilisban megszerzett kétharmad pedig biztos utat jelent az új törvény számára, így már csak a visszaszámlálás maradt hátra, majd a rettegés időszaka. Minden kedves állampolgárt köszöntünk Európa legszabadabb országában!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.