Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A struccot kell a Nemzeti Elnyomó Rendszeri Turizmus logójának kinevezni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Ésszerűség

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Drága Kelemen bácsi! Ne tessék hazajönni, mert azt beszélik a népek, hogy itt most anomália van! Ez nem tudom mit jelent, de valószínűleg fertőző lehet, mert megint növelték az államtitkárok számát és ebből arra lehet következtetni, hogy a hivatali agyat tompíthatja ez a kór, és miatta most a kétharmados kormányzás három helyettes államtitkárral ad ki egy egész államtitkárt.

Biztos tetszett már találkozni azzal a kifejezéssel, hogy „fegyvernek látszó tárgy”.  Gondolom az „ész-szerű” is ilyen lehet, ami nem azonos az esztelenséggel, mert valami van ott, csak nem az valójában, aminek látni véljük. Nem akarnék ebbe nagyon belebonyolódni, mert máris belebonyolódtam. Mert most olvasta a nagyi az újságból, hogy a felcsúti udvartartástól eltávolodott az értelmiség és most helyettük értelem nélküli értelmiséget helyeznek hivatalba és ezek majd engedelmesek lesznek, mert a szakértelem nem zavarja meg a gondolkodásukat, mert ők csak haszonleső számítók, akik gondolkodás nélkül engedelmeskednek. Azért alkalmasak, mert erkölcsi gátlásuk eddig se volt, mindig a haszon után cserkeltek. Ettől nagyon alkalmasak, hogy ész nélkül, parancsra cserkelnek, mint a bozótosba küldött vadászkutya. A cserkész, az más. Ha eszembe jut, majd arról is írok, ha odajutok. De mégis írom mindjárt, mert elfelejtem.

A választás előtt az ő pénzéért, utána meg a mi pénzünkön gyerekekkel fotózkodó pocakos bácsi (aki nem olyan hajlamú, hogy másképpen szereti a gyerekeket, de anyu mondta, ez nem igaz, mert ez csak a saját kölykeinek vesz el tőlünk mindent). Tudja, ez az a bácsi, akihez nem szólhat halandó, főleg ha borzas, meg zakója sincs. Na, ő mondta a minap, hogy: „ A kormány és a cserkészek közös értékalapon állnak”. A Pista bácsi szerint nem csak állnak, hanem egyenesen lábbal tiporják például a lelkiismereti szabadságot. Többek között a politikai pluralizmust már el is taposták.

De ezekhez a dolgokhoz én nem értek. Örülök, ha valahogy kikecmergek egy-egy bonyolultabb mondatból. Mire leírom, máris mondják a másikat, és sokszor sík ideg tudok lenni, de nem panaszkodom, csak a tisztánlátás végett írom kendnek, hogy nehogy már azt gondolja kend milyen fáklyás- (bocsánat, haladok a korral és rendszert váltok) kör-menet nekem a tudósítás írása.

Amivel én a saját eszemből előhuzakodnék az a nemzeti logó pályázat. Arra beneveznék, de nem a turullal, ezt előre hangsúlyozom. Mert a Ráhelkének már most két lányt kell kistafírungozni. Márpedig ha a turisták csak keringenek, meg átrepülnek az ország felett, mint a turulmadár, abból nem tudnak a hercegnői vők soha saját lábra állni. A struccot kell a Nemzeti Elnyomó Rendszeri Turizmus logójának kinevezni, a stadionokat telihordani térdig érő homokkal és a turisták búsás belépődíjért nézhetnék, hogy a struccnak beöltöztetett közmunkások mennyi ideig képesek a homokba dugni a fejüket. Persze az Unió, és főleg a demokrácia miatt (mert az Európai Néppártot se kellene szegregálni, meg diszkriminálni, azért mert mi nagyon magyarok, meg nagyon keresztények vagyunk) néhány néppárti és ellenzéki politikust is beáshatnánk, mert azok rutinosak, „magyar ügyben” már régen a homokba dugták a fejüket. Oxigénhiányosra torzult ábrázattal biztos világszámok lehetnének!

Csakhogy gond van! A stadion beléptető rendszerek nem működnek kormány kompatibilis módon, meg nincs jogszabály, hogy oszlopban vagy vonalban sorakozzanak a bámészkodni vágyó turisták. Nincs törvény, pontosabban van, csak nem úgy, nem olyan, meg nem, mert ezek a Bíróságok nem. Most.

De az ország fejének fejben már megvan, csak még nincs kiterjesztve, ezért nem tudják beterjeszteni. Viszont már az óriásplakátok és a Kormányzó Úr Őfőméltóságával folytatható konzultáció nélkül is van olyan fajtaörökítésre felesküdött honleány, aki komolyan veszi a népesedési tervcélokat. Szegény biztosra menne és ebből a célból több udvarlót is megpályáztatna (természetesen fajtiszta magyar keresztényt), de nem tisztázott még, hogy személy szerint kinek a kapujában, hány főben maximálnák a gyülekezési jogot, hogy ne zavarják a szomszéd nyugalmát. Kormányzati iránymutatás már van: „ A törvény majd ezt egyrészt szabályozza, másrészt az alkalmazásáról szóló rendelet fogja tisztázni. Nyilván az ésszerűség határain belül kell maradni”.  

Ennyi a bizonytalanság, amit én látok. A föld még nem nyílt meg alattunk, mert a községháza előterében a nemzeti múltunkra visszarévedő közmunkában községházát takarító, önkéntesként meg a polgármester úrnak tyúkot kopasztó Mariska néni kirakta a köpőcsészét a sarokba, az Alaptörvényasztal helyére, és a propaganda minisztérium által kereszténynemzetire torzított önkormányzati dizájner takaros piktogrammal tudatja mindenkivel: Padlóra köpni tilos! (mivel a fél falu már nem ismeri a betűket, mert írás – olvasás tanulása helyett napocskákat rajzolunk a kamarás úr jóvoltából.)

A múltból előbukkanó köpőcsésze és a posztmodern piktogram együttesen szimbolizálja, hogy a mi falunkban a Horthy rendszer restaurációja befejeződött. Csak most a cselédek a költségvetés hiánya miatt bizonytalan ideig nem jogosultak a komencióra. Érjék be azzal a csomagocskával, amit már két éve az uniós pénzből jussként, és nem a magyar kormány ajándékaként kellett volna megkapniuk. Érti? Nem? Na, erről beszélnek, akik még szólni mernek!  Fülbesúgva.

Bütyökfalva, 2018. május 29.

Mirtill

P.S: Most mondja a Juliska néni, hogy ma zsidózós nap lesz a parlamentben, meg reaktiválják a Werbőczyt. Jó hírek ezek kendnek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.