Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Maximálisan meghálálta a beléje helyezett bizalmat és közpénzt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alighanem szombat reggel van, ki-ki maradjon a helyén, a kukát nem ma kell visszatolni, vagy ha igen, nekem akkor se. Mindenesetre, ha már így feltámadtam, jó reggelt kívánok mindenkinek! Arra gondoltam, hogy felvillanyozom a mai napunkat és idepakolok egy fotográfiát, ami már megint többet mond akárhány gondosan összeválogatott szónál:

Schmidt Mária csilliárdos NER-ideológus a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet főigazgatója Milo Yiannopoulos előadásán (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Istenem, az a csodálat, az az átszellemült, rajongó bárgyúság azon az ábrázaton. Hát a nagy Milo tart előadást Budapesten, a magyar közpénz dicsőséges színpadán, ahonnan kizárták a közt. A muszlimok, a nők, a menekültek, a transzneműek, a kiskorúak védőszentje, aki saját homoszexualitása ellenére páros lábbal szokta gyalázni a melegeket, a politikai kommentátornak álcázott alt-right ripacs és prémium troll, aki a megbotránkoztatásból és a szélsőséges politikai inkorrektségből épített magának szánalmas ismertséget és kétes rivaldafényt, és akit nagy erőkkel ugrál körbe a Fidesz holdudvar apraja és nagyja. Jó, tudom, a Szabolcs megyei nyomorban ennek nulla a hírértéke, valószínűleg egy fél országnak fingja nincs arról, ki az a Schmidt Mária, hogy ki az a Yiannopoulos, arról következésképpen még annyira se. Pedig. Maximálisan meghálálta ő a beléje helyezett bizalmat és közpénzt. Az MTI tudósításából azt olvastam ki, hogy a csávó olyan dumát nyomott le a terror nagyasszonyának legnagyobb gyönyörűségére, ami az állampárt és külön Orbán Viktor akármelyik szellemi méregtől áthatott megszólalását is simán megszégyenítette.

Csak a lényeget: Viktor a király, egy nemzetközi ikon, az iszlámnak nincs helye Európában, Magyarországot és őhomoszexualitását egyaránt a hitük miatt gyűlölik, az Európába érkezőkkel háborúzni kell, mert megtámadtak minket, Soros György az ördög, a politikai korrektség pedig egy rákos daganat, viszont a magyarok a szabadságért folytatott harc éllovasai. Vastaps, Milokám! Remélem egyetlen Schmidt szem sem maradt szárazon, mert ez valóban egy fergeteges produkció lehetett. Azt nem tudom, vágja-e ez a szép ember, hogy miközben ő fröcsögve tolta a szabadszájú féligazságait, a magyar sajtót Mari néni kicenzúrázta a helyszínről? A büdös francot tudja szerintem. Mindegy, hátha a listázás királynője most egy időre kielégült és békén hagy a faszságaival. Nem, ez soha nem fog kielégülni, ameddig lefetyelnivalója van Orbán ánuszrózsája körül.

Tegnap vicceskedett az LMP nevű ellenzéki (?) párt is, és sikerült nem mindennapi megrökönyödést okozniuk. Nekem legalábbis. Nagy rajongója vagyok én az ő munkásságuknak egyébként is, de azt meg tudja valaki indokolni, hogy Sallai Benedek pártból való (egyelőre nem jogerős) kizárásának híréről miért a PestiSrácok nevű fideszes faliújság értesült elsőként? Ja, hogy Sallai nekik vette fel a telefont elsőként? Akkor nem szóltam.

Aztán itt vannak az LMP fegyelmi bizottságának további nagyszerű döntései, amelyekkel akkor sem tudnék mit kezdeni, ha véletlenül azt gondolnám, hogy az egyenlő távolságtartás pártja valóban a Fidesz ellenzékét képezi. Kezdődött a történet Hadházyval, akit két évre eltiltottak attól, hogy bármilyen pártbéli tisztségért induljon, mivel egyeztetett az MPSZ-vel, holott a Schiffer szellemisége által bearanyozott párt döntéshozói testületei erre nem bólintottak rá. Remélem, közben figyelembe vették a politikus kérését és súlyosbították a kommunista szellemiségű határozatot négy évre.

Aztán ott van Kassai Dániel, aki visszalépett Budapest 15-ös választókerületében, ahol az MSZP jelöltje, Kunhalmi Ágnes simán legyőzte a fideszes indulót. Ez valószínűleg igen szar hír lehetett az LMP-nek, mert Kassait a fegyelmi bizottság öt évre eltiltotta attól, hogy a párt színeiben bármilyen választáson elinduljon, se országgyűlési, se önkormányzati, se EP-választáson nem indulhat LMP-sként. Jó, tudom, elempéék megindokolták, hogy Kassait miért kellett ilyen keményen megszopatni: mert ő volt az első renitens, ha ő nem lép vissza, bizonyára másnak sem jut eszébe. Helyes.

És akkor a slusszpoén: a Barta János nevű ember, aki elismerte, hogy a Fidesz gyűjtött számára ajánlásokat, mindeközben 1 év büntetést kapott. Mert a Fidesszel össze lehet dolgozni, ha úgy alakul, az ellenzékkel való összedolgozásnak azonban sokkal súlyosabb következményei vannak. És az a baj,  hogy ha a külső szemlélődő baromira nem vágja, hogy ezt így mégis hogy, és felmerül benne, hogy a Fidesz ellenzékének baromira nem így kellene viselkednie, akkor meg vannak sértődve, akkor az LMP-s rajongó kitér a hitéből. Hadházy kommentárja viszont több mint sokatmondó: nem örülök, hogy az LMP-ben azokat büntetik, akik a Fidesz sikerét próbálták akadályozni. Pont.

Azt hiszem az én esetemben is a sűrű undor és megvetés a megfelelő kifejezés arra, amit Kövér László kapcsán érezni szoktam, akár megszólal, akár nem, csak egyszerűen róla van szó, úgyhogy mindenkit megkímélet a négy hálószobás, két fürdőszobás új rezidenciájának részleteivel való foglalkozástól. Pedig.

Najó, ehelyett elmondom, hogy semmi hírértéke nincs annak, hogy Orbánnal egy fotóra került Orbán svájci bankára és Trump egykori kampányfőnöke. Jó, ez még az a fotó, ami a minap készült, amikor Bannon összeborult Felcsút híres szülöttével. Utólag tűnt fel, hogy Douglas Murray brit író, Stephen K. Bannon, Trump volt kampányfőnöke és David P. Goldman amerikai közgazdász mellett Nagy István, Magyarország berni nagykövete is rajta volt azon a fotón, amit csütörtökön tett közzé az MTI a V4 Európa Jövője konferenciával kapcsolatban. Azt, hogy a libanoni Audi Bank egykori vezetője, perpillanat berni nagykövet mi a túrót keresett a Schmidt-féle botránykonferencia előadói mellett Orbánnál éppen pont most, az mindegy is. A miniszterelnökség kussol a magyarázatról. Nincs itt semmi látnivaló.

Mivel túlléptem a keretet már megint, külön írásban fogok állást foglalni azzal kapcsolatban, hogy egy autista fiatalt félholtra vertek Dunaújvárosban. Miközben mi azon csorgatjuk a nyálunkat, hogy háborúzni kell az idegenekkel, mert idejönnek, megerőszakolnak, elveszik a kultúránkat és nekünk fel kell vennünk a hitüket, ha életben akarunk maradni. Miközben ok nélkül, magyarázat nélkül és következmény nélkül verjük agyon egymást. A nagyfene régi vágású, felsőbbrendű kereszténydemokráciánkkal, azzal.

Nekem már úgy is mindegy, úgyhogy pont ezt a zenét teszem ide, politikai inkorrektségből. Nekem bejön. Szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.