Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A magyar ember, aki a rendszerváltás után az országot visszajuttatta a feudalizmus és horthyzmus kevert korszakába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy olyan rendszerből érkeztem, mely ehhez képest maga volt a szanatórium. Sokan lebirkázták az itteniek közül a románokat úgy, hogy fingjuk nem volt az életükről és a politikai viszonyaikról, következésképpen az ott élő magyarokéról sem. Csak úgy zsigerből. Nem most volt, amikor én abból a rendszerből érkeztem egy szabad és általam soha nem tapasztalt jólétbe és demokráciába. (Kérem, senki ne kádározzon, mert egy ország nőtt fel abban a rendszerben és juthatott olyan kiváltságokhoz, melyekhez most sok pénz árán sem juthat hozzá.)

Szakmámat is tekintve pontosan fel tudtam mérni a kereskedelmi-gazdasági erőviszonyokat és sikereket. Ennek alapján elmondhatom, hogy a magyar ember, aki a rendszerváltás után az országot visszajuttatta a feudalizmus és horthyzmus kevert korszakába, az nem birka, hanem egyenesen analfabéta. Tehetetlen, gondolkodni képtelen, egységbe tömörülni és a közösségi alapelveknek megfelelni nem tudó, önálló döntésekre alkalmatlan, nemzeti jellegét elveszített, jellemhibás birka.

Ennek a nemzetnek – mint minden, a Balkánról a nyugati kultúra irányába törekvő nemzetnek – kell egy vezérkos, mert önmaga képtelen még a saját személyes jövőjét befolyásoló döntéseket is meghozni. A rendszerváltáskor dehonesztálták az elmúlt rendszert és minden 4 évben egy másik rendszert dehonesztálnak. Az Unióba való belépéskor minden birka azt hitte, hogy majd az Unió lesz szíves a nulla munkáért nekünk nyugat-európai béreket adni, nulla teljesítményért adnak vissza nem térítendő támogatásokat és így tovább. Emellett a magyar birkának volt bőr a pofáján és beleszart abba a kézbe, ahonnan ez az ország élt. Remélem, ez már nem sokáig fog így menni, mert ellenkező esetben a magyar birka soha nem fogja megtanulni megbecsülni a másikat.

Azt sem tudta követni, hogy a lakitelki ellenzéki kerekasztalnál eldőlt az ország újraelosztása, melyet aztán a könyvtárosból lett miniszterelnök azonmód fel is rúgott, „tetszettek volna forradalmat csinálni”. A Fidesz lekoppintotta ezt, de a birka nem vette észre ezt sem, mert a birka csak a saját tehenével van elfoglalva. Azóta is. Nem jött rá egyetlen politikus sem, hogy Orbán eddig altatta a demokráciát, a java ezután következik. A hatalmi ágakat úgy gyűrte maga alá, hogy esély ne legyen semmilyen megegyezésre, de még erőszakos rendszerváltásra sem, hiszen – remélhetőleg mindenkinek világos – itt már demokratikus rendszerváltásról eddig se nagyon volt értelme, de ezután egyenesen felesleges beszélni. És míg Romániában több százezres hadsereg állt át a felkelőkhöz, itt senkire nem lehet számítani csak egyre: hogy vérbe fojtják, ha kell.

Szóval birka! Előtted a következő 20 évnyi diktatúra, amit akartál, amire szavaztál, vagy amire nem szavaztál, mert vakartad a seggedet otthon. A bulizó tüntetések eredménye csak annyi, hogy sikerült a teljes letargiába küldeni még a maradék jóakaró erőket is.

Rendszerváltozás? Ugyan már! Kivel, mivel, mikor, miért? Felejthető.

Csoma Gábor

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.