Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz megbeszéli a híveivel a szaporodási rátát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Új ciklus, új nemzeti inzultáció. Mert azt zabálja a nép, mint kacsa a nokedlit. Egyszerűen imádják (mármint azok, akik elkötelezett hívek) és a Fidesz is imádja. Sok haszna van neki. Nem a Fidesznek, mert annak az ország szempontjából nincs haszna, hanem a nemzetinek nevezett inzultációnak van haszna. Egyrészt egy csomó pénzt ki lehet húzni a közösből és szétdobni a családban reklámköltségek és egyéb címszóval. Másrészt a hívek úgy érezhetik, hogy a Fidesz-kormány figyel rájuk, fontos a véleményük, lényegében közösen vezetik az országot. Holott nem. Harmadrészt szükség esetén lehet hivatkozni az inzultációra, akárhány válasz is érkezik. Mert azt soha senki nem ellenőrizte, mód sincs rá, hogy ténylegesen hányan válaszolnak és mit. Jó kis találmány ez. Többfunkciós.

Tehát fideszék nem adják fel a további levelezést. Ezt Hidvéghi Balázs lelkendezte el, ahogy azt is, hogy a következő milliárdok arra fognak elmenni, hogy megkérdezzék az embereket (höhö) a családokról és a demográfiai helyzetről. Értelme ennek is annyi lesz, mint az eddigi hülyeségeknek. Pontosabban még annyi sem, mert mit lehet ezen megbeszélni nemzetileg? Mi lesz a kérdés? Hogy kötelezővé tegyék-e a gyermekszülést? Ezentúl minimum két gyerektől számíthat családnak egy közösség? Vagy háromtól? Esetleg megkövezik nyilvánosan azokat, akik egy bizonyos kort elértek és még nincsen gyerekük? És mindezt azok az emberek fogják véleményezni, akik nagy valószínűséggel már bőven túl vannak azon, hogy gyermekük születhessen? Azok fognak véleményt mondani a fiatalokról, akik úgy gondolják, elég, ha van mit enni, egy gyermeknek nincs is másra szüksége? Olyanok ítélkeznek, akiket már nem érint az oktatás színvonala, akik nem igazán értik, hogy technikai forradalom zúgott el felettük és annyit tudnak a világról, amennyit Mészáros és Habony meg akar nekik mutatni? Az jó lesz.

A kiskorúsított társadalomnak az a része, aki élvezi és igényli a kiskorúsítást, átmászik a másik homokozóba és nagy komolyan úgy tesznek, mintha igazi sütit sütnének a homokból. Elhiszik, hogy bármi is azon múlik, mit válaszolnak mire. Nem értik, de el sem hiszik, hogy miközben ők örülnek a filléres homoksüti-formának, amiről úgy tudják, hogy ajándékba kapták, a fröccsöntő-kisiparos iszonyú árat fizettet érte, közben még a lakását is kirámolja.

A családokról nem egy pártnak kell beszélgetnie a híveivel, hanem a társadalomnak, első sorban a családoknak kell beszélgetni róla. Amennyiben nem egy pártról beszélünk, hanem egy kormányról, akkor annak sem az a dolga, hogy előre emésztett, egyféle módon megválaszolható kérdésekkel hülyítse azokat, akiket már nem szükséges tovább hülyíteni, hanem az, hogy olyan környezetet teremtsen az országban, ahol örömmel és biztonságosan mernek gyereket vállalni a fiatalok.

Ehhez persze az kellene, hogy a multik helyett a hazai vállalkozókat ösztönözzék, hogy segítség az országot abban, hogy magas hozzáadott értékű termékek előállítására álljon át az összeszerelőipar helyett, hogy minden létező módon és eszközzel támogassa az oktatást, és ahelyett, hogy néhány oligarcha és stróman kezére játszanák át a nemzeti vagyont, azt a köz javára használnák fel. És persze az is kellene, hogy a keservesen megkeresett adókat ne arra használják, hogy például nemzeti konzultációs költségnek álcázva a saját embereiknek juttassák, hanem arra, hogy a fiatal párok lakhatását megoldják, mégpedig nem a röghözkötésnek CSOK címszóval felpántlikázott formájában, hanem a mobilitást biztosító bérházhálózat kiépítésével.

Minden fideszes reklám ellenére Magyarországon a bérek rendkívül alacsonyak, a családi adókedvezmény legfeljebb azoknak kedvez, akiknek már van gyerekük, de azoknak biztosan nem, akiknek még nincs (márpedig a kulcs éppen a gyermekvállalás előtt állók kezében van), átlagbérből is nagyon nehéz felnevelni egy gyereket, ráadásul a közhangulat is olyan, ami nem igazán alkalmas a családalapításra.

Ezért azok a fiatalok, akik gyereket akarnak, de nem szeretnék, hogy napi gondokkal kelljen megküzdeniük, hogy esetleg majd ne tudják taníttatni a gyereket és ne tudják biztosítani számára azt, hogy azzá váljon, amivé válni akar, választásra kényszerülnek. Néhányan úgy döntenek, hogy vállalják a gyereket és lesz, ami lesz, mások ilyen környezetben inkább kivárnak, megint mások összecuccolnak és más országban próbálnak szerencsét.

Mindezt nem fogja megoldani sehány nemzeti inzultáció sem, ugyanis erről a továbbiakban sem a Fidesz dönt. Akkor sem, ha a hívei felhatalmazást adnak bármire. Ez a szomorú valóság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.