Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A leselejtezett pap után a Tízparancsolattal gyógyító doktor miniszter is engem akar nevelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Esze

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Már megint kezdi kend! Nem tud nyugodni a jó módjában! A tata mesélte, hogy hajdanán, amikor még reménykedtek itthon, hogy normális ország lehetünk véletlenül – bár már akkor is sok ütődött fészkelte be magát a parlamentbe, de a Parlament épületén belül állítólag parlamenti demokrácia volt-, kend fúrton-fúrt valami Tarpai illetőségű embert kerestetett itthon.

Ha jól emlékszem a Túri Kiss Dániel anyai nagybácsim fülét rágta kend folyvást, hogy keresse meg nekünk, mert nélküle huncut úri világ lesz itt. (már bocsánat, de így mondta a tata) Kend szerint e nélkül az Esze Tamás nevű Tarpai ember nélkül a népnek kutyaszar se marad! Az idegenek magyar zsoldosai mindent elkótyavetyélnek! A török kiűzése után is pont így esett! Nem mi kergettük ki a törököt, hanem a NATO. Néhány – most úgy mondják vállalkozó, meg politikus, akkor meg egyszerűen labanc volt a nevük- addig dörgölőztek ezekhez győztesekhez, meg jártak ki hozzájuk a tréning nevű divatos elnyomóképző tanfolyamokra, míg egykulcsos lett a személyi jövedelemadó, 27% az áfa, jött a kamatadó, a devizahitel, meg werbőczys lett a törvénykezés, jog a kényszermunkára, gályarabság, fedél nélkül. Jó, hát lehet, hogy pontosan nem így esett, de ne vesszünk el a részletekben, mert sose végzünk!

Az a lényeg, és a nagyi is mondta, hogy sokat leveleztek kendék a Dániel bácsival. Valahol meg is van talán a paksaméta, de az biztos, hogy nem gyerek – pláne nem lány gyerek – szeme elé való. ( Mondanom sem kell, hogy mennyire mélyen sért engemet ez a nemi diszkrimináció!) Mert a nagyi szerint kendék egymás között mocskos szájú férfiak, és pletykásabbak, mint a nők! Mondjuk ez utóbbi állítást egy három órás, nagyi által levezényelt közös piaclátogatás után nehezen tudom elképzelni. Mert alig hozunk valamit a banyatankban, viszont az MTI és a nemzetközi lapszemle egy hétig járhatna hozzánk hírekért. Most egy idő óta az a vezető hír, hogy hol, mennyiért, és milyen határidővel vállalnak és milyen műtétet, és ki halt meg kórházi fertőzésben a héten. Ez utóbbi leginkább a temetés, pontosabban a feketeruha mosás miatt fontos, mert ha esősebb az idő, akkor nincs ideje megszáradni a következő temetésig annak a nyomorult, kifakult rongynak, de nincs másik, szokta mondani a nagyi.

Szóval tudjon róla! A Tarpai ember itt majd 30 esztendeje sose került szóba! Most akkor mit csináljunk? Minden esetre, biztos, ami biztos, kend ne jöjjön haza, sőt imádkozzon értem. Kend közelebb van a szentföldhöz, nyilván a térerő is jobb ott, így tán célba ér az imádság. Márpedig nekem nagy szükségem van az Isteni beavatkozásra. Képzelje a leselejtezett pap után a Tízparancsolattal gyógyító doktor miniszter is engem akar nevelni!  

Bütyökfalva, 2018. május 12.                                                      

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.