Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az összes határon túli szavazatot a kukába kellene dobni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor zokon vette, amiért a Kúria érvénytelennek nyilvánított 4000 levélszavazatot, így egy mandátummal kevesebbet kapott a Fidesz. Nem mintha egy percig is érdekelne, hogy Orbán Viktor mit nehezményez és mit nem, mert őt sem érdekli bárki más, több millió ember kínja, pedig ő azért kapja a fizetését, hogy érdekelje. Azonban tegnap a hangzatos nevű, ám teljesen ismeretlen (én sehol nem leltem nyomát ennek a szövetségnek, az biztos, sem bármi más megszólalásukat ezt megelőzően) állítólagos jogász szövetség tiltakozik, mert tiltakozni még mindenkinek jogában áll. Akár létező, akár nem létező szövetségről van szó.

Budapest, 2018. május 7., hétfő (OS) – Tiltakozunk a Kúria alapjogot sértő joggyakorlata miatt! A Kárpát-medencei Magyar Jogász Szövetség veszélyesnek, a jogállamiság elvével össze nem egyeztethetőnek tartja a Kúria döntését, amely több mint négyezer honfitársunknak a választáshoz való alapjogát sértette meg.
Magyarországon nem ritka az a bírói jogalkotás, amely az Alaptörvénnyel ellentétes módon, súlyosan sértve a jogbiztonságot, a jogszabályok önkényes, kiterjesztő értelemzésével a jogkereső állampolgárok számára kiszámíthatatlanná teszi a bíráskodást.A Kúria választási eredményeket érintő legutóbbi döntése élő példája ennek a gyakorlatnak.

 A Kúria  ezúttal a határon túlról szavazó magyar állampolgárok választáshoz való alapjogát csorbította olyan kiterjesztő jogértelmezéssel, amely nem vezethető le a választási eljárásról szóló törvényből. Több mint négyezer szavazat megsemmisítésére került sor azért, mert a Kúria számára a választási  eljárásról r4endelkező törvénnyel szemben – elfogadhatatlan  a kiküldött válaszborítéktól eltérő borítékban szavazni. Az Alkotmánybíróság állásfoglalása ezzel szemben az, hogy nem lehet alapvető jog gyakorlásának korlátozását – kifejezett törvényi szabály hiányában – bírói jogértelmezéssel pótolni. Ezáltal a  Kúria nem jogosult arra, hogy a választási eljárásról szóló törvényben nem szereplő további feltételeket írjon elő. A Kúria mégis megtette ezt. A Kárpát-medencei Magyar Jogász Szövetség ezért tiltakozik, és az Alaptörvény betartását követeli a Kúriától. Kiadó: Kárpát-medencei Magyar Jogász Szövetség (MTI-OS)

Jól van bogárkák, tiltakozzatok bátran. Ettől még a Kúria bizonyára nem fog összeomlani. Ha engem kérdez valaki, magyar állampolgárként azt mondom, hogy nem csupán ezt a 4000, hanem az összes határon túli szavazatot a kukába kellene dobni, mert jogtalan beavatkozás az itt élő magyarok életébe. Delegáljanak a határon túli magyarok képviselőket a magyar parlamentbe, rájuk szavazzanak bátran, képviselje ő az érdeküket, az teljesen rendben is van. De a magyar parlamentbe, a kormány összetételébe ne szóljanak bele, mert nincs hozzá közük.

A Fidesz érdeke nyilvánvalóan más, mint az én, vagy az állampolgárok többségének érdeke, úgyhogy vidáman szavazhatnak azok is, akik életükben sem jártak itt, adót nem ide fizetnek, de a támogatásokból – cserében a szavazataikért – részesülnek. Azt pedig mi, adófizetők finanszírozzuk akkor is, ha nem akarjuk.

De kanyarodjak vissza a hőbörgő, ám ismeretlen jogász szövetség bánatához. A Kúria döntése azért született, mert ugyan az alaptörvény nem rendelkezik arról, hogy konkrétan milyen borítékban kell a szavazatokat visszaküldeni, de arról igen, hogy biztosnak kell lennie annak, hogy a borítékokat senki nem bonthatta fel, annak tartalmát nem manipulálhatta. Márpedig a szavazáshoz kiküldött borítékok biztonsági sávval vannak ellátva, amit nem lehet nyom nélkül felbontani. A sima postai boríték nem tartalmaz ilyen biztonsági sávot, azt fel lehet bontani és visszazárni úgy, hogy ne maradjon nyoma. Tehát amelyik szavazat nem a hivatalos borítékban érkezett vissza, azt a Kúria nem lezárt borítéknak minősítette (a nem lezárt boríték érvénytelen a törvény szerint) és érvénytelenítette. Az ismeretlen jogászok ismeretlen szövetsége pedig háborog. Egészségükre.

A kormánymédia részéről felmerült az is, hogy például a Kárpátalján élő magyarok nem használták a hivatalos borítékot, mert akkor lebuktak volna, hogy ők magyarok. Értem. Amikor elfogadják a támogatásokat, a beiskolázási segélyt, a babakötvényt, a fene tudja micsodát, akkor nem buknak le? Azt éjjel teszik, az erdő közepén? Vagy az nem ciki?

Nem áll össze ez az egész történet. Az viszont feltétlenül ide kívánkozik, hogy amikor azok a magyarok, akik itt születtek és nőttek fel, de kénytelenek voltak bizonyos okokból külföldön keresni a megélhetést, érdeklődtek, hogy miért is nem szavazhatnak levélben, akkor az volt a válasz: mert egy magyar állampolgártól elvárható annyi lojalitás az országával szemben, hogy személyesen adja le a szavazatát. Ezt az ügyet is ajánlom az ismeretlen jogászok figyelmébe, hátha szintén okot látnak a tiltakozásra, esetleg megfejtik, hogy az utóbbi magyaroknak, akik távozásukig itt fizettek adót, távozásuk után küldik haza a pénzt (ami a magyar büdzsé nem elhanyagolható részét teszi ki), miért is kötelesek akár több ezer kilométert utazni, ha szavazni akarnak és még így is előfordulhat (elő is fordult), hogy nem voksolhat, mert egy ékezetet elütött a regisztráció során, például az anyja nevéhez Zsuzsannát írt, de a hivatalos anyakönyvi adatok szerint a kedves mama Zsuzsánna. Ezt kellene szembeállítani a marhanagy felháborodással, amiért az ellenőrizhetetlen borítékokban leadott voksokat érvénytelenítette a Kúria. Köszi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.