Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vallási alapú kapavágás ásóval

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt is megértük. Áder János környezetvédő, horgász és hobbi-köztársasági elnök felkérte Orbán Viktor amatőr focistát és befejezetlen ügyvédet – akit onnan ismerhet a köznép, hogy ő az ország leggazdagabb emberének a szomszédja -, hogy legyen kedves és alakítson kormányt. Miután régi ismerősök ők ketten, Orbán Viktor hajlik a kérésre és alakít. Azt mondta – nyilván könnyek között, de én sajnos nem voltam rajta az eseményre meghívottak listáján, így csak a fantáziámat hívhatom segítségül -, hogy a kétharmados felhatalmazást a háromharmad érdekében fogja felhasználni. Na, itt a baj!

Mármint ott, hogy hanyatlik az oktatás színvonala. Orbán Győző bányatulajdonos és vállalkozófenomén kicsi fia nem tegnap koptatta az iskolapadot, mégis úgy tudja, hogy a kevesebb, mint fele valaminek azonos ugyanannak a valaminek a kétharmadával. Hogy a kevesebb mint fél az a többség. Pedig nem, de a matektanár alighanem elhanyagolta a feladatát. És az vagy 45 évvel ezelőtt történt, mára már sokkal drámaibb a helyzet. Mutatom azoknak, akiknek szintén gondjai vannak a számokkal, de a vizuális információkat képesek valamennyire befogadni. Olyanokat, mint például azok a szép nagy plakátok, amiken drótvágóval felszerelt rosszarcú illetők ácsorognak. Az is bejött, mert sokan megértették belőle, hogy támad az ellenség és meg kell védeni Mészáros Lőrinc vagyonát. Na, ilyen színes képeket mutatok én is.

erettsegi

Olvasni is tudóknak elmagyarázom, jó? A rendszerváltás előtt más volt az oktatási rendszer. Érettségit csak gimnáziumban lehetett szerezni, viszont gimnáziumba bejutni igen nehéz volt. A grafikon felső harmada ezt mutatja. Majd változott az oktatás rendszere, dinamikusan növekedni kezdett az érettségizők száma. Itt jegyzem meg, hogy a középiskolák jellemzően négy évesek, tehát aki mondjuk 2010-ban érettségizett, az 2006-ban kezdte az iskolát. Ez a középső harmadban figyelhető meg. Az utolsó, harmadik harmadban pedig az látható, hogy bár már szinte minden iskolatípusban lehet érettségit szerezni, az érettségizők száma folyamatosan csökken. Mégpedig az Orbán-kormány második, 2010-es eljövetele óta. Nézzük, mi a helyzet a felsőoktatással.

felsooktatas

A 2007-2008-as visszaesés magyarázható a súlyos gazdasági válsággal és azzal, hogy Magyarország a 2006-2007-es tanévben tért át a bolognai rendszerre. A 2012-től kezdődő visszaesés egyáltalán semmivel nem magyarázható, ha csak azzal nem, hogy bár lelkesen mentek a népek a Fidesz vezetésével tüntetni a tandíj ellen, valahogy sikerült bevezetni azt, csak más néven és tízszer olyan mértékben, mint amit a második Gyurcsány-kormány be akart vezetni. Van ugyan bizonyos számban és bizonyos szakokon államilag finanszírozott képzés, de aki olyan szakmát választ, ahol nincs ilyen, vagy már nem fér bele a kormány által meghatározott keretszámokba, az súlyos áldozatok árán tud csak diplomához jutni. Vagy még úgy sem, mert a diákhitel legfeljebb a nem-tandíjat fedezi, a lakhatási és egyéb költségeket nem és bizony nem mindenkinek van olyan családja, mint például Szijjártó Péternek, hogy csak zsebbe nyúl apuci és tolja a milliókat számolatlanul.

Összességében tehát ütemesen csökken mind az érettségizők, mind a diplomások száma. De ez nem baj, mert a számolni nem, de nemzeti konzultálni nagyon tudó Orbán nevű ember nem egy fejlődő, tudáslapú országot óhajt építeni, hanem egy munkaalapú keresztény izét.

Ezért aztán most az történik, hogy:

Katolikus templom épül Pusztaszeren, az első kapavágásokat Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, Farkas Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Máté Gábor független polgármester és Antal Imre plébános hétfőn végezte el.

 A templom az önkormányzat által adományozott telken, a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezésében, a kormány anyagi támogatásával épül fel – közölte a polgármester. (MTI)

Amúgy az első kapavágásokat egy ásóval hajtották végre, de ez nem annyira fontos. Nem kell mindenkinek ismerni azokat a szerszámokat, melyekkel munkát kell végezni. Elég lesz, ha azok tudnak különbséget tenni a kapa és ásó között, akik sem érettségit, sem diplomát nem tudnak szerezni, ellenben szorgosan járnak templomba és ott megtanulják, mi az ő feladatuk és jövőjük ebben az országban. Ők lesznek a valódi kétharmad, akik azért robotolnak egy életen át, hogy az uralkodó elitnek és kiszolgálóinak ne kelljen. Bizony.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.