Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Senkit nem érdekel itt, hogy mitől döglik rakásra a nép

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Kanyar

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Kapjon a fejéhez kend! Még ilyet! Azt hiszi kend, hogy az én honragadt famíliám egy nézeteit percenként váltogató barna nyelvű megélhetési politikus brancs?

Hoppá! De jó, hogy itt írok a konyhában és néha a nagyi rásandít a monitorra, mert bizony szövegértésből megint nem jeleskedtem. ( Most már, ha leírtam, itt hagyom. Lássa kend is a hirtelen indulattól én is pont olyan lökött tuskó tudok lenni, mint akit normál üzemmódúnak diagnosztizált az iskolaérettséget vizsgáló szakértői bizottság).

Szóval kend a minap szóvá tette, hogy mi meg klasszikus kereszténydemokrata útra kanyarodtunk és szőrmentén rákérdezett az átváltozás részleteire én meg botorul neki esek itt kendnek. Szerencsére akad néhány tanult ember a háznál, mint például a nagyi. Helyesbít.

Bocsánat. Kend a saját tapasztalatából kiindulva úgy tudja, hogy a feudális viszonyok esetén nem saját akaratából vált hitet valaki. Például kendből, a reformatának született nemes ifjúból a nevelőapja csinált katolikust, a szegény meg marxista felismerés szerint, árukapcsolással vált hitet; akié a föld, a gyár, a tőke, azé a vallás!

Tehát (ha jól értem a nagyi tolmácsolásában) azt kérdezi kend, hogy most nagy hirtelen gazdát cserélt az ország, vagy az ország kegyura tért másik hitre, ami a magyar szokásjog szerint Szent István óta azzal jár, hogy az átkeresztelkedéstől ódzkodó alattvalókat kiirtják? (Mellesleg – csak úgy, a hirtelen támadt tudásszomjamból kifolyólag, ami ritkán fordul elő, és jó lesz, ha határtalan bölcsességével respektálja – nem tudja kend véletlenül, hogy a pártalapító ős-kommunista Jézus nevében kétezer éven át az emberek millióit kiirtókat miért avatják szentté, a most kétszáz éve született pártonkívüli Marxra hivatkozó gyilkosokat meg nem? )

De térjünk a tárgyra. A szegénységi küszöb alá demokratizált alattvalók szelektálása és irtása különböző ürüggyel, de változatlanul zajlik ’90 óta. Ez evidencia (Figyeli? Már ilyen szavakat is használok, mert amit sokszor hallok rögzül, mégis kettesem van énekből! Majd egyszer valaki elmagyarázza azt is mit jelent, de maradjuk a fokozatosság elvének érvényesítésénél, ahogy azt a bölcsesség hazai kútfeje mondta; „nix ugri bugri!” ). Ezt a témát már ezerszer kibeszéltük, feleslegesen. Senkit nem érdekel itt, hogy mitől döglik rakásra a nép. Aki tehet róla, legfeljebb öntelten beszól, hogy „hullik a férgese”, és hiába kiabál onnan kend, hogy: „Nem! Nem! A férgek irtják a nemzetem!” Egyébként is kitárgyaltuk, nagy haszna van az egyháznak a temetésen, beruházás nuku, csak dől a lé!

Ilyenkor tavasszal a kilakoltatások miatt felgyorsul, télen meg a fagy szokott besegíteni a szegények szelekciójába. Persze a leghatékonyabb szelekciós eszköz a kormány számára az oktatás és az egészségügy. Akitől a szegénysége miatt nem lehet perselypénzre számítani, az, ha másképpen nem sikerül, akkor egy sima kórházi fertőzéssel vip vendég lesz odafenn (emlékszik kend; „Boldogok vagytok, ti szegények, mert tietek az Isten országa, de ezt is kitárgyaltuk már néhányszor).

Bár most az oktatás háttérbe szorulni látszik. Az iskolázatlan szegények csak 5 évvel halnak korábban a statisztika szerint így mondják, mint az iskolázottak, de sok kicsi sokra megy. Akármilyen rövid ideig, meg akármennyire kisnyugdíjasok akkor is, csak a lenyúlható nyugdíjvagyont kurtítják.

A DNS alapján gazdálkodó új erőforrás miniszter a nőkkel konzultálni kívánó kanyargós hitű főnökével új lakosságcsere koncepción dolgozik. (A konzultációs módszer hatékonysága közismert. Nicolae Ceausescu összes műveinek tanulmányozásából tudjuk, hogy egyetlen konzultációs levélváltással 30%- al növelték a román kertészek a körteültetvény terméshozamát, most akkor képzelheti a magyar nők teljesítménynövekedését ha… Már folytatni se merem. Biztosra veheti kend, hogy a magyar pénzen építendő vietnámi kórház szülőszobájáig ér majd az áldott állapotba került nők sora, ha a kereszténydemokratává lényegült vezérünk megkonzultálja őket). A főnök, meg a mindenben tudós mitfárere a tata szerint önmegtermékenyítést tervez, mert a férfiak életkorát megrövidíti a nőkkel való együttélés, meg egyébként is holmi etyepetyére nem vonhatók ki a Lőrinc barát profit-termeléséből, ahogy a nyilatkozataik egybecsengéséből kihámozható.

A kevesebb energia és idő ráfordítással megnövelt népszaporulat víziójuk szerint lehetővé teszi a kiöregedett, az államadósság csökkentésére és a perselypénz növelésére alkalmatlan humánerőforrás leselejtezését egyszerű gyógyszermegvonással. Mert a takarékosság, mint tudjuk klasszikus protestáns erény és az offshoros bukszájukon ezt látni is lehetne, ha az a magától értetődő, új hitükből fakadó szerény életvitelük jótékony leple nem borítaná, meg nem felhőtakarásban szállna a helikopterük. Mert itt nem lát kend hatlovas hintón pöffeszkedő püspököt, ami mindig annyira csípte a kend szemét! Na, ugye? Kend is előítéletes, nem csak én.

Ismételten megkövetem kendet, hogy hebehurgya módon lerohantam kendet a levelem elején.

Végül értesítem kendet, hogy május 8-án, a Hitler feletti Győzelem Napján, esküt tesz a Hitlerrel végsőkig kitartó utolsó szövetséges Horthy-rendszer restaurációját győzelemre vivő új magyar parlament. Ez a szimbolikus visszakanyarodás a kend számára egyértelmű üzenet: Haza ne jöjjön!

Bütyökfalva, 2018. május 6.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.