Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó Péter szerencsére nem változott egy centit sem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras jó reggelt! A hétfő ellenére ma is hétvége van, már amennyiben én jól tudom. Ha nem jól tudom, akkor meg munkanap, nekem biztosan az, akár így, akár úgy. Mindenki más pihenjen, napozzon, lazuljon. Aztán majd meséljetek róla, milyen érzés volt. Jó a fantáziám, majd elképzelem.

Mutatom a mai kedvenc híremet:

Sötétben világító növényeivel nyert növényinnovációs kategóriadíjat Kun Richárd feltaláló a 6. Sanghaji Nemzetközi Technológiai Kiállításon Kínában – közölte a Valor Hungariae Zrt. vasárnap az MTI-vel.

 A cég közleményében azt írta, a flAVATAR elnevezésű találmány egy olyan, száz százalékban növényi alapú anyag, amellyel ha külsőleg kezelik a vágott virágokat és cserepes növényeket, akkor azok fénylenek a sötétben.
    Kun Richárd feltaláló cége, a Floreande Kft. által gyártott, védjegyoltalom alatt álló találmányával kezelt növények a feltöltődés után azonnal sötétbe helyezve – a töltöttség erejétől függően – akár harminc percen keresztül zöld, kétféle kék, piros és fehér színekben fénylenek, illetve fluoreszkálnak.
    Ha gyengül a növény fénye, akkor napon, lámpa alatt vagy mobillal újra „feltölthetőek”, így újra világítani fognak. Feltöltés hiányában a látható fény átalakul halványabb tejfehér irányfénnyé, amelyet akár négy-öt órán keresztül is látni lehet – olvasható a társaság közleményében.
    A flAVATARok az élővirágok tulajdonságaival rendelkeznek, ennek alapján kell kezelni mind a vágott virágot, mind a cserepes növényt – közölte a társaság.
    A találmány a magyar állami tulajdonú Valor Hungariae Zrt. és partnere, a kínai Morgan Star Group közös szervezésében jutott ki a kiállításra. (MTI)

Ez tök jó! Szerintem ilyen növényt kell ültetni minden orbánvő-lámpa mellé és senkinek egy szava nem lehet többé. Sőt, már látom is a jövőt: a Tiborc-sújtotta területeken a polgárok uborkával és muskátlival fognak esténként világítani, hogy véletlenül neki ne menjenek a Simicska-oszlopoknak, vagy bele ne potyogjanak a Mészáros-árkokba. Szuper lesz, én mondom!

Szijjártó Péter szerencsére nem változott egy centit sem. Toporzékol, hisztizik, kioktat. Most éppen az osztrák államfőt, mert hálisten a mi Petink jobban tudja.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajnálatát fejezte ki, hogy az osztrák államfő Soros György és a migránsok oldalára állt.

A miniszter ezt arra reagálva közölte vasárnap az MTI-vel, hogy a Profil politikai hetilap interjút közölt Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnökkel. A lap kiemelte: Van der Bellen védelmébe veszi Soros Györgyöt, aki már volt nála vendégségben a Hofburgban.
    Az osztrák szövetségi elnök kifejtette, hogy Ausztriának Emmanuel Macron francia elnök és nem a V4-ek oldalára kell állnia. „A visegrádi országok ugyanis semmi izgalmasat nem kínálnak Európa számára, pedig – Orbán Viktort is beleértve –  rendkívül intelligens politikusaik vannak”. Az államfő szemében Soros György a civil társadalom képviselője, emberbarát, aki milliókkal támogatta az egyetemeket, valamint a demokráciát szolgáló ngo-kat.  Hangsúlyozta: sokan vélik úgy, ahogyan a milliárdos, hogy Európa demográfiai gondokkal küzd és rá van szorulva a bevándorlásra. Van der Bellen hozzátette: lényegesnek tartja a migránsok integrációját, mert különben 10-20 év múlva visszaüt a probléma. Vagyis megfelelő végzettséghez, illetve álláshoz kell juttatni őket, és főként a gyerekekért kell sokat tenni – közölte a lap.
    Szijjártó Péter szerint az osztrák államfő téved, „Soros György nem az európai embereket képviseli, hanem a migránsokat, és legfőképpen a saját érdekeit tartja szem előtt”. Ilyenek a spekulánsok – fogalmazott a miniszter, kiemelve: a magyar kormány megvédi Magyarországot „Soros Györggyel és csatolt részeivel szemben, ugyanis Soros György migránsokat, káoszt és rombolást hagy maga után”.
    A miniszter úgy vélekedett: Alexander Van der Bellen egy migránsokkal elárasztott Ausztriát szeretne, erről – mint megjegyezte – „majd számoljon el az osztrák választóknak”. A magyar kormány nem migránsokra, hanem békében és biztonságban élő magyar családokra akarja építeni az ország jövőjét – szögezte le Szijjártó Péter. (MTI)

Ez egészen hibátlan. Már nem csak a magyar civil szervezeteket és nem hívő polgárokat oktatja ki ez a teremfocistának is silány szerencsétlen, hanem Európa állam- és kormányfőit is, mert a Petike (és persze, de plánefőleg Viktorka) jobban tudja, ki mit gondol, ki, mit és miért mond, tesz. Beszabehu, esküszöm.

Reggelire talán elég lesz ennyi. A többit hamarosan meglátjuk, már ha van a kezünkben egy világító sárgarépa.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.