Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Az ellenzéknek ezek után még mindig vannak kérdései?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

RTL Klub: Megkérdeztük Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, hogy a kormányalakítás során felmerült-e egy önálló tárca létrehozása az oktatásnak, vagy az egészségügynek. 

Rogán: Kásler miniszter úr az egészségügyből érkezik, nagy tekintélyű professzor, aki komoly intézetet vezet Magyarországon és Palkovics László pedig az elmúlt években is a felsőoktatás és részben a közoktatás megújításán dolgozott, és egyébként elismert szakember. Kettőjük együtt munkálkodása én azt gondolom, jót fog tenni a magyar egészségügynek és az oktatásnak.

RTL kommentár: Kásler Miklós korábban arról beszélt, hogy örül a kötelező hitoktatás és erkölcstan bevezetésének, a többi tantárgyat viszont szerinte rosszul tanítják. 

Kásler: A társadalomtudományokat rendkívül masszívan eltorzítva oktatják, tehát azok a klasszikus értékek, ami az identitás részeit képezik, tehát ember vagyok, magyar vagyok, hívő vagyok, ésatöbbi, ésatöbbi, és a magyar kultúrának az elképesztő kincsestárát nem ismertetik meg a diákokkal.

RTL kommentár: Kerestük a kormányt, hogy lesz-e önálló oktatási államtitkárság, és ha igen, ki vezeti majd, de adásunkig nem kaptunk választ.

Az RTL Híradó szombat esti adásából idéztem, tehát még nem vált teljesen okafogyottá a kormány nemválaszolása egy, az elmúlt nyolc év kormányzásának viszonylatában szégyenletesen marginális kérdést tekintve. Amint olvasható és meg is tekinthető, a riportban mindenki megszólalt, aki számít. Mert ki más lehetne kompetens ezeknek a senkit nem érdeklő, semmivel össze nem függő kérdéseknek a megválaszolásában, mint Rogán Antal letelepedési kötvényes.

Aki az RTL-nek mesélt Varga Mihály megkerülhetetlenségéről is az ország pénzügyi stabilitásának megteremtéséről és hát igen, Palkovics Lászlóról, a nagy innovátorról, aki a tízparancsolattal kórmegelőző Káslerrel meg Vargával meg az energetikai ügyekért felelő Gulyás Gergellyel együttes erővel majd lábra állítják az országot. Jó.

Ebben nem az a hír, hogy miről van meggyőződve Rogán Antal, és hogy mennyire lesz Rogán Antal szerint a legjobb kezekben az új kormány, hanem az, hogy mit nyilatkozott ezzel összefüggésben az ellenzék. Vagy az ellenzék egy része legalábbis.

RTL kommentár: A szocialisták azt mondják, hogy valóban több szakember lesz a kormányban, de ennek csak az egyik oka a nagyobb hatékonyságra való törekvés.

Harangozó Tamás: A nagy kérdés az, hogy az egész átalakítás mögött az húzódik-e meg, hogy Orbán Viktor gyakorlatilag visszakérdezések nélküli utasításokkal egyszemélyben, teljesen nyilvánvalóan irányítsa és vezesse ezt az országot.

Vagyis a szocialistáknak kérdéseik vannak. Ez megnyugtató, hiszen kérdések nélkül nem megy a világ előrébb, igaz, könyvek által se nagyon ment, de ez most mindegy. Mindeközben minimum érdekes, bár távolról sem kiszámíthatatlan fejlemény: abban például semmiféle kérdésük nem merült fel az ellenzéki pártoknak, hogy ki hova álljon át azért, hogy évi 135 millió forintos plusz bevételt jelentsen, ha az MSZP és a Párbeszéd egy helyett két frakciót alakít az Országgyűlésben. Hülyék lennének, nem igaz? 135 millió forint azért nem annyira kevés, mint amennyire sok.

És közben azt kérdezik maguktól és tőlünk, hogy vajon mit keresnek a Kásler Miklós-féle szakemberek a kormányban, ha nem azt, hogy Orbán Viktor akaratát ész nélkül gyakorlatba ültessék? Nem lehet elégszer hangsúlyozni: egy olyan polihisztorról van szó, aki minden rendszereknél jól feküdt, aki sebész-onkológusként nyelvészeti, őstörténeti kérdésekben is megingathatatlannak vélt, de súlyosan tudománytalan tanokat terjeszt, aki bár értékelhető menedzseri és érdekérvényesítési képességekkel bír, olyan hihetetlenül böszme eszmékkel házal, amelyekből csak éppen az hiányzik, hogy a Föld lapos, az ellenzéknek meg még mindig kérdései vannak? Az elmúlt nyolc év gyalázata után, amikor a magyar oktatás az európai uniós átlag alá zuhant, amikor a világszínvonalúnak csúfolt magyar egészségügy annyi emberi áldozatot szedett, hogy a fele is sok lett volna, amikor a brutális szakemberhiány a sarkaiból forgatja ki az egész területet, az a kérdés, hogy vajon mi húzódik a (kormány)átalakítás mögött? Ez még mindig kérdés?

Miután a diákoknak az oktatási tananyag megreformálására vonatkozó követelései kivétel nélkül porba hulltak Balog Zoltán dicstelen pályafutásának ideje alatt, most egy áltudományos összeesküvés-elméleteket propagáló, a társadalomtudományokat baromságnak tartó, kötelező hitoktatás és erkölcstan-hívő orvosmenedzsertől várja bárki, hogy a magyar oktatás kóros versenyképtelenségét ledolgozza? Az elmúlt nyolc év módszeres pusztításait egy olyan ember fogja eltakarítani, aki szerint az emberi minőség meghatározója az istenhit?

Attól tartok, itt sajnos nincsenek kérdések, itt kőkemény bizonyosságok vannak. Az én fogalmaim szerint Kásler akkor sem szakember a miniszteri székkel összefüggésben, ha Gulyás, Palkovics és Varga Mihály legalább együttes erővel sem beszélnek olyan súlyos hülyeségeket, mint ő. Az állítólagos innovációs és technológiai erőfeszítéseknek semmilyen értékelhető együtt munkálkodása nem képzelhető el egy olyan szemlélettel, amely tagadja a modernitást és olyan súlyos összeesküvés-elméleti keretekben értelmezi a világot, amelyek az elmúlt években már így is brutálisan átvették a szakértői kormányzás helyét.