Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Változásra van szükség, nem holnap és nem is négy év múlva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kormányt leginkább támogató, a békemenetet is szervező Bencsik-Bayer párost kezdi zavarni, hogy egyesek még megpróbálnak élni demokratikus jogaikkal és tüntetnek. Az ő felfogásuk szerint ugyanis ez egy, csak is a kormány hatáskörébe tartozó elfoglaltság, csak Orbán Viktornak és sleppjének van joga ahhoz, hogy kordont bontson a Kossuth-téren, vagy épp megtámadjon egy választási eredményt. Bencsik és Bayer szerint mindenki ellenség, a rendszer ellensége, aki nem fogadja el az egy igazságot, Orbán Viktor igazságát.

Történt ugyanis, hogy az Echo tv beszélgetős műsorában ismét a demokráciáért szervezett tüntetés került terítékre, ez pedig felizgatta a két kevéssé fiatal és kevéssé demokrata megmondóembert. Noha ezúttal nem voltak taknyukon és vérükön csúszó tüntetők, volt viszont Mussolini és volt csürhe, amely egy külföldről pénzelt ellenzéki kisebbség. Mondhatnám azt, hogy nem mondtak újat, hisz korábban is szidták már úgy a tüntetőket, mint egy csoport tömeggyilkost, azonban ezúttal Bencsik András kissé túllőtt a célon és a katonaság bevetésével fenyegetett.

Nekem nagyon nem tetszik, hogy május 8-án, a Parlament alakulásakor ott akarnak tüntetni a Kossuth téren. Erősen bízom benne, hogy a rendőrség, ha kell, a katonaság meg tudja védeni a Parlamentet ettől a… elnézést, de azt kell mondanom, ettől a csürhétől. (Bencsik András)

Kedves András, ki a faszt érdekel, hogy neked mi tetszik és mi nem tetszik? A Parlamentet a bent lévő, antidemokratikus rendszert kiépítő, egy országot szétrabló politikusoktól kellene megvédeni, nem attól a csoporttól, amely demokratikus jogával élve kifejezi véleményét. A parlamentben ülő, tényleges munkát szinte soha nem is végző politikusok azért vannak a parlamentben, mert a nép megválasztotta őket. Ők a nép képviseletében vannak ott, minket szolgálnak. Nem királyok és királynék ők, hanem a nép szolgái.

A Parlament nem egy csoport ingyenélő politikusé, hanem a nép tulajdona. Ennek a népnek pedig pontosan annyi joga van elzavarni az általa megválasztottakat – ha nem elégedett a munkájukkal – mint amennyi joga volt megválasztani őket. A rendőrség, sőt a katonaság is az állampolgárok védelmére létrehozott és felesküdött rendfenntartó erő. Bencsik talán elfelejtetted a rendőrség jelmondatát? Szolgálunk és védünk.

A stúdióban helyet foglalók szerint a tiltakozó tízezrek egy elenyésző kisebbséget jelentenek, akiknek csak nagy a pofájuk. Nem elég, hogy szeretett kormányuk ellen tüntetnek, de valaki még külföldről fizeti és tüzeli őket. Vagyis Soros-zsoldosok mindannyian, hisz melyik épeszű magyar ne értene egyet Orbán Viktorral? Ez csakis Soros György műve lehet, aki a Párt szerint mindent bevet azért, hogy leváltsa a szerintük demokratikusan megválasztott Fidesz-KDNP szövetséget. Nem lehet, hogy szimplán csak elégedetlenek azok az emberek? Nem lehet, hogy elegük van abból, hogy gyermekeik és unokáik kénytelenek elhagyni az országot, egy jobb élet reményében?

Amellett, hogy a tüntetőket megpróbálják gyerekes módszerekkel ellehetetleníteni, az ellenzék új reménységére, Márki-Zay Péterre is rászálltak. Megrémültek attól, hogy az ellenzéki oldalon is feltűnt egy olyan ember, aki mögé már eddig is tízezrek álltak be. Kiadták tehát a parancsot valahol fent, hogy mindenáron el kell pusztítani Márki-Zay-t, mert veszélyt jelent a Fidesz hatalmára. Ennek megnyilvánulása az is, hogy Bencsik simán Mussolinihez hasonlította Hódmezővásárhely polgármesterét. Megtették ezt már korábban Fekete-Győr Andrással is, amikor még azt hitték, tényező lehet a választásokon.

Nem válogatnak az eszközökben akkor, ha a kenyéradójuk megvédéséről van szó. Nyíltan fenyegetőznek, mert jól tudják, jelen állás szerint annak nem lesz következménye. Szinte minden az ő kezükbe került, így már semmiféle kontroll nem létezik számukra, úgy érzik, bármit megtehetnek. Az elégedetlenek többsége ezzel szemben azt érzi, itt már nincs mit veszíteni, nincs hova tovább hátrálni. Elfogytak a mentségek és elfogyott a remény. Akik hetek óta az utcákon vonulva új szavazást, sajtószabadságot és független bíróságokat követelnek, nem Soros katonái. Ők azok, akiknek elegük van ebből a rendszerből és változást akarnak. Az pedig, hogy ez a tömeg hetek óta nem csökken, annak a jele, hogy az elégedetlenség sem szűnik. Változásra van szükség, nem holnap és nem is négy év múlva.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.