Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyissátok ki a szemeteket a falvakban, a városokban, vidéken és Budapesten!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben formálódik az új kormány, sorra jönnek ki elemzések az ország gazdasági, egészségügyi és oktatáspolitikai helyzetét illetően. Az adatok lesújtóak. Mert noha az EU gyakorlatilag kitömi Magyarországot, ez mégsem mutatkozik meg a felsorolt területek egyikén sem. No, nem azért, mert oda nem érkezne pénz, korántsem. Hanem azért, mert a hozzáadott értéket teremtő beruházások helyett egyszeri intézkedésekre költik azt. Noha új miniszterek kapnak megbízást a most alakuló kormányban, ez mégsem fogja orvosolni a problémát, hisz szakmai tudása korábban sem volt és most sem lesz a kinevezett politikusoknak. Vagy ha volt is nekik, arra az egyszemélyes országvezetés egyáltalán nem volt kíváncsi.

Jönnek-mennek Balogok és Lázárok, a helyzet azonban mégsem változik és nem is fog, mert a kormány számára ez egy huszadrangú kérdés. Őket nem érdekli sem az egészségügy, sem az oktatáspolitika. Ami fontos, az a stadionok száma és a baráti zsebekben landoló milliárdok mennyisége. Az, hogy a magyar embereket épp ki lopja meg, ilyen szempontból már nem is számít. A teljes kormány, minden egyes miniszterével és képviselőjével együtt részese egy legális tolvajlásra berendezkedett bandának, akik az újabb kétharmados győzelmen felbuzdulva – kétségem nincs efelől – folytatják majd azt, amit évekkel ezelőtt elkezdtek. A nemzeti kormányzásnak álcázott lopást.

A mai napon kijött az Eurostat szegénységi rangsora, amely szerint szép hazánknak ismét sikerült beverekednie magát a TOP 4-be. Az Európai Unióban mindössze Bulgáriában, Görögországban és Romániában rosszabb a helyzet, ha az ország szegényeiről van szó. Miközben stadionok tucatjai épülnek fel az ország különböző pontjain, addig a magyarok közel 15%-a súlyos anyagi nélkülözésben él, vagyis szegény. Ameddig a miniszterelnök egy majd 4 milliárdos stadiont húzott fel a saját háza tövében, addig a magyarok majd 15%-a nélkülözni kénytelen. Alapvető, a fejlődés számára legfontosabb tápanyagokhoz nem jutnak hozzá családok ezrei idehaza. És nem azért, mert nem lenne rá pénz a költésgvetésben, hanem azért, mert nem ezt tartja a kormány a legfontosabbnak.

Az Orbán-kormány számára a szegények, a hajléktalanok, az idősek, és a fiatalok sem fontosak. Nem számít az egészségügy, az oktatás vagy a szociális ellátás helyzete sem. Nem fontos az sem, hogy az ország teljesen leszakad régiós vonatkozásban annak ellenére is, hogy arányaiban mi kapjuk a legnagyobb támogatást az unió részéről. Az ország nem azért tart itt ahol, mert nincs pénz egy működőképes, stabil ország felépítésére, hanem azért, mert ez nem érdeke a kormánynak. Számukra fontos, hogy továbbra is legyenek olyan falvak és városok, ahol négy évente egy-két raklap ingyen krumpli még választási győzelmet ér. Nekik az a fontos, hogy a magyarok ne tanuljanak meg gondolkodni, és az a fontos, hogy mind behódoljunk egy olyan rendszernek, mely a hátunkon állva próbál megkerülhetetlennek látszani.

Egy magát hatalmasnak gondoló törpe diktátor uralkodik egy olyan ország lakossága felett, amelyik ezt észre sem veszi (a kivételek ne vegyék magukra). A vidék retteg, de nem attól, amitől valóban rettegnie kellene. Az emberek számára fontosabb az, hogy általuk még soha nem látott idegenek ne tehessék be a lábukat Magyarországra, mint az, hogy egy működő egészségügyért szólaljanak fel. Fontosabb egy nem létező probléma, mint a valóban meglévő problémák orvoslása. Orbán Viktor sikeresen elültette az emberek agyában, hogy ne attól rettegjenek ami létezik, hanem attól, ami nem létezik.

Miközben egyre több uniós ország mászik ki a 2008-as válság okozta gazdasági gödörből és kezdi el építeni a jövőt, addig a magyar kormány az uniós támogatásokból tartja lélgeztetőgépen az országot. Idehaza nincs valós fejlődés, van viszont hazugság, ígérgetés és megtévesztés. A kormány az elmúlt években felélte a jelent és feléli a jövőt. Magyarország helyzete a szóra érdemes bérnövekedések mellett is siralmas, amit már a fél világ lát, csak azok nem akiket ez valóban érint.

Nyissátok ki a szemeteket a falvakban és nyissátok ki a szemeteket a városokban, vidéken és Budapesten! Lássátok meg a valóságot! Azt, amit a kormány megpróbál leplezni azzal, hogy menekültekről és terroristákról hadovál. A valóság nem ez. A valóságot az éhező magyar családok jelentik, a valóságot a saját lakásukban halálra fagyó idős emberek jelentik. Addig nyissuk ki a szemünket, ameddig még van értelme, ameddig még van lehetőség változtatni. Ne várjuk meg még túl késő lesz! Vagy már most is túl késő?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.