Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Jó a magyar népnek Európa cselédjeként a szemétben guberálni, meg a turkálóból követni az európai divatot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Ennyi

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Köszönjünk kendnek, hogy se haza nem jött, se bevásárolt csicska nem lett kendből. Arról nem tehet kend, hogy a kend ellenszavazata is eltévedt. Az a fő, hogy kirándult egy jót. Az a 147 km buszozás Isztanbulba és annyi vissza nem nagy ügy még a kend korában sem. Egy asszony 3000 kilométert utazott mégis kétharmad lett.

Ne búslakodjon kend. Jó helyen van ott. Messziről azt gondolhat a hazáról, amit akar. Ha itt lenne, akkor kénytelen lenne a valóságos nyomorúságot látni. Bár a látásélességével mintha gondok lennének. Olyasmiket irkál itt nekünk, hogy könnyen bajunk lehet belőle. De tényleg. Bármikor jöhet a házkutatás. Aztán a számítógépünk átvizsgálásakor kiderül majd rólunk, hogy a vásárhelyi közvilágítás szerelésekor elloptunk egy villanykarót. Mindenki tudja majd, hogy ott se voltunk, de itt a valóság nem számít. Benne lesz a gépben a maga természetes valóságában a karó porcelánostól, mint ahogy a kend ellenszavazata nem volt benne a NVI gépében. Itt most az alattvalók hatósági átvizsgálásai során több csoda születik, mint Názáretben anno. (Amin nem is lehet csodálkozni, mert se nem keresztény, se nem európai nemzetállamban volt az a település, és főleg nem magyar közigazgatás alatt. Fűtött pályás foci standion például az egész környéken nem volt.)  

Honnan veszi kend, hogy itt csak politikusnak álcázott kollaboráns csicskák lézengenek? Honnan veszi, hogy az úgynevezett ellenzéki pártok sorban térdelnek – mint áldozáskor szokás – a Júdás pénzként kapott mandátumokért és alig várják, hogy újabb négy évre felesküdjenek a mufurc kisgazdájuknak, a választóik meg böjtölhetnek? Öntudatos polgár sehol, állítja kend! De ezekre a kifakadásokra azt mondta a tata, hogy nonszensz.

Ezt én meg is írtam kendnek. Meg a tüntetéseket is. Kend meg ezekre a füle botját se mozgatja, csak mondja a litániát: ez a parlamenti ellenzék lefizetett szemtanú. Arra szerződtette a narancsos diktátor őket, hogy nagy hangon tolvajozzanak, miközben ők sunyiban a népet rablógyilkossággal tizedelik. És nem létezik, hogy a tata nem látja ezt. Pláne, hogy uniós pénzből finanszírozva! Meg, hogy tudja-e a tata mennyi külföldről pénzelt civilnek álcázott bagázs zsigereli itt a népet, amikről nincs lista? Tényleg mik ezek: EDS, ESCU, EUCDW, SME Union, EPP Women, YEPP? Kend tudja kik, kiknek és milyen külföldi pénzeket nyomnak ezek ide, vagy itt mossák, és innen viszik a bakui baksist? Meg mit akar azzal mondani, hogy a Nemzet Elnyomó Rendszer betyárkasszaként használja az egyházakat, mint ahogy az olasz maffia Szűz Mária szoborban csempészte a kábítószert?

Ne tessék haragudni rám az őszinte szóért, de a nagyi szerint heccelni tetszik a tatát. A tata öreg. Le van amortizálva, nem tud menni tüntikélni a rossz lábain. Apukáméknak se idejük, se pénzük tüntetésre járni, egem meg nem engednek, mert ’56–ban is mi volt? A politikusok kiküldték a gyerekeket puskával a tankok ellen és mikor meghaltak a szerencsétlen kölykök, akkor a forradalmár urak leléptek nyugatra a jómódba, most meg hazajöttek hősnek a még nagyobb húsos fazék mellé, és habzó szájjal ugatnak, hogy milyen jó a magyar népnek Európa cselédjeként a szemétben guberálni, meg a turkálóból követni az európai divatot! Hát egyelőre ennyi a nagyi prédikációja, amiből még én is látom, hogy jól elbeszélnek egymás mellett.

Én a tatával egyetértve a konszenzus híve lennék (piszok jól, olyan értelmiségiesen hangzik), bár fogalmam sincs mit jelent, meg hogyan csinálják, ha egyáltalán emberek művelik. A tata szerint az elnyomott népnek nem az elnyomóival kell egyezségre jutni, hanem egymással. Az biztos, hogy a konszenzus latin szó, a nagyi is mondta. A latinban kend az illetékes. Jó lenne, ha kend előkapná a latinos műveltségét és a maga csendességében kidolgozna és tolna nekünk néhány écát, hogy mi hogyan legyen, mert a nagyiék nagyon nem akarják, hogy mi is vért lássunk az utcákon, mint ők. Ennyi.

Bütyökfalva, 2018. április 23.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.